Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
dnes mne trochu překvapilo, že když jsem u lékařky dostala nové prášky (jiné než dříve)…
Došla jsem do lékárny a paní mi řekla, že nemají (a běžně nemívají), že na objednávku. Docela jsem zírala, sice to bude docela rychle, ale znamená to pro mne dvě cesty do lékárny, ale asi se to jendou za 3 měsíce dá přežít.
A to jsem to nezkoušela v žádné zapadlé lékárně, ale ve velké lékárně v centru Brna, kam dojíždím vlakem z domu, u nás jsem to zkoušet nechtěla, lékárna je tu dost drahá.
Jako chápu, že mít tam vše nejde, ale tohle mne zarazilo.
Setkaly jste se s tím taky?
U nás se to taky běžně stává a to si myslím, že je to běžná antikoncepce. Nebo mají třeba jen jednu krabičku. Stává se mi to i u léků na alergii, astma a dalších.
Nesetkala, ale pokud se jedná o neprodávanou antikoncepci, tak chápu, ležela by jim tam na skladě a mohla projít expirační dobou a pro ně by to byla pak ztráta.
@zvidavajanca Jj, také mám antikoncepci, kterou užívám rok a ani jednou ji v lékárně neměli
Sice je to druhý den objednané, ale po pravdě dvě cesty do lékárny mě také štvou
Na štěstí je to kojící antikoncepce, tak už nebudu potřebovat.
@zvidavajanca nestalo se mi to nikdy.. ala brala jsem běžně dostupnou.. zatím jsem objednávala jen masti..
Tak když je nikde nemaj, tak si je prostě telefonicky objednejte a ušetří vám to ty dvě zbytečný cesty
@zvidavajanca tak příště do lékárny předem zavolej nebo napiš mail, ať ti prášky objednají a budeš tam mít jenom jednu cestu. Léků je strašně moc druhů a lékárny nejsou schopny mít vše na skladě.
@Bebunka85
Kdyby aspoň šlo do lékárny napsat, zavolat nebo něco a objednat to takto a pak jen vyzvednout ![]()
@nesssinka
Jo já nevím, jak by byli ochotní objednat něco na recept, co není úplně levné. Možná tady u nás v prdelákově
Nebo mít v lékárně nějakou známost.
Ale zkusit to můžu no.
Ano, u mné také nemají ve většine lékáren Stodette. Takže je na objednávku.
@zvidavajanca měli by objednat, pokud si to nevyzvedneš, tak se na tebe příště vyprdnou. Ale lékárna má možnost ty léky do 14 dní vrátit dodavateli, že to pacient nevyzvedl.
@Elen8
Asumate… jako jo, asi to nebude uplně běžné, tady jsem ji nenašla a to se tu snad řeší každé prášky ![]()
A co si příště do lékárny zavolat předem, že máš recept na takové prášky a zeptej se, jestli je mají, příp. aby je objednali, abys tam nemusela 2× ![]()