Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj zacala jsem uzivat novou antikoncepci(katya). mam sileny stavy jsem vztekla, protivna i litostiva jde to se mnou nahoru a dolu..ted me napada nemuze to byt tim? casove by to odpovidalo..Mela to tak ta
ky nejaka z vas?
No jasne, mela. A to byl taky duvod, ze jsem prestala vubec HA brat
lezly mi ty hormony na mozek, presne jak pises…
Jj. Ja jsem to mela taky ze zacatku ale ja kojim. Po 4-5 mesicich me to preslo.
Me to prave strasne prekvapilo..ja brala prasky cca 10 let a na nic takovyho si nepamatuju..ted jsem je zacala brat po dvou detech a nastacim koukat…hlavne jsem si to vubec nespojila..no stejne jsem chtela telisko takze aspon mam duvod to nezdrzovat..dekuji za reakce uz jsem myslela ze jsem blazen..
@weru123 Ja mela takove stavy po vysazeni…a to jsem prasky brala jen cca 2 roky. Preslo to po 2 mesicich…predpokladam, ze se zavedenim to muze byt podobne
Já mám bohužel špatné zkušenosti… po návštěvě gyndy jsem se s doktorkou dohodla na teto antikoncepci. Mela jsem velmi bolestivou menstruaci (prujmy, zvracení, křeče v břiše, opravdu jsem řvala bolestí a to nejsem žádné bebíčko, ale první 2 hodiny nástupu byly k nevydržení). Dohodly jsme se tedy, že možná bude lepší, když TO nebudu mít vůbec… prvních 5 měsíců jsem byla naprosto v pohodě. Jen jsem asi 3× špinila. Po 5 měsících mě začala hrozně bolet prsa a to i při mírném doteku, navíc mi i hodně narostla, ale udělaly se mi v nich jakési bulky(zvětšením mléčné žlázy). To ale nebylo to nejhorší…začaly mi deprese a to opravdu hodně velké… Probrečela jsem celou noc, do 4 do rána, kdy jsem usnula vyčerpáním.. a když jsem se ráno vzbudila pokračovalo to dál.. v práci, přes den. Přítel ze mě byl vyřízený. Vypadalo to všechno opravdu špatně.. Rozhodla jsem se tedy prášky vysadit, jelikož na psychiatrii se mi opravdu nechtělo. Dobrala jsem platíčko. Teď jsem 2 měsíce bez antikoncepce a vše je jako dřív. Sice nemám skoro žádná prsa, ale za ty deprese, probrečené noci, kdy se mě pořád přítel ptal, co se děje a já ani nedokázala odpovědet, tak za to to opravdu nestálo a už vícekrát bych do prášků nešla. Teď jsem zatím bez bolestí, tak uvidím, jak to bude dál, ale antikoncepci už nikdy!!!
Určitě to může být atk. Já měla podobnou zkušenost s antikoncepcí Daylate. Katastrofa. Přítel už byl ze mě zralej na psychinu
Kolikrát jsem jen tak z ničeho nic seděla na posteli, brečela a nevěděla proč
Byla jsem nervní, naštvaná, podrážděná. Šla jsem ke gynekologovi, ten mi napsal jiné prášky - Belara, tu už beru 3 roky a nemůžu si vynachválit
Určitě zkus vysadit, nebo zaskočit k doktorovi pro jinou atk, pokud je to tím, výrazně se ti uleví ![]()