antikoncepce a spineni

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
9.1.08 13:35

antikoncepce a spineni

Ahoj vsichni,

chtela bych vas poprosit, jestli neznate odpoved na moji otazku…bude jich vic :-)

beru HA uz asi deset let (Trinordiol 21), bohuzel tento mesic se mi povedlo zapomenout vzit si jeden prasek…nevim kdy, ale zistila jsem, to sedmy den, ze pocty nesedi…podle rad (z pribaloveho letaku), jsem si vzala tedy dva prasky v jeden den aby se to vyrovnalo (rano jeden, vecer druhej)…bohuzel nejak to nezabralo a ja ted spinim, takovej hnedej vytok a je mi blbe z hormonu…nevite mi poradit, jestli mam prasky momentalne uplne vy:,–(it nebo pokracovat dal?…dnes jsem prasek rano vynechala a je mi lip…

a mam jeste dalsi problem…mohla bych byt tehotna?…kdy jsme s pritelem mneli sex kazdy den?…kromne poslednich tri dnu…k tomu vsemu jeste beru anitkykotika a vcera jsem se docetla, ze by mohli znizovat ucinek antikoncepce :-)

a jeste jeden…minulou menstruaci jsem krvacela, ale ne jako vzdycky cervene…celou menstruaci jsem spis mnela tmavohnedou vlozku…nevite z ceho by to mohlo byt?…(to jsem jeste neuzivala antimykotika)…

diky moc

Klia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6149
9.1.08 13:53

Já bych užívala HA dál. zřejmě se ti rozházela hormonální hladina, proto pořád špiníš.
Těhotná být teoreticky můžeš, zvlášť pokud došlo ke kombinaci vynechání prášku a braní léků, nicméně to ti nikdo s jistotou neřekne než si uděláš testy a zajdeš na gyndu, na kterou bych s tím rozházeným cyklem možná zašla stejně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
9.1.08 14:46

Taky bych brala dal jako normalne. Timhle branim dvou a pak zase vynechavanim si akorat ty hormony rozhazis a telo pak uz vubec nevi, jak ma fungovat. Ono se to srovna. A kdyz zapomenes, tak dalsich 7 dni se chranit i jinak, protoze ucinnost mohla byt snizena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
9.1.08 21:40

ahoj, nevím jak u této antikoncepce, ale u té mojí bylo napsané, že vynechaný prášek se už nebere. Tedy pokud je to víc jak 12 hodin! A z tvého popisu jsem pochopila, že někdy během cyklu sis ho zapomněla vzít? Ale stejně nechápu jak je to možné, když na každém platíčku to máš popsané dny! No už se stalo…

Pokračuj s braním prášku jako normálně, takže žádné prášky navíc. Až by jsi je měla mít dobrané tak vynechej na pauzu jako normálně. Dodrž cyklus 28.

a s hnědou krví neporadím, uvidíš jak se s tím tvý tělo vypořádá a kdyžtak zajdi k Dr. :wink:

citace s příbalového letáku:
Vynechání dávky - Jestliže jste zapomněla užít dražé v obvyklou hodinu,
udělejte to nejpozději se zpožděním do 12 hodin. Jestliže překročíte dobu
12 hodin, není již antikoncepční účinek přípravku v tomto cyklu spolehlivý.
Přesto doberte načaté balení kromě zapomenutého dražé nebo dokonce
opakovaně zapomenutých dávek. Kromě toho během tohoto období používejte
jiné nehormonální antikoncepční metody, kromě metody neplodných dní a
metody měření bazální teploty. Zapomenutá dražé se již neužívají. Až
doberete balení, udělejte 7-denní přestávku. Krvácení, které by se mělo v
tomto období objevit, je důkazem toho, že i přes chybu v užívání velmi
pravděpodobně nedošlo k otěhotnění. Jestliže se během těchto 7 dní
krvácení nedostaví, obraťte se ihned na svého lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
10.1.08 09:39

Ahojte,

dekuji moc za odpovedi…akurat jsem volala s doktorem…rekl, ze se to muze stat, ze muzu spinit, kdyz vynecham prasek…a taky, ze mam baleni dobrat, pak udelat pauzu a pokracovat normalne, ze to neni nic abnormalniho…

co jse tyce toho pribaloviho letacku, tak tam bylo prave napsano, ze kdyz je to vic nez 12 hodin, tak jej mam snist (ten zapomenutej) i kdyz by to znamenalo jist dva naraz…

predpokladam, ze tedy tehotna nejsem, kdyz nastalo to spineni, ale uvidime za dva tydny…

jeste jednou dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
10.1.08 10:38

pouze dodatek, toto je kopie příbalového letáku tvých prášků..... takže si ho přečti ještě jednou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí