MTHFR vs antikoncepce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
221
27.11.07 12:10

MTHFR vs antikoncepce

Máte prosím někdo zkušenosti, jestli se dá při krevní mutaci MTHFR brát hormonální antikoncepce ????? Díky moc za jakékoliv info !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
154
27.11.07 13:45

Pochybuji.
Já jsem po hluboké žilní trombóze, trombofilní mutace neprokázána, ale i tak mi cévní dr. povolil jedině Mirenu, moje gyndr. nedoporučila ani Mirenu a nabídla jen „klasické“ tělísko.
Tak jsme zatím na kondomech :-)

Prý estrogeny jsou vysloveně tabu a čistě gestagenní antikoncepce spíše není tolik prostudována, takže údajně nikdo neví co to udělá. Ale vzhledem k tomu, že mnohdy právě součástí premenstruačního syndromu bývá bolestivost nohou/žil, tak se dá v podstatě gestagen považovat za iniciátor trombofilie......

Daniela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
27.11.07 14:00

Danielo, no tak to je hezký. U nás původně došlo k záměně za leidenskou mutaci (samozřejmě jen „papírově“- jen při prezentaci výsledků) a když jsem se teď dovolala dr. a ujasnili jsme si to, tak prý MTHFR nevadí a antiko mi napsala. Tak teda nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
27.11.07 14:18

Ahoj, já jsem taky po hluboké žilní tromboze, mám i trombofilní mutaci i MTHFR a o hormonální antikoncepci nechtěl můj dr. ani slyšet. Tak nevím! :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
27.11.07 14:42

Jestli to nebude tím, že vy máte k tomu i další problémy, mně nedělat imunologický vyšetření, tak o tom ani nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.11.07 16:38

Leni, já bych do antiko nešla. Ono zrovna teď žádné příznaky mít nemusíš, ale za deset to může být jinak, navíc navýšení rizika infarktu při braní HA je docela vysoké. Sice ta mutace MTHFR je z trobofilních mutací nejméně závažná, ale i tak bych to nepodceňovala. A máš mutaci v heterozygotním nebo homozygotním stavu? Katka

• Citovat
  • Upravit
338
27.11.07 20:01

MTHFR

Ahojky!

Pokud už za sebou nemáš trombozu, či embolii, nebo nějakou jinou komplikaci, tak samotná mutaceMTHFR nevadí, a to ani v homozygotní formě.
Její negativní efekt totiž není jednoznačně prokázán.
A heterozygotem MTHFR je v populaci až 70% osob.

Ty ostatní zde uváděné probémy (např. Leiden) to je zcela něco jiného, tam je potřeba velká opatrnost.

Ahojky
Petit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
27.11.07 20:10

Petit díky moc, takový ujištění jsem potřebovala :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stigi
16.1.12 19:57

Ahoj, jen jsem se chtěla někoho z vás zeptat, jestli se dá po trombóze povrchových žil, používat antikoncepce: Podkožní implantát. Děkuji vám za odpověď :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1