Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já právě mám docela strach z toho že by antikoncepce mohla přestat fungovat aniž bych zapomněla nebo by nebyla ovlivněná jinak
@pe-terka píše:
myslím, že z tohoto pohledu se nemusíš bát…
Taky myslím že je to dost nepravděpodobné, ale skoro každá co to napíše že nefungovala to napíšou jako kdyby si ta antikoncepce postavila pomalu sama hlavu že prostě fungovat nebude ![]()
@Olexa píše:
Taky myslím že je to dost nepravděpodobné, ale skoro každá co to napíše že nefungovala to napíšou jako kdyby si ta antikoncepce postavila pomalu sama hlavu že prostě fungovat nebude
Myslím si, že většina z těch, co jim „selhala“ HA, udělala nějakou chybu. At už vědomě, nebo nevědomě. ![]()
@pe-terka píše:
Myslím si, že většina z těch, co jim „selhala“ HA, udělala nějakou chybu. At už vědomě, nebo nevědomě.
Ale je zvláštní že některé zapomínají často a nic a pak jsou ženský co jim stačí brát chvíli antibiotika či zvracet a je to..no, je to zvláštní ![]()
@JayLee píše:
presne taknebo do otho brala jiny leky ci mela prujem nebo atb apod pokud ji clovekbere jak ma tak ano verim ji a vždy když jsem od nekoho slyšela, ze ji bral a otehotnel tak casem z toho vyplynulo, ze si tim chtely udrzet chlapa a je to tam nebylo ok
Tak to já radši asi bez chlapa než na škole s dítětem ![]()
@Olexa píše:
Ale je zvláštní že některé zapomínají často a nic a pak jsou ženský co jim stačí brát chvíli antibiotika či zvracet a je to..no, je to zvláštní
To máš jak některé tu nemůžou otěhotnět měsíce (roky), další napoprvé nebo když nechce…
@Olexa píše:
Ale je zvláštní že některé zapomínají často a nic a pak jsou ženský co jim stačí brát chvíli antibiotika či zvracet a je to..no, je to zvláštní
Nevíš, jak by na tom byly s plodností bez HA. Můžou mít problém nebo prostě sníženou plodnost a ani o tom neví
. Pak u nich občasné vynechání těhotenství nezpůsobí…
Když jsem v 16 začínala brát ha, tak můj první dotaz co atb a jiné léky… Pan doktor se rozesmál, že je to strašný mýtus… Můj mýtus se má narodit v říjnu
ale jinak bych ha věřila ![]()
Nejsem zastánce HA - je to humus do těla, který to tělo akorát rozbourá. Na někom to nenechá žádné následky, na někom ano. Byla jsem vždy proti HA. Pak jsem plánovaně otěhotněla a po porodu šla do prášků. Jen jsem se přesvědčila, že to není pro mě. Hormony zbytečně navíc, denně myslet na to, sekla jsem s tím, jakmile jsem přestala po půl roce kojit - hurá.
Pak jsme s manželem koukali, co vše je vůbec na trhu - od spermicidů, přes tělíska, náplasti, prášky, až nás zaujal Nuvaring. Je to sice taky HA, ale má nízký obsah hormonů a stačí na to myslet 2× za měsíc. Tak jsem do toho šla - nemáme nic proti kondomům, ale pořád to leze docela do peněz a lepší je to pro nás bez toho ![]()
Neměla jsem problém a rozhodně jsem věřila. Když už HA mám, tak dodržuji instrukce. Když dodržuji, nemám proč nevěřit. Taky bych to viděla spíše na to, že kdo otěhotněl přes HA, něco bylo špatně - buď to špatně braly, pralo se to s léky, nebo to prostě tělo nepřijalo, jak mělo.
@terabitka29 píše:
Když jsem v 16 začínala brát ha, tak můj první dotaz co atb a jiné léky… Pan doktor se rozesmál, že je to strašný mýtus… Můj mýtus se má narodit v říjnuale jinak bych ha věřila
Tak já se neptala doktorky ale je to napsané v letáku. A taky segra a mamka hlavně mě poučily ![]()
Já jsem taky brala a ještě k tomu přerušovaný sex jako ty a myslím že to je skoro 100% ochrana..
@amaenula píše:
Já jsem taky brala a ještě k tomu přerušovaný sex jako ty a myslím že to je skoro 100% ochrana..
V to doufám ![]()
Ty baby co sem píšou jak neudelaly chybu aby si nemusely připadat špatně si vůbec neuvědomují co to s nekym jako já může udělat ![]()
@Maty1989 píše:
Pak jsme s manželem koukali, co vše je vůbec na trhu - od spermicidů, přes tělíska, náplasti, prášky, až nás zaujal Nuvaring. Je to sice taky HA, ale má nízký obsah hormonů a stačí na to myslet 2× za měsíc. Tak jsem do toho šla - nemáme nic proti kondomům, ale pořád to leze docela do peněz a lepší je to pro nás bez toho
I kroužek je HA, sice ne prášky, ale je. I prášky jsou s nízkým obsahem hormonů ![]()
@Olexa Ale nemusely si to vymyslet, doporučuju přečíst článek http://www.ulekare.cz/…ncepce-18873