Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den.Chtěla bych se Vás zeptat,třeba s tím někdo máte zkušenost.Dne 21.4.jsem měla poslední menzes,kterou mívám i se špiněním asi tak 6-7 dní.Dne 3.5.jsem měla Postinor.První tabletu jsem užila asi 71 hodin od prvního styku a druhou za 12 hodin.Další menzes jsem měla dostat 18.5 - 19.5.V neděli večer dne 16.5.jsem špinila.V pondělí dne 17.5.jsem měla krvácení silné.V úterý už jen slabé a dnes mám už jen takové špinění,vypadá to že končí.Chci se zeptat,zda je to po Postinoru normální,zda se nemusím obávat těhotenství.Je pravda že jsem byla i ve strasu a v diskuzích jsem četla že i stres má vliv na rozhození cyklu.Jak spolehlivý je Postinor.Máte s tím někdo zkušenost? Prosím poradte.Děkuji všem.Petra
Ahoj, mě přišla MS o tři dny dřív normálně silná, ale je to dost velká dávka hormonů, tak se ti to třeba trochu rozhodilo. I přes MS plánuji pro jistotu pořídit test, člověk nikdy neví…
Milá Gepardice, já vzala postinor 13 den cyklu, po 50ti hodinách, dvě tablety v rozmezí 12 hodin. No, trefili jsme se do pravděpodobnosti selhání postinoru - byla jsem těhotná. Lékař tvrdil že těhu bylo nejspíš mladší, ovšem nebylo… No, sotva jsme to strávili, přišel potrat - těhotenství skončilo přirozeně bez revize a velikost gestačního váčku rozhodně neodpovídala 5-6tt, nýbrž opravdu konci 8tt. Takže za sebe radím - udělej test ![]()
e.
Spostu informací o Postinoru naleznete také v jeho příbalovém letáku - http://pribalove-letaky.cz/postinor-2
Ano moje kamarádka měla zkušenost s Postinorem.Stalo se jí něco nepříjemného a na Postinor na recept dosáhla do 24h.A vzala první a úak důe receptu druhý.Měla pak menzes slabý,tak si říkala v pohodě,postinor učinkoval.Potom jí začalo být po jídle špatně a udělala si test.zjistila že je těhu a rychle šla k doktorce která jí ten postinor předepsala,no a řekla jí že byla ve 3tt.Takže postinoru už nevěří.
Chtěla bych se zeptat jestli postinor pomáhá. Měla sem s přítelem sex neberu antikoncepsi a praskl nám kondom. Postinor sem si vzala 4hodiny po styku a další za 12hodin. Menstruace mi skončila minulou středu (22.8) a styk sem měla v sobotu (25.8) když se ‚nehoda‘ stala. Dnes (28.8) sem byla ve sprše a vypadla ze mě špička z kondomu který se v sobotu protrhl. Myslíte si že bych mohla být v tom?
prosim o rychlou odpověď. Děkuji
Podle mně to není moc pravděpodobný, ale určitě si udělej test za 14 dní a ještě po dalších 14 dnech zopakuj. Já si vzala postinor jednou v životě a to ze zpanikaření a zbytečně, takže účinnost asi posoudit nemůžu, ale co sem našla na netu tak by to snad fungovat mělo.
DiŤ kondom je z latexu tak si myslim že by to nemělo bejt nějak ovlivňující organismus ne? akorad teda když vypadla tak místo průhledné byla uplně celá bílá…