Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ano, antikoncepce zadržuje vodu, takže člověk může i tloustnout, ale je to individuální.
Opravdu zadrzuje vodu? Dr mi rikal ze se po ni nepribira a nic, beru uz rok a je fakt ze jsem pribrala a stale jsem se s tim nesmirila.
Rozvrzane hormony, coz samozrejme zhorsilo i projevy klimakteria. HA bych rozhodne nebrala. Neni to lek, beresi problem, jen ho maskuje. A tloustnuti je ten z mene nebezpecnych vedlejsich ucinku..
Ja HA brala v 17 asi rok a nikdy vic, opravdu ne, na to se mam moc rada..
Já přibrala po anti 10 kilo. Hrozně mě začala honit mlsná, no štve mě to, ale co nadělám :/
Po HA jsem v mládí přibrala plíživě a zákeřně během roku cca 10kg. Do té doby jsem měla 55kg, ať jsem jedla cokoli. HA mi zajedno neseděla-musela jsem střídat x druhů a za druhé mi totálně rozhodila zdraví. Přestala jsem jí brát a od té doby mám problémy s váhou-nahoru to jde moc pěkně, dolů moc špatně. A myslím, že celkově mi to tak zamíchalo hormony /co jsem měla projevy v těhotenství a po porodu/, že bych po ní nesáhla ani za milion.
Podle mě je dát HA na zmírnění projevů menopauzy nejjednodušší pro dr., kterému se nechce moc přemýšlet. Existuje dne spousta jiných možností
Ahoj, potřebovala bych poradit, mám takový problém. Je mi 51 let, roky jsem brala antikoncepci, poté na tři roky přestala ( věk ) ale začalo mi klimakterium a bylo to dost nepříjemné, pocení, bolesti hlavy, nemohla jse spát, krvácení přicházelo nečekaně v různých intervalech, takže jsem nikdy nevěděla kdy to přijde, takže neustále vložku. Po poradě s lékařem jsem opět začala brát antikoncepci Lyndynette a vše se srovnalo. V přestávce slabá menstruace 3 dny a vše v poho. Sex ještě s přítelem provozujeme. Jenže zde je kámen úrazu - během 2 měsíců jsem přibrala 7 kilo, hlavně břicho a stehna. Tak nevím co mám dělat, jestli antikoncepci přestat brát a začnou opět tyto problémy s menopauzou nebo pokračovat a snažit se bud nejíst nebo cvičit, což na to teda moc nejsem trpělivá, ale dál tloustnout jen kvůli hormonům nechci. Máte některá s tím zkušenost? Díky