Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, chtěla bych se zeptat sem v 6.týdnu a na začátku 5.týdne sem začla špinit a pak celý týden slabé krvácení,doktor mi napsal ascorutin a utrogestan,po šesti dnech sem krvácet přestala .je to v pořádku?předem děkuji za odpověd
Příspěvek upraven 01.09.10 v 20:53
Lolla236-neboj,také jsem to tak měla,a dopadlo to dobře.Potkalo mě to potom jěště asi dvakrát,a bylo to vždy v pořádku.Pokud je to tmavá krev,je to dobré.Hlavně žádnou těžkou námahu a klid .Držím palečky ![]()
Může být a nemusí… takhle na začátku je to strašně nejisté… a ani doktor ti nedokáže říct, jak to dopadne… nezbývá než věřit, že to bude dobré ![]()
děkuju za odpověd.a nemáte někdo zkušenosti s tím utrogestanem?jestli mi to opravdu pomůže, jsem poprvé těhotná strašně dlouho jsme se snažili tak mám těd strach s čehokoliv abych o to nepřišla
Rozhodně neuškodí
ale ani zázračně nepomůže… zní to hnusně, ale je to na miminku - buď to zvládne nebo ne… ty mu můžeš malinko pomoct těmi prášky, snažit se být psychicky v pohodě, dodržovat částečně klidový režim… a tak, ale výrazně to neovlivníš ![]()
lolla236 píše:
děkuju za odpověd.a nemáte někdo zkušenosti s tím utrogestanem?jestli mi to opravdu pomůže, jsem poprvé těhotná strašně dlouho jsme se snažili tak mám těd strach s čehokoliv abych o to nepřišla
Utrouš je na podporu těhu,tak seneboj ![]()
a co vitamíny já si koupila femibion 800 nebo znáte nějaké lepší? ![]()
Ahoj, měla jsem to samé zhruba v desátém týdnu. Pár dní jsem ležela v nemocnici a brala jsem Ascorutin a Duphaston. Časem se to srovnalo a všechno dobře dopadlo. Držím palce, určitě to taky přejde.
ahoj už je to lepší,krvácení přestalo je mi dobře desátého jdu k doktorovi tak snad mi poví jen dobré zprávy ,doufám že už to bude dobré ,utrogestan beru pořád,ascorutin už ne ale děkuju ,taky ti přeju jen to dobré
lollo moc držím palce a věz, že pokud je miminko zdravé a silné, aby zvládlo dalších X měsíců u tebe v bříšku, tak potom bude vše ok i bez Utrogestanu.
A naopak, pokud je miminko „špatně poskládané“, myslím chromozomy, orgány, prostě moc nemocné, příroda to zařídí nejlépe, jak umí.
Je to moc smutné, ale je to tak.
A věř mi, že je mnohem lepší přijít o nemocné miminko takhle brzo, než potom třeba v polovině těhotenství…
Ale jinak jak píšou holky, nemusí to ještě nic vážného znamenat.
tak a už je to jisté ,krvácení způsobilo samovolný potrat dnes mi to potvrdil doktor no tak nic
Tak to je mi moc líto. Vím, jak Ti asi je.V květnu jsem zažila to samé. ![]()
Ale neboj časem to přebolí a určitě znovu otěhotníš a už to bude dobré. My se začínáme snažit znovu a nezbívá než doufat
.
Přeju Ti hodně sil a co nejdříve zdravé mimčo. ![]()
ahoj taky přeju at vám to vyjde, a chci se zeptat jak dlouho po samovolném potratu se můžeme začít znovu snažit, na ultrazvuku je vše v pořádku