Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Měla bych takový dotaz… Jakou užíváte antikoncepci? Já jsem užívala 11 let Jeanine a byla jsem spokojená.. Před rokem jsem ale musela na operaci se štítnou žlázou a musela jsem ji vysadit… Nedávno jsem byla opět na operaci.. Už rok HAK neberu.. Nevím zdali se k ní mám takhle po operacích vrátit, jestli to není nebezpečné? Zkoušeli jste antikoncepci ve formě náplastí? Nebo injekce? Kvůli nemoci nesmím pět let otěhotnět a nevím jakou antikoncepci mám užívat… Už takhle beru hormony místo štítné žlázy a ještě jiné léky.. Budu ráda za každý názor, jaká jiná antikoncepce by mohla být dobrá a co vám vyhovuje
Díky moc!
Injekce, naplasti, krouzek i nektera teliska jsou vsechno HA, tedy s hormony. Nehormonalni je jen kondom, nektera teliska, plodne dny, kloboucek a nebo nesoulozit ![]()
Ideálně se poradit s doktorem
a jako nejlepší mi přijde tělísko, je na 5 let. A záleží právě na posouzení lékaře, zda by mohlo či nemohlo být hormonální
Ja jsem se šž onemocněla po druhém porodu a k HA jsem se už nechtěla vracet, i kdybych byla zdravá
mám tělísko gynefix, naprosto bez hormonů a jsem spokojená
@Lucy26CZ ja mela injekci po sestinedeli kvuli kokeni jsem prasky nemohla. Ta injekce je na tri mesice, ale tusim ze je u ni limit, ze by se nemela pichat hodnekrat po sobe. Nevim myslim, ze doktor snad rikal max trikrat..uz si to presne nepamatuju..
@Evulina ladycomp je fajn pro zeny, ktere nemaji provokovanou ovulaci