Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, už se vám někdy stalo, že by vám došly prášky a váš gynekolog měl dovolenou? Jak jste to pak řešili? Mě se to stalo pávě tedka, tak nevím, jestli se v lékárně dá domluvit, že bych recept přinesla opožděně.. Zkoušeli jste to někdy? ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Nelze, je jen na předpis, vždy by měl za tvého doktora někdo zaskakovat, bývá to u vývěsky s dovolenou..Pokud nikdo takový není, zkus poprosit obvoďáka, někteří jsou vstřícní…Jinak budeš muset počkat a příště nenechávat na poslední chvíli ![]()
To nevím bez receptu, zda to dají..a co když ti je napíše jiný gynekolog nebo praktický lékař, jestli to může ale psát..
Zajdi si ke své praktické lékařce, jedno balení ti může předepsat i ona.
@Jane.Jay Na těchto stránkách se dá vytisknout recept na antikoncepci a pak je tam seznam lékáren, kde se dá koupit. Mám to vyzkoušené http://www.gynlink.cz/…antikoncepce
Ano přinesla jsem ho jednou do lékarny opožděně, ale lékárna byla ve stejné budově jako doktorka a věděli, že má dovolenou
Mě se to stalo kdysi dávno před x lety taky (klasika, všechno na poslední chvíli..), a to mi to dali taky, lékíárna je hned pod poliklinikou, jen mě zajímalo, jestli se to dá domluvit i jinde, nebo jak to vlastně normálně chodí.. Takže obvodák mi to normálně může napsat teda taky? Tak prubnu bud lékárnu nebo zkusím pak rychle frčet k obvodákoj a znovu do lékárny
Ach joo… fakt jsem trubka..
Dá se koupit po internetu i bez receptu, ale je to na vlastní riziko. Přece jen antikoncepce je hormonální lék.
@Jane.Jay tak tvůj gynekolog by měl mít někoho kdo ho zastupuje, nebo u nás většinou bývá přítomná dopoledne sestra která to napíše pokud jsi byla na prevenci a nemáš jí prošlou
Bez receptu ti to nedaji, zajdi za jeho zastupcem, obvodakem nebo zaplat na pohotovosi.
Zkusim to v lékárně jestli mi to dají a kdyžtak mrknu kdo ji zastupuje a zajela bych pro recept tam.. Obvodákem si právě nejsem jistá jestli by mi to napsal.. každopádně vyzkouším, a díky za rady
Jsem pitomá, už když jsem tam volala, tak mě napadlo, jestli nebude mít dovolenou, a ona jako na potvoru má ![]()
U nas v lékárně dávají ale jen jednoměsíční balení s tím že recept musíš donést zpětně..
Kamarádce v lékárně dali jedno platíčko s tím, že ale zaplatila celou krabičku a recept pak donesla zpětně - pak jí dali zbytek
Recept ti napíše jiný gynekolog taky. Jinak ano, mám zkušenost, že lékárna antikoncepci vydá a recept se donese později. Dělala to tak máma prakticky pokaždý
Ale v lékárně už ji znali a věděli, že ten recept opravdu přinese a tu antikoncepci opravdu užívá.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat