IUD-šňůrka a velikost čípku, prosím pomoc!

xyz
3294
30.11.07 19:13

IUD-šňůrka a velikost čípku, prosím pomoc!

Holky, prosím vás o radu.
Mám druhý měsíc IUD. První měsíc jsem měla dlouhou šňůrku. Při kontrole mi ji doktorka zkrátila na cca 1,5 cm. Občas jsem si ověřila, že tam šňůrka je. Nyní ji sotva najdu, v hrdle cítím nanejvýš 1 mm! :cry: Mám před měsíčkama.
Nevíte, jestli se před měsíčkama zvětšuje čípek a tím pádem se tam mohla tam šňůrka schovat? Snad se mi nemohlo IUD posunout někam mimo děložní rohy, ne? :?: Doufám, že není tělísko posunuté a já jsem neotěhotněla :cry: . Je mi divné, že mám zvětšený čípek. Docela se bojím. :cry:
Děkuji předem za všechny vaše zkušenosti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
xyz
3294
30.11.07 19:18

Jo a ještě dodám, že mě celou dobu, od začátku, co IUD mám, pobolívá břicho úplně dole. První měsíc jsem si říkala, že je to normální, teď už mě to znepokojuje :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.11.07 19:56

Mé tělo si na tělísko zvykalo taky pár měsíců. Opravdu buď v pohodě. Ono to časem nějak přestaneš vnímat a pořád zkoumat. Já měla občas pocity, že vypadne a tak, ale vždy bylo na kontrole na svém místě.

• Citovat
  • Upravit
338
30.11.07 21:23

tělísko

Ahojky!

Trochu se pohnout může - zvlášť v období menstruace se poměry v děloze trochu mění a celá tkáň může být trochu jako oteklá.
Jinak se musím přiznat, že mám tělísko půl roku a ještě nikdy jsem nezkoušela ta vlákna hledat. Občas se z legrace ptám manžela, jestli tam je.
A bohužel to břicho mne tak pobolívá. Hlavně po větší námaze - teba po cvičení, někdy i trochu špiním.

Petit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
1.12.07 13:17

Tělísko ti určitě nikam neuteklo, neboj… Já ty vlákna necítím (ani manžel ne) a na kontrole říkal dr, že je všechno v naprostém pořádku a tělísko je tam, kde má být. Mám ho rok. A vidíš, když na to myslím, taky mě občas pobolívá v podbřišku a že je to z toho tělíska, to mě nenapadlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
1.12.07 14:42

Holky,
děkuji za vaše zkušenosti. Mně bylo divné, že nejdřív ta šňůrka byla dlouhá a pak najednou skoro nic. Ale včera jsem ještě lustrovala internet a našla jsem, že se čípek před měsíčkama zvětší, tak je to doufám tím. Doktorka říkala, že kdybych náááhodou otěhotněla, že se musí na interupci, že by ta měď hodně vadila. No, já z toho mám hrůzu, to bych psychicky nezvládla :cry: .
My jsme měli celá léta kondomy,ale teď jsem si říkala, že aby to měl manžel po letech komfortnější :wink: , že si dám IUD. Jenže já mám prostě furt pocit, že to může selhat, že to nemám pod kontrolou, že se to pohne, někam odcestuje(to jsem taky četla na netu) apod. Ten kondom měl člověk jaksi v ruce a věděl jistě, že je to ok :) No prostě hysterická ženská :lol: Jestli ten kondom nebyl nakonec lepší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí