Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, v příbalovém letáku ani na brožurkách není napsáno, že by se měla kromě dnu dodržovat při výměně nějaká hodina.
Je tedy možné např. 3.náplast nalepit večer a za týden ji odlepit už dopoledne?
Mela by se odlepit v priblizne stejny cas,jako byla nalepena
Nemusi to byt uplne presne na hodinu,ale kdyz ji nalepis vecer,tak odlepit vecer taky ![]()
Diky. A mam jeste jeden dotaz - skoro nikdy mi nejde dobre odlepit ta naplast z toho stribrnyho obalu -stava se vam to taky??? Dneska jsem si lepila uz sestou naplast a z toho mi dobre sla jen jedna - vzdycky mam problem to vyndat, je to tam tak nalepeny, ze nejde.. No a dneska jsem to zkusila nalepit a to stribrny sundat az potom, ale bohuzel jsem to samozrejme sloupla ze zadku cely, tak jsem to pak nakonec nejak vydolovala a nalepila - kupodivu naplast porad drzi. Myslite, ze bude funkcni i pres tyhle „komplikace“? Ze je zkratka jen dulezity, jestli drzi? Diky moc za rady a zkusenosti, jestli nekdo mate figl jak to dobre vyndat, tak budu rada - fakt mi to prijde nekdy temer nemozny… ![]()
Ahojte, potřebovala bych od Vás prosím poradit. Včera jsem si odlepila ( jako každé pondělí) náplast, ale usnula jsem a zapomněla jsem si nalepit novou (v pořadí už 3. - posední). Nalepila jsem si ji až dneska ráno, takže bez náplasti jsem byla cca 9 hodin. Jsem tento týden chráněná? Můžu udělat týdenní pauzu bez náplasti, nebo mám brát raději další tři bez přestávky? Děkuji za rady.
Dobry den zcla jsem brat antikoncepci Evra po prv problm je ze nevim jak i pozivat vim ze nalepit, ale jak dlouho si ji am necat jdnu naplast na den a pak tejden pocka a nbo ji mam lepit kazdj de rosim byl bych rad zapomoc…
Víš, že příbalový leták v krabičkách není proto, aby to v ní nechrastilo? Zkus to přečíst, otevře se ti celý nový svět.
Měníš ji každý týden ve stejný den (nalepíš v úterý, další úterý ji sundáš a nalepíš novou..) po dobu 3 týdnů, čtvrtý týden nenosíš žádnou.
JJ vim, ale mam to v anglictine a nejak jsem to nepochopila velie se omlouvam, ze jsem takle rusila nevedela jsem kam se obrátit…
@Samanta9911 píše:
JJ vim, ale mam to v anglictine a nejak jsem to nepochopila velie se omlouvam, ze jsem takle rusila nevedela jsem kam se obrátit…
To se neomlouvej… Kdybys ještě někdy měla podobný problém, tak jsou všechny letáky na internetu, stačí zadat do googlu, v případě potřeby je to rychlejší, než čekat na odpověď ![]()
@Taciras píše:
Ale no tak, slituj se, ne všichni umí googlit…Zakladatelko, tady je to česky: http://www.ema.europa.eu/…00031512.pdf
Já se právě slitovala, proto jsem jí napsala, že to najde na netu ![]()
Lepim tři týdny po sobě každé pondělí ve 21h a jeden týden mam pauzu bez lepení a to mi dojde MS do 2 dni od odlepení te náplasti.
Lepila jsem vetsinou na rameno, jednou jsem dala dozadu na rameno a jak chodim běhat tak dávám sportovní podprsenku a já si druhy den po nalepení nálepku strhla ![]()
Ted ji mám poprvé na zadku, ať není vidět a že slunko jak na to svítí na rameni to pak svedi, ale na zafku se mi zas víc spini ty okraje a už jsem ji málem strhla omylem.
Tak já už nevím kam to mám lepit, aby nikde neprekazela oblečení nebo slunku, když zacla plavkova sezóna.
Dekuju vam vsem za radu atd jste moc hodne…
Je to pravda kazdej Googlovat neumi a ja jsem takovej pripat zadam to do vyhledavae a ukazemi to tolik stranek az mazec…