Antikoncepce a tloustnutí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
2.8.15 15:23

Antikoncepce a tloustnutí

Ahoj, potřebovala bych poradit, mám takový problém. Je mi 51 let, roky jsem brala antikoncepci, poté na tři roky přestala ( věk ) ale začalo mi klimakterium a bylo to dost nepříjemné, pocení, bolesti hlavy, nemohla jse spát, krvácení přicházelo nečekaně v různých intervalech, takže jsem nikdy nevěděla kdy to přijde, takže neustále vložku. Po poradě s lékařem jsem opět začala brát antikoncepci Lyndynette a vše se srovnalo. V přestávce slabá menstruace 3 dny a vše v poho. Sex ještě s přítelem provozujeme. Jenže zde je kámen úrazu - během 2 měsíců jsem přibrala 7 kilo, hlavně břicho a stehna. Tak nevím co mám dělat, jestli antikoncepci přestat brát a začnou opět tyto problémy s menopauzou nebo pokračovat a snažit se bud nejíst nebo cvičit, což na to teda moc nejsem trpělivá, ale dál tloustnout jen kvůli hormonům nechci. Máte některá s tím zkušenost? Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
854
2.8.15 16:15

Ano, antikoncepce zadržuje vodu, takže člověk může i tloustnout, ale je to individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37121
2.8.15 16:41

A co zkusit nějakou jinou? já po ní spíš hubnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
2.8.15 17:26

Opravdu zadrzuje vodu? Dr mi rikal ze se po ni nepribira a nic, beru uz rok a je fakt ze jsem pribrala a stale jsem se s tim nesmirila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
2.8.15 22:32

Rozvrzane hormony, coz samozrejme zhorsilo i projevy klimakteria. HA bych rozhodne nebrala. Neni to lek, beresi problem, jen ho maskuje. A tloustnuti je ten z mene nebezpecnych vedlejsich ucinku..
Ja HA brala v 17 asi rok a nikdy vic, opravdu ne, na to se mam moc rada..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.15 00:19

Já přibrala po anti 10 kilo. Hrozně mě začala honit mlsná, no štve mě to, ale co nadělám :/

• Citovat
  • Upravit
4367
3.8.15 07:28

Po HA jsem v mládí přibrala plíživě a zákeřně během roku cca 10kg. Do té doby jsem měla 55kg, ať jsem jedla cokoli. HA mi zajedno neseděla-musela jsem střídat x druhů a za druhé mi totálně rozhodila zdraví. Přestala jsem jí brát a od té doby mám problémy s váhou-nahoru to jde moc pěkně, dolů moc špatně. A myslím, že celkově mi to tak zamíchalo hormony /co jsem měla projevy v těhotenství a po porodu/, že bych po ní nesáhla ani za milion.
Podle mě je dát HA na zmírnění projevů menopauzy nejjednodušší pro dr., kterému se nechce moc přemýšlet. Existuje dne spousta jiných možností

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí