Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, poslední dobou nad touhle otázkou dost přemýšlím tak se zeptám zkušenějších. Od té doby co jsem tu narazila na diskuze kde spousta žen psala že otěhotněly přes ha se bojím věřit antikoncepci.. Beru ji už rok a nikdy mě nenapadlo že bych mohla otěhotnět, ale ted se skoro bojím sexu i přes to že i s prášky přítel ejakuluje mimo mě..Antikoncepci beru pravidelně jak hodinky a i si hlídám jestli jsem třeba po tabletce neměla nějakou..střevní příhodu, či jestli mám antibiotika..:D Takže hlavní moje otázka je:Věříte antikoncepci?
@Olexa
Jak už tu někdo psal - spousta lidí, co tu otěhotněla přes HA to nebrala poctivě.
Ve smyslu ochrany před početím bych jí věřila, pokud: je bereš pravidelně, nemáš průjem či nezvracíš, nekombinuješ ji s léky či bylinkami, které snižují její účinnost.
Ve smyslu celkové zdravotní nezávadnosti jí rozhodně nevěřím a proto se chráníme jinak. A nedoporučím ji ani svým dcerám, až to bude aktuální ![]()
@Olexa brala jsem 10 let a neotěhotněla jsem
po vysazení jsem 2× byla hned v tom
Ano věřím HA na 100%. Beru od 16 let pouze s přestávkami kdy jsem chtěla děti. Takže takových 15 let beru HA a nikdy mě nezklamala.
@pe-terka jsem na tom stejně. Brala jsem ji 5 let a neotehotnela. Ale znovu bych do ní nešla.
Bohužel mě je kondom silně nepříjemný a tělísek se děsím už jen z toho důvodu mít něco umělého v sobě..
@Olexa
Myslím, že tělísko doktor zavede až po dětech.
Já se na to ptala přímo doktora, jestli přes HA můžu otěhotnět a řekl mi, že ne. Že by to šlo jen v případě, že bych min 2 dny po sobě zapomněla tabletku.
@pe-terka píše:
Ve smyslu ochrany před početím bych jí věřila, pokud: je bereš pravidelně, nemáš průjem či nezvracíš, nekombinuješ ji s léky či bylinkami, které snižují její účinnost.
Ve smyslu celkové zdravotní nezávadnosti jí rozhodně nevěřím a proto se chráníme jinak. A nedoporučím ji ani svým dcerám, až to bude aktuální
Právě mě nejvíc děsí to, že otěhotněním i přes to že neudělám chybu nebo se nestane něco ostatního co by ji mohlo oslabit, ale prostě že mi nebude fungovat ona samotná
@Janča91 píše:
@Olexa
Já se na to ptala přímo doktora, jestli přes HA můžu otěhotnět a řekl mi, že ne. Že by to šlo jen v případě, že bych min 2 dny po sobě zapomněla tabletku.
Mě ho teda gynekoložka nabízela, tak nevím ![]()
@Janča91 píše:
@Olexa
Taky mi to doktorka říkala + v příbalovém letáku píší, že při zapomenutí se chránit, ale oni i dost přehání, aby to nebylo na ně. Dnes je HA spolehlivá, pokud to někdo fakt nefláká.
@zvidavajanca píše:
Taky mi to doktorka říkala + v příbalovém letáku píší, že při zapomenutí se chránit, ale oni i dost přehání, aby to nebylo na ně. Dnes je HA spolehlivá, pokud to někdo fakt nefláká.
Mě jen děsí že ženské co tvrdí že ji braly pravidelně a otěhotněly ![]()
@Olexa píše:
Mě jen děsí že ženské co tvrdí že ji braly pravidelně a otěhotněly
A věříš jim, že braly fakt pravidelně? Že nebyla účinnost HA něčím negativně ovlivněna?