Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Olexa
Tak ony potíže ve formě akutní trombozy mohou překvapit bez varování. Ale nechci strašit. Každopádně mrkla bych do letáčku na kontraindikace, případně se zeptala v lékárně magistra(y), kterému důvěřuješ…
@Olexa tak HA ted hlavne neberu proto, ze 1) nechci se cpat hormonama 2) jsem ve stalem vztahu, takze kdyby nahodou doslo k dalsimu otehotneni, miminko by bylo vitane. Takze u nas antikoncepce ciste prirodni. Kdybych se ovsem rozhodovala jen na spolehlivosti HA u uzivatelek emimina, tak dle toho bych se vubec neridila, protoze jak jiz nekdo psal, nevis, jaky byl duvod selhani.
@zvidavajanca píše:
I kroužek je HA, sice ne prášky, ale je. I prášky jsou s nízkým obsahem hormonů
Souhlasím, ale nejde to aspoň přes trávení, takže se to dá ![]()
@pe-terka píše:
@Olexa
Tak ony potíže ve formě akutní trombozy mohou překvapit bez varování. Ale nechci strašit. Každopádně mrkla bych do letáčku na kontraindikace, případně se zeptala v lékárně magistra(y), kterému důvěřuješ…
No četla jsem, četla a přemýšlela jsem o tom dost..:(
@trpaslinka píše:
@Olexa tak HA ted hlavne neberu proto, ze 1) nechci se cpat hormonama 2) jsem ve stalem vztahu, takze kdyby nahodou doslo k dalsimu otehotneni, miminko by bylo vitane. Takze u nas antikoncepce ciste prirodni. Kdybych se ovsem rozhodovala jen na spolehlivosti HA u uzivatelek emimina, tak dle toho bych se vubec neridila, protoze jak jiz nekdo psal, nevis, jaky byl duvod selhani.
Takže vy přerušujete? A daří se bez otěhotnění?
To nevím, ale rok žiju v tom jak je ha spolehlivá a pak ![]()
Myslim, ze minuly rok mi gynekolog rikal o te tromboze. Ze by vsechny zeny, co berou HA mely podstoupit test te srazlivosti, nebo nebo podobnyho. Ale ten test stal kolem 1 000 - 2 000,–
@Olexa píše:
No četla jsem, četla a přemýšlela jsem o tom dost..:(
Tak pokud tam jako kontraindikace byla uvedena porucha krevní srážlivosti, tak není co řešit…A že Ti to povolil doktor? Víš, kolik je špatných nebo lajdáckých doktorů? Ale tohle je Tvoje zdraví…
@pe-terka píše:
Tak pokud tam jako kontraindikace byla uvedena porucha krevní srážlivosti, tak není co řešit…A že Ti to povolil doktor? Víš, kolik je špatných nebo lajdáckých doktorů? Ale tohle je Tvoje zdraví…
@Olexa no, 4,5 roku prerusovana souloz a bez nehody… Posledni roky jsem se navic naucila poznavat plodne dny a tak to budu ted kombinovat i s tim… i kdyz tedy zatim moc nemohu, protoze zatim jeste MS nikde… Porad jeste kojim a doufam, ze si MS da jeste na cas
Takze zatim musim verit nasemu overenemu prerusovani.
@Olexa píše:tak já tu přišla s tím že se bojím jí věřit a nakonec ji budu muset ještě vysadit
Tak nikdo tě nenutí..Ty musíš zvážit rizika, ale tromboza není sranda…jen jsem Tě na ně chtěla upozornit, i když to měl udělat spíš Tvůj gynekolog ![]()
@trpaslinka píše:
@Olexa no, 4,5 roku prerusovana souloz a bez nehody… Posledni roky jsem se navic naucila poznavat plodne dny a tak to budu ted kombinovat i s tim… i kdyz tedy zatim moc nemohu, protoze zatim jeste MS nikde… Porad jeste kojim a doufam, ze si MS da jeste na casTakze zatim musim verit nasemu overenemu prerusovani.
No, já právě jak kombinujeme tak sbírám info i o tom jak vychází přerušovaná ![]()
@pe-terka píše:
Tak nikdo tě nenutí..Ty musíš zvážit rizika, ale tromboza není sranda…jen jsem Tě na ně chtěla upozornit, i když to měl udělat spíš Tvůj gynekolog
Já jsem to samozřejmě nemyslela zle! Vím že to není sranda..mám s tím doma mamku :/ ale je pravda že i ona jeden čas brala antikoncepci a přitom trombozu měla a nic
@trpaslinka píše:
@Olexa no, 4,5 roku prerusovana souloz a bez nehody… Posledni roky jsem se navic naucila poznavat plodne dny a tak to budu ted kombinovat i s tim… i kdyz tedy zatim moc nemohu, protoze zatim jeste MS nikde… Porad jeste kojim a doufam, ze si MS da jeste na casTakze zatim musim verit nasemu overenemu prerusovani.
Myslím, že přerušovaná soulož, pokud to chlap umí!, je dobrá volba antikoncepce.
@pe-terka píše:
Myslím, že přerušovaná soulož, pokud to chlap umí!, je dobrá volba antikoncepce.
Nojo, ale jak se to prostě.. dá umět když se taková ta kapička prý najde i před ejakulací? ![]()
@Olexa píše:
Já jsem to samozřejmě nemyslela zle! Vím že to není sranda..mám s tím doma mamku :/ ale je pravda že i ona jeden čas brala antikoncepci a přitom trombozu měla a nic
Já vím, že jsi to myslela s nadsázkou
.U té mamky to je ale chyba lékaře…Případů s trombozami ted přibývá, i u mladých žen, a odborníci to dávají do souvislosti s masovým užíváním HA. Myslím, že ta souvislost je logická. Já bych ta rizika prostě nepodcenovala. Zvlášt pokud víš, že se srážlivostí problém máš, a jak jsem vyrozuměla, tak v letáku Tvé HA byla uvedena jako kontraindikace ![]()