Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Po delším zvažování pro a proti jsem si nechala před 6 dny zavést tělísko - Mirenu. Byla jsem připravená na to, že budu špinit, což se také děje. Navíc jsem však od toho dne hrozně podrážděná, všechno mi vadí, jsem unavená, pobolívá mi hlava,prostě se necítím vůbec dobře. Je to něco podobného jako jsem mívala cca den před menstruací. Máte některá podobnou zkušenost? Pokud ano, srovnalo se to a za jak dlouho?
Díky moc!!!!
Helena
Já jsem se ze začátku taky necítila dobře, pořád jsem měla takový divný pocit - prostě jsem ji v sobě cítila. A fuj to zavedení taky pěkně bolelo- zlatý porod
. Travalo to asi 3 neděle. Teď jsem spokojená, sice stále mám MS, ale hodně slabou,
Bosorka
Já mám mirenu druhý měsíc. Mírně krvácím, ale bolesti žádné a cítím se bezva. Jsou dny kdy nekrvácím vůbec, ale byla jsem lékařem upozorněna, že to bude trvat asi tři měsíce.
Ahojky,
já už sice Mirenu několik let nemám, nechala jsem si ji zavést asi před 8 lety, tehdy to byla čerstvá novinka a nedám na ni dopustit. Je pravda, že první dva až tři měsíce jsem občas lehce špinila i mimo menstruaci, ale MS byla o poznání slabší než před zavedením a po půl roce zmizela úplně. Někkteré ženy to prý vnímají negativně, ale holky dovedete si představit tu pohodu plánovat dovolenou bez MS kalednáře. Fakt super. Až na to počáteční špinění žádný problém. Po pěti letech jsem si ji nechala vyndat a pravidelná MS se dostavila bez jakýchkoliv problémů.
Takže držím palce ať jste spokojený stejně jako já.
Madla
P.S. Jejda já se zapomněla zaregistrovat.
Tak já ji mám už něco přes rok. Zpočátku jsem špinila asi ty tři měsíce, ale jinak pohoda. Také jsem doufala, že menstruace vymizí, ala prý jsem ta vyjímka, kde je přesně naopak, takže dva dny špiním pak tak tři až čtyři menstruace a další dva dny špinění. Docela mě to štve, ale co se dá dělat.
Halka
Já jí měla 4 roky, nechávala jsem si jí zavést v době, kdy jsem ještě neměla nikdy mimi, ale Mudra mi to dovolila.
Byla jsem s ní taky hrozně spokojená,MS pryč. Po vyndání tělíska ( když jsme se rozhodli pro miminko ) se MS dostavila krásně do dvou týdnů tuším a byla pravidelná, mimi se povedlo druhý měsíc.
Po druhým dítěti si jí určitě zase nechám zavést. Prášky mi nevyhovují ani teď, ale nechci si jí nechávat zavádět na rok, to je škoda peněz, tak tiše trpím, protože já fakt zapomínám prášky brát, no jo, jsem Mirenou zmlsaná, tam jsem na nic nemusela myslet ![]()
Jinak já jsem špinila jen první měsíc a pak 4 roky hawaj bez
Nic mě nebolelo, jen to zavádění bylo pravda nepříjemné ( a prý to bolí nerodičky víc, než ženy co už rodily, neposoudím, to až při druhým zavedení ), ale určitě to za to stálo. Jen ten první den jsem jí jako cítila, což bylo trochu nepříjemný, ale pak jsem si zvykla a nebýt toho kousku vlasce vyčuhující z čípku, tak o ní vůbec ani já, ani manžel nevíme.
Ahoj hollky,
mám Mirenu zavedenou necelý půlrok a šílím z kil, která jdou nekontrolovatelně nahoru, i když cvičím téměř denně v posilce nebo někde skáču - prostě vyvíjím činnost.
Jsem z toho zoufalá. Nahoře mám 7kg a ne a ne s nimi hnout směrem dolů. Máte podobnou zkušenost?
Díky Bubu
Jsem ráda za tvůj příspěvěk.:-) Chtěla bych požádat i ostatní o jejich zkušenost. Jsem mladá žabka (22 let) a od 15 let trpím vaginózami, mykózami atd. Dnes mi lékař nabídl zavedení Mireny, že záněty se upraví a tělo se dá do kupy. Jenže mám spoustu obav! Ještě jsem nerodila, tedy zavádění bude náročnější, a spousta těch věcí okolo…Tedy holky co jste měly/máte Mirenu před otěhotněním zdělte své zkušenosti se zaváděním, reakcí na tělísko a nejlépe pokud ho vám daly ze stejné příčiny. Děkuju moc
Holky, akorát jsem chtěla založit diskusi
Já si nechala zavést Mirenu před 2 týdny, zavedení bezbolestný, vůbec nevím, že jí mám, ale špiním tedy furt, občas to je i na víc, než na slipovku… Sex v tom případě takovej trochu o ničem, alespoň mně to vadí, že se třeba i prostěradlo musí převlíct…
To jako do kdy budu špinit den co den??????? Měla jste některá podobnej problém???
Díky
Jako první, jsem si po porodu nechala Danu, měla jsem bolesti břicha a způsobila mi zánět. Momentálně mám už druhou Mirenu a nemůžu si jí vynachválit. Nemám menstruaci a ani žádné problémy. Chvilku trvá, než si na ní tělo zvykne, někdy měsíc až dva…ale pak je to paráda…žádné vložky ani tampóny ![]()
jo mela prvni dva mesice jsem spinila dost ..ted uz ji mam vic jak pul roku a nespinim…jen nekdy kdyz mam mit menstruaci a to jen treba pul dne …se sexem problemy nemam …jsem s ni velice spokojena protoze jsem byla na podvazani a pri menstruaci jsem tak krvacela a mela velke bolesti ze jsem omdlevala …a tak jsem nakonec zkusila mirenu a mam konecne klid… ![]()
dana je jen proti otehotneni …ale malokdo ho snasi dobre …bud maji velke bolesti …nebo krvaceji porad…mirena ma v sobe hormony ktere nejdou pres travici trakt jako prasky a tim se po asi 4 mesicich vytraci menstruace…
S tělískem Mirena,jsem 200% nespokojena,vyhodila jsem 5200,–kč z okna.Zdálo se mě fajn nemít své dny a tím si i více užít s partnerem.Bohužel vše přesně naopak,od zavedení jen krvácení,ale každý den x měsíců s ujištěním doktorky,že vše se změní ať vydržím.Dostala jsem ještě léky a nakonec jsem skončila na kyretáži a vyjmutí Mirény(upozorňuji bez vrácení peněz)Tak kdo nemá chuť se milovat a má rád neustále vložky mezi nohama,ať si pořídí Mirenu,ta opravdu umí změnit život.
wauuu píše:
S tělískem Mirena,jsem 200% nespokojena,vyhodila jsem 5200,–kč z okna.Zdálo se mě fajn nemít své dny a tím si i více užít s partnerem.Bohužel vše přesně naopak,od zavedení jen krvácení,ale každý den x měsíců s ujištěním doktorky,že vše se změní ať vydržím.Dostala jsem ještě léky a nakonec jsem skončila na kyretáži a vyjmutí Mirény(upozorňuji bez vrácení peněz)Tak kdo nemá chuť se milovat a má rád neustále vložky mezi nohama,ať si pořídí Mirenu,ta opravdu umí změnit život.
Hmmm … takto ale nemůžeš zobecňovat
Že tobě Mirena neseděla, neznamená, že nebude sedět i ostatním
Na eMiminu najdeš hodně spokojených „uživatelek“ Mireny, včetně mě. Mám ji rok a půl a problémy nemám. Většině sedne, ale některé ženě prostě ne. Je to riziko, o kterém ti gynekolog dopředu řekne. ![]()