Antikoncepce Cerazette

10
22.5.10 21:30

antikoncepce cerazette

Zdravim všechny, zajímal by mě váš názor. :think: Od ledna beru antikoncepci cerazette a první dva měsíce jsem měla normálně menstruaci a další měsíc se už nedostavila. Byla jsem u svého gynekologa, protože jsem si myslela že jsem snad otěhotněla, ale můj doktor mě ujistil že nejsem těhotná a že se to tak někdy stává a že to nemůže nějak uškodit zdravotně. Bud krvácíte pořád nebo vůbec a at jsem ráda 8-o …ale prý jestli mi to tak nebude vyhovovat může mi předepsat jiný druh, kdy budu pravidelně menstruovat. Tak ted opravdu nevím jak se rozhodnout :nevim: Díky za názory a zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
22.5.10 21:32

Ahoj. Já jsem po prvním porodu začala menstruovat asi po 8 měsících (brala jsem taky Cerazette), ale pak jsem menstruovala skoro celý měsíc, a tak jsem ji přestala brát. Teď jsem AK nechtěla (a menstruovala jsem poprvé 3 měsíce po porodu). Já říká doktor, buď ráda.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
22.5.10 21:44

antikoncepce cerazette

Ahoj, no z jedný strany je to pohoda, ale zase na druhou stranu mi to přijde takový nepřirozený a mám strach že se to později nějak zdravotně projeví. Starší generace žen :-) mě straší, že může hrozit osteoporoza a předčasný stárnutí… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
22.5.10 21:52

Holky, zbylo mi tu jedno platíčko Cerazette, přijde mi líto ho vyhodit, kdybyste ho někdo chtěl, pošlu ho zdarma v obálce, jen mi napište adresu do SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.5.10 22:01

Já jsem byla asi ten případ, co nekrvácí vůbec, ale nemůžu to posoudit - po porodu jsem si to nechala hnedka napsat, pak jsem to na pár měsíců vysadila, pak zas nasadila a pak s tím skončila - celou dobu jsem MS neměla, ani trošičku :lol: :lol: :lol: Pak asi po měsíci přišla, ale současně už se zase omezovalo kojení, tak těžko soudit, čím to vlastně bylo :roll:

Jinak jsem kdysi kdesi četla, že pro ženské tělo je spíš přirozenější menstruovat míň - když se to vezme tak nějak přírodně, bez antikoncepce atd., je spíš předpoklad, že žena je buď těhotná nebo kojí a pak je vzápětí zas brzy těhotná (teď myslím za dávných a dávných časů :lol: :lol: :lol: ) a že je to jakoby zdravější. Že naopak je to nepřirozené v dnešní době, kdy je žena těhotná jenom třeba jednou nebo dvakrát za život a menstruuje tedy mnohem častěji, než se „předpokládalo“ :lol: Ale co je na tom pravdy nebo jestli to není zase nějaký „moderní objev“ fakt netuším. Jenom, že jsem to slyšela :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
22.5.10 22:18

Já beru od porodu (kvůli kojení) a menstruaci nemám. Doktor mě na to upozornil, že z 90% menstruaci nebudu mít. Hodně holek v mém okolí si to nechávají předepisovat normálně, žádné bolesti atd. A když už tak jen lehké špinění. Já až přestanu s kojením, tak přejdu zase na svojí starou antikoncepci. Nějak si na to nemůžu zvyknout, že stále nic. A taky já jsem nikdy neměla bolesti při menstruaci a trvala mi tak 2-3dny. Jinak bych asi mluvila třeba jinak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21645
23.5.10 10:12

no buď ráda. já jsem byla ten případ, který menstruoval co 14 dní… takže jsem ji nakonec přestala brát, dávali jsme si pozor jinak a po ukončení kojení jsem se vrátila ke svojí původní antikoncepci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
29.11.11 14:30

Pomoc

Ahojte holky, chci se zeptat, taky beru Cerazette asi 5 měsíců,ale pořád krvácím.Mluvila jsem s doktorkou am oznosti,ze pujdu na jinou antikoncepsi Minisistom, jenze kdyz porad spinim, kdy si mam vzit první pilulku jine antikoncepce??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xpisk03
4.2.13 13:38

Ahojky, doktorka mi dala Cerazette, že s ní má lepší zkušenosti než s Azalií, ale zdá se mi, že poté, co jsem ji začala brát, mě absolutně přešla chuť na sex, může to být tím?? a co byste doporučovaly? Bez prášků být nemůžu - přerušované souloži nevěřím a na kondom s manželem zapomínáme!
děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
7090
4.2.13 13:41

@xpisk03 moc ti neporadím, ale já měla po této antikoncepci stavy, že se divím, že jsem neskočila z okna.Jako bonus absolutní nevzrušivost, takže to asi máš vážně z ní :think:.Já jí vysadila po dvou měsících, protože mi byla k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
4.2.13 13:44

@xpisk03 Měly by mít obě (Cerazette i Azalie) stejné složení, ale mě víc sedí Cerezette… po azalii jsem neměla chuť na sex a ještě jsem měla šílené depky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xpisk03
4.2.13 13:51

@fifinka609 a čím jsi jí nahradila? já kojím, takže krom Cerazette můžu ještě Azalii, o ničem jiném nevím. pak se samozřejmě dá používat nehormonální bariérová antikoncepce, ale jak sjem psala - na kondomy s manželem zapomínáme, tak by byly mnohem míň účinnější, než prášky :roll:
@balenka tak jestli jsi neměla chuť na sex po azalii a po cerazette ano, tak to já už bych po azalii asi nespala ani v ložnici, nebo nevim :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3780
4.2.13 13:57

@xpisk03 zkus to, na každého to působí jinak ;)
pomocné látky v tabletkách dělají divy…nic jiného se při kojení nemůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7090
4.2.13 14:30

@xpisk03 když jsem jí vysadila, tak jsme si chvíli dávali pozor, pak jsem přestala kojit, tak jsem nasadila jinou HA. Teď už nesmím žádnou hormonální a lituji, že jsem jí kdy brala. Chystám se zkusit nehormonální tělísko Gynefix, ale zatím se k tomu nemůžu dokopat. Nejhorší je, že já si ten sex tolik ani neužiju, když vím, že si musíme dávat pozor. Hormony ale už nikdy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xpisk03
4.2.13 14:35

@fifinka609 trochu jsem o těch hormonech četla, ale v tom, že si ten sex tolik neužiju, když si musim dávat pozor, to mám stejně s tebou, takže si nedokážu představit jinou antikoncepci. o tělísku jsem zase slyšela, že je pro ty, co už nechtějí mít děti a to my ještě určitě chceme, takže to asi pro mne také ne :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1