Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky ![]()
Brala jsem Evellien asi 20 dní. Bolesti hlavy, břicha, slabé krvácení začalo cca 1 týden po menstruaci, zhoršení pleti a celkově se necítím dobře.
Včera js ji už nebrala a nechala si napsat jinou.
Chtěla bych se vás zeptat, jestli po vysazení slabé krvácení přestalo a pak prišla ms nebo jste ji měli hned? Jak jste to měli vy, když jste ji vysadili?
Děkuji za odpověď.
Zdravím všechny, kdo mají zkušenosti s těmito prášky. Mám takový dotaz. Beru ji asi tři týdny z toho týden v kuse mírně krvácím nebo špiním, hlavně po ránu, zbytek dne už skoro nic nebo opravdu málo. Myslíte, že mám vydržet, že se to srovná nebo mi nesedla mám konzultovat s doktorem?
Lze antikoncepci užívat nadále když přestanu kojit? Nebo musím přejít na jinou „nekojící“ antikoncepci. Díky ![]()
Ahoj. Máte menstruaci při braní antikoncepce Evellien???
Děkuji za odpovědi.
Už jsem to tady někde psala, že jsem neměla menstruaci 2,5 roku od porodu kvůli této antikoncepci a to jsem kojila do cca 15 m syna. Po vysazení jsem měla menstruaci asi do 2-4 týdnů, přesně si nepamatuji
Ahojky prodám antikoncepci úplně novou dneska koupenou dr. Mi zpletla já nejsem kojící stala 479kc necham levnější
@Anonymní píše:
Ahojky prodám antikoncepci úplně novou dneska koupenou dr. Mi zpletla já nejsem kojící stala 479kc necham levnější
ja ji beru take a uz 5 let nekojim. Je jen nizkohormonalni, jinak normalni antina.
Otěhotněla někdo přes Evelien? Já zapomela 1 pilulku. A druhý den ráno jsme měli sex. Takže jsem si vzala 24hodin po zapomenutí. Stále kojim. Mám se bát otěhotnění?
@Anonymní píše:
@BMRL ne já taky zapomněla a těhotná jsem nebyla
Děkuji :smiling_face_with3_hearts: 👍 :smiling_face_with3_hearts:
Dobrý den chtěla jsem se zeptat moje na ginde mi předepsala evellien ja ji vzala první tabletu kdy se dostavila menstruace ale už sem mela končit menstruaci ale porad krvácím nevíte za jak dlouho přestanu krvácet je to dost nepříjemné a také mam bolesti hlavy dost silne ze mi ani Paralen nezabírá už sem stoho nesva co to může bejt můžete mi někdo poradit kdo má stim skutečnost stouhle antikoncepci děkuji
![]()
Jen sdílím svou pozitivní zkušenost.
Na Evelien jsem byla 3,5 roku. Doktorka mi ji předepsala kvůli tomu, že jsem chtěla vyzkoušet jiné dlouhodobější formy antikoncepce (tělísko, implantát), které jsou stejně jako Evelien také jednosložkové, tak jsem nejdřív chtěla vyzkoušet jak budu reagovat na antikoncepci bez syntetických forem estrogenu než investuji několik tisíc do tělíska. Nakonec jsem s Evelien byla tak spokojená, že jsem už na tělísko ani přejít nechtěla.
Celých 3,5 roku jsem byla bez žádných negativních vedlejších účinků, žádné špinění mezi cykly a ani žádné menstruační krvácení. Suprese menstruace je u Evelien častá a já ji považuji za velkou výhodu. Moje pozitivní zkušenost bez vedlejších účinků může také souviset s tím, že jsem před nasazením antikoncepce měla pravidelnou, nebolestivou a mírnou menstruaci. Antikoncepce po celou dobu užívání plně splnila svůj účel i přes občasné chyby v užívání jako je zapomenutí na pilulku.