Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chtěla jsem se vás zeptat, jsem už tak 4 měsíce chvíli marod, chvíli dobrá, většinou je to nějaká rýma nebo nachlazení. V Lednu jsem měla chřipku o které jsem ani nevěděla a v průběhu cyklu jsem měla slabé krvácení, doktor mi řekl, že můžu otěhotnět. Tak jsme s přítelem používali kondom. Jenomže další měsíc jsem byla nachlazená a měla jsem strach, že antikoncepce nemusí zase fungovat. Říkám, teď už je to fakt tak 4.měsíc co mám zase rýmu a trochu kašel, ale s přítelem už nás nebaví platit antikoncepci a k tomu utrácet za kondomy. Myslíte si, že když nemám to slabé krvácení jako při té chřipce tak je to v pořádku? Tak jsem chráněná? A nebo na to raději nemám spoléhat?
Ahojky, když si přečteš příbalák, tak to v něm najdeš. Tože jsi nachlazená, neovlivnuje funkni |HA tu ovlivnuji pouze nektere leky, nejvice antibiotika. Takze pokud ji beres pravidelne a mas rymu, na kterou mas akorat nosni kapky, tak bych nemela strach.
uvažovala bych i o jiným Dr. tento mě přijde trošku zmatený. špinění nebo mírné krvácení se může objevit kdykoliv během užívání HA.
Přesně tak, pokud nebereš antibiotika nebo nezvracíš do 2 hodin od zobnutí prášku, tak se účinnost HA nesnižuje.
Jo ono se může objevit kdykoli, ale já to tak nikdy neměla
a říkala mi to pak i praktická doktorka, že chřipka, angína a podobné nemoci můžou ale nemusí ovlivnit antikoncepci, pokud neužívám antibiotika. Já je neužívala, protože mě jen tak svědilo v krku a jednou v noci jsem se dusila tak jsem jela na pohotovost a tam mi řekli že už je to chřipka u konce a že mi už antibiotika nemá smysl dávat. Teď mám jen klasický sprej do nosu a na ten kašel stoptussin ![]()
Tak děkuji holky, moc jste mě uklidnili
. Nerada bych abch zrovna teď otěhotněla a už nás ani nebaví utrácet teď už vím zbytečně tolik peněz ![]()
ahojte, trosku patram, mozno niekto bude vediet poradit:
7.10. som dostala MS, 9.10. som zacala s novym blistrom HAK, co bol aj posledny den MS, 10.10. som dopoludnia este slabobezovo spinila, popoludni a vecer uz nic, v utorok takisto… bola som spokojna, ze ako dobre telo reaguje na druhy nasadeny blister, od utorka som vsak ostala prechladnuta, vecer uz bola zvysena teplota… odvtedy sa to so mnou taha… vcera popoludni mi zacalo ruzove spinenie… moze byt, ze takto telo reaguje na chorobu? ze sa oslabuje ucinok HAK a preto to spinenie? dakujem ![]()
Pokud nebereš ATB, tak antiko funguje jak má, ale být tebou bych se spíš zamyslela, proč jsi tak dlouho nemocná. Já jsem takhle „lehce pokašlávala“ asi čtrnáct dní, naštěstí mám orl která dělá automaticky rozbor z výtěru z krku a když má podezření, tak i krev… no a v mym lehkym nachlazení našla masivně streptokoka, což není sranda, tyhle sviňky, pokud se neléčí, můžou napadnout orgány a už se jich nezbavíš, pro mě v 7. měsíci to bylo o to horší, že by se mohli dostat k malému… A to, že si vždycky chvíli v pohodě nemusí znamenat, že to jsou jednotlivá „nachlazení“… Takže já bych si být tebou někam zašla a řešila to, už jen proto, že je to otravný, furt smrkat… ![]()
este som chora len treti den
nejde mi o antikoncepcny ucinok, ale pytam sa len kvoli znovuspustenemu spineniu
riana12 píše:
alebo to patrilo k prvemu prispevku, dessie?
To patřilo zakladatelce ![]()
neskor ma to napadlo, lebo som citala najskor len polku prispevku tvojho ![]()
nevies, co by mohlo byt so mnou? ci je to spinenie z choroby alebo mi nepasuje HAK? ![]()
Zdravím, pár dní mě škrábe v krku (logicky se izoluju, co kdyby to byl covid) nevíte jestli to může ovlivnit antikoncepci? Dnes beru první prášek a dost se bojím
@Anonymní píše:
Zdravím, pár dní mě škrábe v krku (logicky se izoluju, co kdyby to byl covid) nevíte jestli to může ovlivnit antikoncepci? Dnes beru první prášek a dost se bojím
To je kravina. Veverulince to lékař pravděpodobně řekl protože krvácela a to může znamenat, že se pilulky nevstřebávají nebo je s nimi jiný problém (vlastní zkušenost).