Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ráda bych věděla zda některá z Vás nemá nebo něměla stímto zkušenosti. Po porodu mi gynekolog nabídl antikoncepci injekci Sayanu. Souhlasila jsem, je laciná a nemusim myslet, že si musím vzít prášek a hlavně, že nebudu mít menstruaci. Ale po třetí aplikaci nastal zlom. 14 dní po 3 injekci jsem začala špinit týden, dva a třetí už jsem zajela k dr. Ten mi řekl, že se to občas stává a předepsal mi prášky Detralex, abych brala 2 prášky denně - je to na měsíc a že by se to mělo zlepšit, ale bohužel za chvíli to bude už měsíc co to beru a bohužel stále špíním a dokonce i některé dný o dost víc. Dr. mi řekl, že když se to neustálý budeme to muset řešit dál. Předpokládám jinou antikoncepcí. Zajímalo by mě jestli jste některá něměla taky takové problémy a co Vám popřípadě pomohlo. Přijde mi divné, že jsem začala takhle špinit skoro až po 7 měs. co tu antikonc. používám. Do té doby jsem byla spokojená. Děkuju moc za odpovědi.
hmm tak to divné je, já mám taky Sayanu, teď druhou dávku a po první jsem špinila prakticky pořád. Dr. mi pak taky napsala Detralex 2denně a doporučila si k tomu koupit ascorutin. Od té doby ťuk, ťuk, ťuk nekrvácím nešpiním, prostě pohoda. Tak zkus dokoupit ten ascorutin a uvidíš ![]()
lacenka píše:
hmm tak to divné je, já mám taky Sayanu, teď druhou dávku a po první jsem špinila prakticky pořád. Dr. mi pak taky napsala Detralex 2denně a doporučila si k tomu koupit ascorutin. Od té doby ťuk, ťuk, ťuk nekrvácím nešpiním, prostě pohoda. Tak zkus dokoupit ten ascorutin a uvidíš
Před měsícem jsem ho koupila klukovi, protože se mu často spouštěla krev. Mám to doma a nenapadlo mě to
. Tak hned si ho jdu zapít. Jeden denně?
Ahoj Holky, já sice těhotná ještě nejsem ale beru HA, od 17let a asi mi nikdy žádná pořádně nesedla, bo se mi vždycky za nějaký čas objevilo špinění mezi cyklem, tak se udělaly testy a pak se HA vyměnila… ted jsme vysazovali nedavno hormony na štítnou žlázu, udělala se mi na vaječníku malá cystička a mam necely rok nohou HA ale nízkodávkovou a je to 3měs. co zase mezicyklem v polovině spinim, šla jsem s tim na gyndu, ale moc modra nejsem udelal testy pichnul mi injekci a prislo mi ze se mu to nejak nezda, mela jsem pred tim zanet, tak se bojim co a jak… vysledky budu mit cca za 14dni a napadaji me hruzostrasne veci
ahojte mě to začne zlobit vždycky až po čase… dle mě záleží na dávkách hormonu co má ta určitá HA
Ahojda, oživuju tuhle diskuze.. jsem po porodu a dr mi napsal Softinel a říkal, že můžu ze začátku špinit.. už mám dobrané celé platíčko a špiním stále, někdy teda víc někdy míň.. je to normální nebo to bude chtít vyměnit? už mě to docela obtěžuje! ![]()
předtím jsem nikdy antikoncepci nebrala až teď po dětech, tak nemám nic vyzkoušeno.. poradíte?
Hojky mam dotazek mam asi mesic telisko a porad spinim cim dal vic a nevim zda to tam ma byt a nebo ne taky me asi druhy tyden silene boli vajecniki ale bolest je tupa a sili cim dal vim ma to byt nebo ne s pise cim to muze byt dekuji