Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Olexa píše:
Mě jen děsí že ženské co tvrdí že ji braly pravidelně a otěhotněly
HA není 100%, ale hodně se k tomu blíží…a ano věřím ji, a beru ji pravidelně s odchylkou 1-2h.
@Olexa
Třeba ji tak pravidelně nebrali, mohli brát antibiotika, nebo něco podobného. Mohla být ta HA už zastaralá.. Přeci jenom se vyrábějí pořád novější typy.. Já bych se tím nestresovala. Obzvlášť, když si i tak dáváte pozor.
Já spíš přemýšlím, jestli se k ní po porodu vůbec vrátím.. vzhledem k vedlejším účinkům (je to pěkná sr..ka) HA způsobuje spoustu zdravotních problémů, ať už problém s otěhotněním (když ji berete dlouho) tak i závažnější choroby. ![]()
@zvidavajanca píše:
A věříš jim, že braly fakt pravidelně? Že nebyla účinnost HA něčím negativně ovlivněna?
No asi to určitě muselo být něčím ovlivněné, ale proč by to nepřiznaly?
@kve-tinka píše:
HA není 100%, ale hodně se k tomu blíží…a ano věřím ji, a beru ji pravidelně s odchylkou 1-2h.
Já jsem takový blázen že mám i budíka ![]()
@Olexa
Některé chtějí být jen zajímavé. Taky znám holku, co tvrdila, že otěhotněla přes HA a asi po roce jsem zjistila, že HA vůbec nebrala. Takže tak ![]()
@Janča91 píše:
@Olexa
Třeba ji tak pravidelně nebrali, mohli brát antibiotika, nebo něco podobného. Mohla být ta HA už zastaralá.. Přeci jenom se vyrábějí pořád novější typy.. Já bych se tím nestresovala. Obzvlášť, když si i tak dáváte pozor.
Já spíš přemýšlím, jestli se k ní po porodu vůbec vrátím.. vzhledem k vedlejším účinkům (je to pěkná sr..ka) HA způsobuje spoustu zdravotních problémů, ať už problém s otěhotněním (když ji berete dlouho) tak i závažnější choroby.
Já vím a určitě až budu mít stálého partnera (manžela) tak to do sebe cpát nebudu i když by jsme dítě neplánovali. Ale teď jsem na škole a jsem takový typ co to má uspořádané : škola, cestování, rodina takže dítě zatím ne e
Já spíš než Ha veřim kondomu. Protože stačí se napít byliny a Ha to může ovlivnit, případ mojí kamarádky, brala ha a pořád pila nějaké bylinné čaje, snížili jí účinnost a bylo to. Pozor také na antibiotika, hodně žen otěhotnělo přes ha, protože brali antibiotika.
@Janča91 píše:
@Olexa
Já spíš přemýšlím, jestli se k ní po porodu vůbec vrátím.. vzhledem k vedlejším účinkům (je to pěkná sr..ka) HA způsobuje spoustu zdravotních problémů, ať už problém s otěhotněním (když ji berete dlouho) tak i závažnější choroby.
Je to tak, bohužel. Gynekologové jí vyloženě cpou, protože z toho mají peníze. Vystudovala jsem farmacii a během studia na ní jsem přestala brát antikoncepci a moje spolužačky také. Je to opravdu svinstvo a s hormony by se zahrávat nemělo.
@Anonymní píše:
Já spíš než Ha veřim kondomu. Protože stačí se napít byliny a Ha to může ovlivnit, případ mojí kamarádky, brala ha a pořád pila nějaké bylinné čaje, snížili jí účinnost a bylo to. Pozor také na antibiotika, hodně žen otěhotnělo přes ha, protože brali antibiotika.
Já myslela že z bylinek jen třezalka..
@Olexa
Tomu rozumím, taky bych si to dřív netroufla. Navíc je to přeci jenom nejjednodušší vzít si prášek a mít klid ![]()
@Janča91 píše:
@Olexa
Tomu rozumím, taky bych si to dřív netroufla. Navíc je to přeci jenom nejjednodušší vzít si prášek a mít klid
Přesně tak, děkuji za porozumění ![]()
@Janča91 píše:
@Olexa
Některé chtějí být jen zajímavé. Taky znám holku, co tvrdila, že otěhotněla přes HA a asi po roce jsem zjistila, že HA vůbec nebrala. Takže tak
Tak to musí být něco
Já se právě bojím toho že nebude antikoncepce fungovat i přes to že ji nic nevovlivní ![]()
@Olexa píše:
No asi to určitě muselo být něčím ovlivněné, ale proč by to nepřiznaly?
Nechtějí si přiznat svoji chybu.
@Olexa píše:
Právě mě nejvíc děsí to, že otěhotněním i přes to že neudělám chybu nebo se nestane něco ostatního co by ji mohlo oslabit, ale prostě že mi nebude fungovat ona samotná
myslím, že z tohoto pohledu se nemusíš bát… ![]()
Byt Tebou, dokud jsi na skole a dite nechcete, tak bych pokracovala v HA a k tomu to, co uz praktikujete, spermiky mimo:-) myslim, ze je to dostatecna ochrana a az dodelas skolu, tak pak bych ubazovala o nejake jine alternative..:-)