Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pekný deň. Som presne 6 týždňov po pôrode a dnes som dostala menzes. Na kontrole po šestonedelí som ešte nebola. Nekojim. Pred tehotenstvom som užívala HAK Belaru. Môžem ju už začať užívať znova už teraz? Nechcem nič zanedbať a ostať náhodou zasa tehotná. Ďakujem ![]()
Kojícím ženám se dává nízko hormonální, co se „zobe“ v kuse. Mám ji, sice častěji špiním, ale lepší to než další bábetko ![]()
No, záleží, jestli se tato antikoncepce může při kojení, jestli tedy kojíš. Já jsem kojila a dostala jsem Azalii, předtím Cerazette, ale je to skoro to samý. Azalie mi vyhovuje, tak jí beru dál, i když už nekojím.
@kve-tinka píše:
Kojícím ženám se dává nízko hormonální, co se „zobe“ v kuse. Mám ji, sice častěji špiním, ale lepší to než další bábetko
@PapeJ píše:
No, záleží, jestli se tato antikoncepce může při kojení, jestli tedy kojíš. Já jsem kojila a dostala jsem Azalii, předtím Cerazette, ale je to skoro to samý. Azalie mi vyhovuje, tak jí beru dál, i když už nekojím.
Nekojim len neviem či to nie je ešte priskoro užívať keď som nebola na kontrole
@Dominikuskaaaa píše:
Nekojim len neviem či to nie je ešte priskoro užívať keď som nebola na kontrole
Počkala bych na kontrolu u gynekologa. Poradila se s ním.
Je to v pohodě. Když nekojíš tak klidně můžeš začít užívat hned. Doktor mi na kontrole doporučil počkat až přijde další menstruace a začít až pak. Ale taky už zobu a dobrý
Akorát ten první měsíc to bylo takové všelijaké než se to tělo uklidnilo.
@berry4 píše:
A neuvažovala jsi o nehormonálním tělísku?
Nemôžem kôli sekciam ale určite by to bolo lepšie ešte som rozmýšľala o implantáte ale to je tiež hormonálne
@Dominikuskaaaa myslíš? Plno žen tady na miminu píše, že mají po sekci, i hned po 6 nedělí a v pohodě ![]()