Antikoncepce Cerazette

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7090
4.2.13 14:45

@xpisk03 tak to tělísko se dá potom vyndat, když chceš otěhotnět a to nehormonální není zas tak drahé. Já mám prostě po hormonech vážně hodně problémů a teď teprve po několika měsících bez nich se to trošku zlepšuje. Brala jsem HA skoro 10 let. Navíc když člověk nemá zblblé tělo hormonama, tak ten sex je úplně o něčem jiném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Laurinkastistko
14.5.13 12:53

Zdravím, antikoncepci Cerazette beru už léta, neměla jsem nikdy žádný problém, ale dnes jsem v lékárně zažila šok 8o bylo mi řečeno, že antikoncepce byla stažena z prodeje, nevíte o tom někdo něco? aspon z jakého důvodu byla stažena? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
244
20.5.13 10:37

Já jsem zažila před 3 dny uplne to stejne…jsem po šestinedělí, doktorka mi cerazette napsala a v lekarne nikde nejsou a objednat je prý nemůžou :( :( Měli jen jedno platko tak mi ho prodali, jím je 3 dny a mám docela velké bolesti v podbříšku :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
4.9.13 09:01

Ahojky, tak i já nejsem spokojená s cerazette začla jsme jí brát teda až už jsem dostala menstruaci po porodu, ale nemám chuť na sex a pořád krvácím, chvilku je to slabé a někdy silné. Jako docela nepříjemné, to nemusím brát žádnou antikoncepci když budu pořád krvácet…když jste to měli podobné, přešli jste na jinou antikoncepci nebo se to zlepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
4.9.13 09:14

Dokud jsem kojila, tak byla menstruace v pohode, jakmile jsem kojila jen castecne, tak jsem v podstate mesic spinila nebo krvacela. Pak jsem je vysadila uplne, nemelo smysl je brat :zed: Asi po mesici od vysazeni sem prisla o mleko uplne a nechala jsem si napsat normalni prasky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
4.9.13 09:22

Ááha..no já už taky kojím jenom občas za den..a je to hrozný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ASIS16
22.9.13 15:35

možné těhotenství

Ahoj, chtěla bych se zeptat kdy začít brát první pilulku cerazette. Já jsem začala aniž bych dostala menstruaci a teď mám strach abych nebyla po 8 týdnech po porodu zase těhotná :-( A kdybych byla, co se s tím dá popřípadě dělat. Existuje nějaký prášek který bych si mohla vzít při kojení?

• Citovat
  • Upravit
25123
22.9.13 15:44

No ale to se přece nevylučuje…já začla brát cerazette vpodstatě chvíli po porodu, do dvou let sem kojila a neměla menses a ted´jak nekojim už menses mám a ještě cerazette taky, ale už poslední plato, jelikož doktor mi to nechce psát, když už nekojim - ale já zas zpátky ke klasický HA co sem měla předtim nechci už kvůli tomu, že sem měla v těhotenství sice povrchovej, ale zánět žil…zvažovala sem tělísko, ale to se mi zas nelíbí vzhledem k způsobu zabránění těhotenství, takže asi pudu do pesaru a spermicidu k tomu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
22.9.13 15:50

Tyhle prášky se můžou začít brát kdykoliv. Akorát se musíš první týden chránit jinak. Stačí si přečíst příbalový leták ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaela1206
25.9.13 15:54

Zdravím,
začínám s antikoncepcí a doktorka mi napala Cerazette.
Chtěla jsem se zeptat, jestli si můžu antikoncepci vzít i týden po menstruaci a jak to je vůbec s menstruací během braní prášků. Vynechávájí se prášky nebo ne??
Děkuju :)

• Citovat
  • Upravit
426
25.9.13 18:02

@Jarumaru Zdravím, nečetla jsem celou diskuzi, ale do dneška jsem cerazette brala a za celých 8měsíců od porodu jsem nemenstruovala. Až teď, jakjsem přestala kojit sem špinila 9dní v kuse! Dneska jsem si nechala dát nitroděložní tělísko, uvidím jaký to bude… Ale k věci, zůstalo mi jedno platíčko Cerazettu, tak kdybyste měla zájem, můžu poslat na zkoušku… stejně jsem to chtěla tady nabídnout, jestli to někdo nedobere:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
25.9.13 18:07

@Jarumaru Ježíši, teď sem si všimla, že jde o obnovenou diskuzi a já reaguju na něco 3roky starýho, pardon :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
548
18.5.14 20:29

Obnovuji diskusi snad se někdo zapojí :)

Ahojte já beru tuhle antiko 5 tý měsíc, první 3 měsíce nonstop prošpiněné další měsíc bez ms a teď 5 tý měsíc 9 dní špinění bolení břucha a ms další týden 4 dny „čisto“ a opět ms :? Nicméně mě po celou dobu braní antiko bolí žaludek a chuť na sex taky vymizela :nevim: Myslíte si že Azalie je jinčí a že by mi mohla sedět? Nekojím ale jinou antiko nemůžu krom pro kojící kvůli zdr. problémům :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
30.5.24 00:09

Kterou pilulku?

Ahojky všem 🙂
Chci začít po šestinedělí brát antikoncepci cerazette, ale upřímně nevím který prášek si vzít. V návodu je, že si mám vzít z horní řady podle toho jaký je den, že středa má popisek st, ale na tom platíčku nic takového není… Jsou tam zkratky DOM pak 2aF, 3aF až do 6aF pak je tam SAB a zase DOM. Když bude zítra čtvrtek mám tedy začít s 4aF? Děkuji předem za odpověď. 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11176
30.5.24 05:07
@karma3 píše: Více

Dom je zkrátka za domingo jako neděle a sab je sabado jako sobota.

Je to ze španělštiny zřejmě… od toho se odpichni…

Nebere se cerazette každý den? Že tam není ta sedmidenni pauza? Pak je to asi jedno, ty dny jsou tam jako pomůcka, abys měla přehled, kdy sis pilulku vzala.

Ale podle toho, co píšeš, by na čtvrtek vycházelo 5aF… když to počítám od neděle (DOM)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí