Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, na diskuzi jsem narazila náhodou, dnes mi doktor předepsal ant. Evellien, dělá nějaké vedlejší účinky a seděl Vám dobře??
![]()
@makycr ja msm dve platicka necham je za 200kc i s postou..original krabicka a pribalovy letak
Mě teda seděla dobře
byla jsem s ní spokojená, spíš jsem to změnila z toho důvodu, že kdybych nááhodou otěhotněla, tak to ani nepoznám.. A myslela jsem si, že jsem všechno dobrala a našla jsem jedno platíčko, takže vám ho taky klidně nechám ![]()
Lhůta tomu končí někdy až za 2 roky, takže pohoda, mám k tomu taky originální krabičku a nejspíš v ní bude i leták.. ale s tím si nejsem zas až tak jistá ![]()
Prosím pište mi na email *****@seznam.cz":https://www.emimino.cz/…il/seznamcz/ a domluvíme se moc díky M. ![]()
Já taky hodně krvácela, v podstatě do teď už je to šest týdnů, tak jsme ho přestala brát. Taky jsem přibrala, zvětšila se mi prsa a není mi úplně dobře, točí se mi hlava, jsem malátná, ale na každého to může působit jinak. Takže končím s takovými jedy.
Já mám Evellien, hned po šestinedělí jsem začla brát (beru nyní 7. měsíc) a naprostá spokojenost, bez krvácení, špinění, nevolností atd… Já teda mohu doporučit
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat jak pokračovat v užívání, když jsem si místo úterý, vzala tabletku na pondělí? Vadí to moc?
děkuji za odpověď
Dobrý den, doktorka mi předepsala antikoncepci Evellien a první 3 týdny v pohodě, ale už skoro týden krvácím a celkem mě to štve
za jak dlouho mi to krvácení skončí? Máte s tím nějaká z vás zkušenosti? Prosim poradte ![]()
Ahojky, taky jsem začala brát Evellien. Zatím jsem vzala 5 tabletek. A těch 5 dnů se Andělce dělají pupínky. Vždy je to nejhorší tak 5 hodin po vzetí pilulky a pak to postupně odeznívá. V nežádoucích účincích je kopřivka a jiné kožní projevy. Nemáte někdo takové zkušenosti? Je možný, že je to opravdu po té antikoncepci?
Děkuji za odpověď.
@Vrtul z letáčku: nevýhodou je, že během užívání může docházet k vaginálnímu krvácení v nepravidelných intervalech, Je ale také možné, že nebudete mít vůbec žádné krvácení. Užívá-li se správně (bez vynechání tabletky) možnost otěhotnění je velmi malá. Přípravek Evellien neovlivňuje tvorbu mléka nebo jeho kvalitu. Nicméně malé množství účinné látky přípravku Evellien přechází do mateřského mléka. Užívání přípravku Evellien můžete ukončit kdykoliv, Ode dne kdy jste užívání ukončila nejste chráněna před otěhotněním. Jestli- že jste zapomněla jednu nebo více tablet: doba kratší než 12 hodin ke snížení spolehlivosti přípravku nedošlo. Tabletu si vezměte ihned, jakmile si vzpomenete a následující tabletu si vezměte v obvyklou dobu. Více než 12 hodin, spolehlivost přípravku může být snížena. Čím větší počet po sobě následujících tablet jste vynechala, tím větší je riziko narušení kotracepčního účinku. poslední vynechanou tabletu si vezměte ihned, jakmile si vzpomenete. Během následujících 7 dní používejte navíc kondom.
a o užívání by vám měl říct doktor, mě řekl, že jí mohu nasadit ihned. Doufám, že vám to pomůže, je to vše z příbalového letáku, kdyby jste potřebovala ještě něco, třeba ohledně užívání, tak napište, já to vyštuduji a napíšu vám zpátky.
Ahoj, nabízím 2 celá balení antikoncepce Evellien v původním obalu, nenačatá. Expirace 2/2018. Prodám jedno balení za 360,–Kč nebo obě za 700,–Kč. + poštovné. Rozhodla jsem se nakonec pro tělísko. V případě zájmu pište na: tereza. rufferova@gmail.com.
Ahoj chtela jsem se zeptat zda jemozne, ze ma antikoncepce ucinek na zazivani miminka. Mam dvou mesicbi dcerku prasky beru cca dva tydny a posledni dny ma mala hrozne prdiky a prujem
Nejhorsi je to v noci… Vzdycky pul hodky po kojeni se vzbudi hrozne se krouti a prdi takze celou noc jsme max co hodinu vzhuru. Jim porad stejne takze vubec nevim z ceho jineho by to mohlo byt. Predtim to mela takhle akorat jednou a to kdyz jsem brala atb. Myslite, ze to muze byt z tech prasku??
Ahojky holky,
chtěla jsem si nechat zavést tělísko se stejnými hormony jako má antikoncepce Evellien. Gynekolog mi ho zatím rozmlouval. Mám Pcos a prý by pro mě byla vhodnější antikoncepce se dvěma hormony, zlepšila by se mi pleť. Teď jsem tak trochu jak v pubertě a to mi je třicet ![]()
Nakonec jsem si nechala na tři měsíce napsat Evellien, abych zjitila jak na mě bude působit, abych zbytečně nevyhodila peníze za tělísko, které mi pak nemusí vyhovovat. Nevím jestli se mi nezhorší pleť nebo nebudu mít dlouhé krvácení, což může u této antikoncepce (tělíska) být.
Proto vás prosím o vaše zkušenosti s antikoncepcí Evellien a případně o zkušenosti s tělískem.
Moc děkuji za odpovědi.