Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Olexa píše:
Nojo, ale jak se to prostě.. dá umět když se taková ta kapička prý najde i před ejakulací?
musí ho prostě vytáhnout už před kapičkou
. A musí vědět kdy
. Ale u mladých kluků bych na to nespoléhala - předčasná ejakulace, nedostatek sebekontroly, neodhadne to, neovládne se…Navíc je diskutabilní, jestli v předejakulační tekutině sparmie jsou… ![]()
@pe-terka píše:
Já vím, že jsi to myslela s nadsázkou.U té mamky to je ale chyba lékaře…Případů s trombozami ted přibývá, i u mladých žen, a odborníci to dávají do souvislosti s masovým užíváním HA. Myslím, že ta souvislost je logická. Já bych ta rizika prostě nepodcenovala. Zvlášt pokud víš, že se srážlivostí problém máš, a jak jsem vyrozuměla, tak v letáku Tvé HA byla uvedena jako kontraindikace
Nevím jestli ho mám právě
jen že mamka má tak nevím..ale ano v příbaláku to je
@Olexa píše:
Nevím jestli ho mám právějen že mamka má tak nevím..ale ano v příbaláku to je
tak minimálně máš dědičné dispozice..Jinak jestli se bavíme i Leidenské mutaci, tak na tu se u přímých příbuzných pacientů vyšetřuje zdarma…
@pe-terka píše:
musí ho prostě vytáhnout už před kapičkou. A musí vědět kdy
. Ale u mladých kluků bych na to nespoléhala - předčasná ejakulace, nedostatek sebekontroly, neodhadne to, neovládne se…Navíc je diskutabilní, jestli v předejakulační tekutině sparmie jsou…
Tak my na to samozřejmě nespoléháme, na to mám tu antikoncepci, ale prostě je to takový..aspon malý ujištění
navíc mi to uvnitř ani nepřijde moc příjemné a jak to i po umytí teče..aaa
ale to jsme v jiné diskuzi ![]()
@pe-terka píše:
tak minimálně máš dědičné dispozice..Jinak jestli se bavíme i Leidenské mutaci, tak na tu se u přímých příbuzných pacientů vyšetřuje zdarma…
Vlastně proč se nezeptám přímo znovu u gynekoložky
Ještě to nadhodím a uvidím
@Olexa píše:
Tak my na to samozřejmě nespoléháme, na to mám tu antikoncepci, ale prostě je to takový..aspon malý ujištěnínavíc mi to uvnitř ani nepřijde moc příjemné a jak to i po umytí teče..aaa
ale to jsme v jiné diskuzi
Tak z tohoto pohledu by ti přeruš. sex měl vyhovovat
Tak ho zkuste kombinovat třeba se spermicidním lubrikantem, který by měl umrtvit případné zbytky spermií z těch „kapiček“, co se bojíš
Můžu se zeptat, kolik Ti je? aspon přibližně?
@Olexa píše:
Vlastně proč se nezeptám přímo znovu u gynekoložkyJeště to nadhodím a uvidím
pokud je to ten Leiden, tak bych nenadhodila, ale prosadila si vyšetření. Akorát si myslím, že to nedělá gyndař, ale bud obvodák, nebo rovnou hematolog…ale to by Ti řekla gynekoložka, na koho se obrátit ![]()
@pe-terka píše:
Tak z tohoto pohledu by ti přeruš. sex měl vyhovovatTak ho zkuste kombinovat třeba se spermicidním lubrikantem, který by měl umrtvit případné zbytky spermií z těch „kapiček“, co se bojíš
Můžu se zeptat, kolik Ti je? aspon přibližně?
Na podzim mi bude 18 ![]()
@pe-terka píše:
pokud je to ten Leiden, tak bych nenadhodila, ale prosadila si vyšetření. Akorát si myslím, že to nedělá gyndař, ale bud obvodák, nebo rovnou hematolog…ale to by Ti řekla gynekoložka, na koho se obrátit
No mě hlavně zařizovala antikoncepci jiná gyndařka než je tam teď tak ta by na to možná měla jiný názor ![]()
@Olexa píše:
Na podzim mi bude 18
@Olexa píše:
No mě hlavně zařizovala antikoncepci jiná gyndařka než je tam teď tak ta by na to možná měla jiný názor
její názor není směrodatný, pokud máte v rodině Leidna a mamka trombozu, máš prostě na vyšetření nárok, pojištovna ho proplácí a hotovo
. Ono je pro Tebe dobré vědět, na čem jsi, i z důvodu budoucího těhotenství, porodů, operace a pod. Ženy s poruchou srážlivosti jsou víc hlídané, je třeba to vědět.
@pe-terka píše:. Mám o něco mladší dceru a zrovna dnes jsme se o antikoncepci spolu bavily - zatím tedy teoreticky, ale chtěla jsem, aby měla nějaké povědomí.
A jak se tak spolu ted bavíme, měla jsem takové „deja vu“![]()
Tak já měla antikoncepci skoro hned po 15. narozeninách, ale ne protože bych chtěla nějak silně sexuálně žít
ale kvůli bolestivé menstruaci kvůli které jsem odcházela ze školy a jednou skočila v nemocnici protože jsem se v křečich skoro válela po podlaze. Později se ale samozřejmě hodila
No tak ji poraďte ať se ptá vás a ať rozhodně nečte emimino nebo bude mít trauma jako vrata ![]()
@pe-terka píše:
její názor není směrodatný, pokud máte v rodině Leidna a mamka trombozu, máš prostě na vyšetření nárok, pojištovna ho proplácí a hotovo. Ono je pro Tebe dobré vědět, na čem jsi, i z důvodu budoucího těhotenství, porodů, operace a pod. Ženy s poruchou srážlivosti jsou víc hlídané, je třeba to vědět.
Mamka jde na operaci a má strachu..
Dobře, dám na vaše rady ![]()
@Olexa píše:
Tak já měla antikoncepci skoro hned po 15. narozeninách, ale ne protože bych chtěla nějak silně sexuálně žít![]()
ale kvůli bolestivé menstruaci kvůli které jsem odcházela ze školy a jednou skočila v nemocnici protože jsem se v křečich skoro válela po podlaze. Později se ale samozřejmě hodila
No tak ji poraďte ať se ptá vás a ať rozhodně nečte emimino nebo bude mít trauma jako vrata
o mamku se neboj, když to doktoři ví, krev si pohlídají…
Ty Tvé bolesti při menses…nejsem lékař (zdravotník ano), ale z mého pohledu nasazení HA není řešení, ale jen potlačení problému. Těch příčin, proč Tě to tak bolí, může být celá řada, od gynekologických po ortopedické, dále svalová nerovnováha…Chtělo by to řádně vyšetřit gynekologem, ortopedem, fyzioterapeutem a napravovat podle příčiny. Já osobně cpaní HA do takto mladých holek fakt nemám ráda. Jak už tu někdo psal, mimo jiné riskuješ v budoucnu hormonální rozhození organismu a problémy s plodností
. Vím, že jsi mladá a těžko to vyhodnotíš, ale já být Tvoje máma, tak Ti HA hodně vymlouvám…Na druhou stranu, kdo má patent na pravdu, že?
Co jsem chtěla, to jsem Ti řekla. Co si z toho vezmeš, záleží na Tobě. Hlavně buď zdravá ![]()
@Olexa píše:
Ahoj, poslední dobou nad touhle otázkou dost přemýšlím tak se zeptám zkušenějších. Od té doby co jsem tu narazila na diskuze kde spousta žen psala že otěhotněly přes ha se bojím věřit antikoncepci.. Beru ji už rok a nikdy mě nenapadlo že bych mohla otěhotnět, ale ted se skoro bojím sexu i přes to že i s prášky přítel ejakuluje mimo mě..Antikoncepci beru pravidelně jak hodinky a i si hlídám jestli jsem třeba po tabletce neměla nějakou..střevní příhodu, či jestli mám antibiotika..:D Takže hlavní moje otázka je:Věříte antikoncepci?
já ne, mému minisistonu je 10 měsíců
brala jsem poctivě, jak se povedlo netuším ani já, ani dr, který mi léčil na neplodnost ![]()