Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Můžu být těhotná???
Ahoj holky potřebovala bych poradit… Od 9.4. – 12.4. jsem měla menstruaci. 22.4. jsem si brala Postinor jelikož jsme měli s partnerem nehodu. Potom následně 28.4. – 30.4. se mi zase začali opakovat mé dny tedy velice slabé. Nevím zda je to normální po použití postinoru v letáčku se většinou píše o zpoždění a ne o tom že bych měla začít krvácet po cca 6 dnech? během dalšího tádne se mi začalo dělat špatně při cestování v autobuse a ted jsem to dokonce neustála. od soboty jsem taková jako když mam teplotu, bolí mě v podbřišku jsem unavená a není mi dobře od žaludku celé dny. Včera jsem měla i bílý výtok dnes také trochu. Tak nevím zda můžu být těhotná nebo jestli už je ze mně blázen!!!Kdybych byla těhotná? je možné že bych měla už takhle brzo pocity nevolnosti, bolení hlavy a lesklé takové zamžené oči?
Můžu být těhotná???
Ahoj holky potřebovala bych poradit… Od 9.4. – 12.4. jsem měla menstruaci. 22.4. jsem si brala Postinor jelikož jsme měli s partnerem nehodu. Potom následně 28.4. – 30.4. se mi zase začali opakovat mé dny tedy velice slabé. Nevím zda je to normální po použití postinoru v letáčku se většinou píše o zpoždění a ne o tom že bych měla začít krvácet po cca 6 dnech? během dalšího tádne se mi začalo dělat špatně při cestování v autobuse a ted jsem to dokonce neustála. od soboty jsem taková jako když mam teplotu, bolí mě v podbřišku jsem unavená a není mi dobře od žaludku celé dny. Včera jsem měla i bílý výtok dnes také trochu. Tak nevím zda můžu být těhotná nebo jestli už je ze mně blázen!!!Kdybych byla těhotná? je možné že bych měla už takhle brzo pocity nevolnosti, bolení hlavy a lesklé takové zamžené oči?
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat jaká je prevděpodobnost otěhotnění když jsem si vzala postinor asi tak hodinu a půl po pohl. styku a za 12 hod. druhou tabletku? Měla jsem chráněný pohl. styk, ale kondom nám omylem prasknul a on se do mě naneštěstí udělal :/ asi tak týden po mé poslední menstruaci. Teď je to už týden co se to stalo a nemám žádné vedlejší účinky po postinoru. Je možné, že se vedelší účinky ještě dostaví a nebo je to dobré znamení toho, že nejsem těhotná?
Předem děkuji za odpověď. ![]()
A taky je možné, že se vedlejší účinky nedostaví vůbec, k čemuž bych se přikláněla
Dobrý den,
mám problém. S přítelem nám praskl kondom, ale ještě se neudělal. Avšak jsem dostala strach, tak jsem si asi po 30 hodinách vzala Postinor. Zle mi nebylo, avšak teď mám asi 10 dní zpoždění menstruace a stále nepřichází. Dělala jsem si 2 těhotenské testy a oba byly negativní. Už bych si dávno šla pro vyvolávací injekci, ale za 3 dny mám letět na dovolenou, tak jsem nevěděla, jak by na mě injekce působila a jak moc velké křeče bych měla. V letáku píší, že do 5 dnů, když se menstruace zpozdí, mám navštívit svého gynekologa. Stane se něco, pokud bych do té doby stále nedostala menstruaci, že bych k němu došla později?
Děkuji moc za odpověď.
Ahoj
měla jsem nechráněný pohl. styk a ujelo nám to
…Vzala jsem si postinor do 8 hodin a další po 12 ti… do týdne jsem o dostala a vše bylo ok. jenže pak byl týden pokoj a já to dostala zase, v tom termínu kdy jsem měla mít měsíčky původně( bez toho kdybych brala prášek)..je to ok, mám to jen rozhozené z hormonů nebo je něco špatně
…díky ![]()
Ahoj, já to dostala taky uplne stejne cca po týdnu, ten prášek to může vyvolat. Teď čekám na svoje normální měsíčky a mám pořád nerva
Pořád je tu nějaká šance těhotenství, takže raději doporučuji udělat si test..
Ahoj holky,
pokud jste to dostali tak si myslím že těhotné nejste. Já si vzala prášek do 18 hodin po styku a i přesto jsem otěhotněla ale vůbec žádné krvácení jsem nedostala.
Ahoj holky, potřebovala bych od vás radu. Včera (27.10.) jsme měli s přítelem styk.. ale stala se nám „nehoda“, přítelovi sklouzl kondom a zůstal ve mě.. přítel říká, že se do mě nic nedostalo.. hodně toho bylo na posteli a v kondomu. Asi tak po 4 hodinách jsem si vzala Postinor2 a po 12h další tabletu. Antikoncepci beru a prášky mám do neděle (3.11.)… Mám je dobrat? Myslíte, že jsem těhotná? Máme oba děsný strach… PORAĎTE
Děkuji všem za rady.
Ahoj holky, chtěla bych vás poprosit o názor, případné uklidnění
byla jsem bohužel nucena vzít si Postinor 3 týdny po sobě… První jsem si vzala 24.2., týden na to jsem dostala menstruaci, která ale byla slabší a kratší než obvykle… Další prášek jsem si vzala 17.3. po 60ti hodinách, další normálně po 12ti hodinách., situace se opakovala (do týdne jsem to dostala, kratší, slabší). Týden po tom druhém prášku mi začalo být špatně od žaludku a trvá to s přestávkama až do teď… Kromě toho mě od včerejška píchá v podbřišku, mám takový vodnatý výtok a hrozně mě bolí záda, jako bych to měla dostat, jiné příznaky nemám… Je možné, abych to dostala teď, když jsem to měla před týdnem po užití Postinoru? Včera jsem dělala Mamatest 10, to bylo 16 dní po styku a byl negativní… Byla bych v klidu, kdybych neměla pořád tyto problémy, co mám. Každopádně už si po této zkušenosti budu dávat vždycky pozor.
Děkuji vám za případné názory a odpovědi ![]()
@Anonymkaaa píše:
Ahoj holky, chtěla bych vás poprosit o názor, případné uklidněníbyla jsem bohužel nucena vzít si Postinor 3 týdny po sobě… První jsem si vzala 24.2., týden na to jsem dostala menstruaci, která ale byla slabší a kratší než obvykle… Další prášek jsem si vzala 17.3. po 60ti hodinách, další normálně po 12ti hodinách., situace se opakovala (do týdne jsem to dostala, kratší, slabší). Týden po tom druhém prášku mi začalo být špatně od žaludku a trvá to s přestávkama až do teď… Kromě toho mě od včerejška píchá v podbřišku, mám takový vodnatý výtok a hrozně mě bolí záda, jako bych to měla dostat, jiné příznaky nemám… Je možné, abych to dostala teď, když jsem to měla před týdnem po užití Postinoru? Včera jsem dělala Mamatest 10, to bylo 16 dní po styku a byl negativní… Byla bych v klidu, kdybych neměla pořád tyto problémy, co mám. Každopádně už si po této zkušenosti budu dávat vždycky pozor.
Děkuji vám za případné názory a odpovědi
POSTINOR
Zdůrazňuje tak, že jeho užívání je potřeba skutečně zvážit a nepřistupovat k němu jako běžnému prášku na bolení hlavy. Jde totiž o pilulku k použití v nouzi, která však výrazně zatíží vaše tělo. Kromě možnýchbolestí v podbřišku, závratí, pocitům na zvracení a narušení cyklumůže dojít při častém používání například i k infaktu myokardu, k žilní trombóze, a jiným skutečně vážným potížím. Proto se použití doporučuje nejvýše dvakrát do roka.
Pokud jsi dočetla, už víš v čem je problém ![]()
No já jsem to ale v tom letáku pochopila tak, že tyto problémy se objeví hned po užití nebo pár dní a ne až po nějakých 14ti dnech :/
@Anonymkaaa píše:
No já jsem to ale v tom letáku pochopila tak, že tyto problémy se objeví hned po užití nebo pár dní a ne až po nějakých 14ti dnech :/
Vzhledem k tomu, že to obsahuje obrovské množství hormonů a ty to lupeš jak lentilky, tak se ti nejspíš totálně rozhodil horm. systém a čekat můžeš cokoliv ![]()
Jo, je mi ze sebe samé špatně, že si svou blbostí takhle ničím tělo :/ Pokud nebudu těhotná, tak ať je mi špatně klidně ještě měsíc, abych se pořádně vytrestala pro příště… Díky
Ahoj, taky jsem užila Postinor 2× po sobě, po 4 týdnech. Už po prvním Postinoru mi bylo blbě - skoro tři týdny mě s přestávkami pár dnů bolelo v podbřišku a měla jsem strašné stavy deprese (výčitky svědomí a tak). Teď po tom druhém je to skoro horší. Mám hrozný strach z těhotenství (i když mi přítel i kamarádka říkají, že je malá šance) a je mi taky špatně ze sebe samé, z toho, že si tak huntuju tělo. Chtěla jsem se zeptat, jak jsi nakonec dopadla. Bylo to v pohodě? Srovnal se ti cyklus? Neměla si nějaké větší komplikace?