Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj.
Měla abych dotaz na zkušené pejskařky/pejskaře. Můžete někdo doporučit nějaké účinné antiparazitikum pro psy? Máme zkušenost jenom s obojkem Foresto, ale účinnost nám nepřipadá nějak závratná. Uvažovali jsme o tabletách proti klíšťatům a blechám…Má s nimi někdo zkušenost? Díky.
Tablety jsou super. Funguje nsm na celou sezonu. Jen je cena vyssi no.
Máme tablety už asi 5 rok a letos mě přijde, že jsou nějaké horší. Už jsem na fence našla asi 4 klíšťata, což jsem dřív neznala.
@Cenarius @Aspera A o jakou jde konkrétně značku? Na ceně nám moc nesejde, hlavně aby to bylo účinné a zároveň co nejbezpečnější pro psa.
Taky bereme od veterináře, bereme s 3 měsíční účinností za cca 900 Kč. Každopádně klíšťata se prisaji, vyschnou a jdou sundst lehce. Ale letos jich je strašně hodně. Denně po prochazce mu leze po kozichu minimalne 5 klíšťat a obcas je najdeme tapkat i po podlaze :///
Tablety nemají repelentní účinek, takže na psa klíšťata půjdou, chcípnou sice, když se přisajou, ale domů je klidně donesou. Můžete to kombinovat s repelentem, buď přímo na psy, nebo se používá dětský Predátor. Rozhodně ne klasické repelenty na lidi. Případně domácí rozmarýnový a pošplíchat před procházkou.
Foresto je asi to nejúčinnější na trhu, ale mrchy klíšťata letos řádí. Mám na dvou psech, u třetího pipetu Advantix a na to, že se venčí na louce u řeky, letos zatím dobrý. Na kočkách pipety od veterináře a ze zahrady to nosí domů furt ![]()
Mam kamarada veterinare a zrovna minuly tyden jsem s nim toto resila. Doporucoval mi tablety Bravecto, ze jsou ted nejucinnejsi. Pry je to s klistaty jako s kazdymi parazity-po case si na ucinnou latku v repelentech zvyknou, takze je nutne to menit. Pry napr. ve Frontline je stara ucinna latka, vuci ktere uz jsou lehce imunni, takze nemusi fungovat. Foresto je pry dobre, ale rikal ze jsou take lokality, kde uz nezabira. Nejnovejsi ucinnou latku ma pry Bravecto, takze doporucoval to. Ptala jsem se jeste jaka je to zatez na jatra a rikal, ze to neni nic hrozneho, a rozdil mezi sprejem na kozich a tabletami je co se tyce zdravotni zateze maly.
My mame tez Bravecto tabletu…loni naprosta spokojenost za celou sezonu jen jedno kliste ktere uschlo po prisati letos zatim od podani tablety zadne…porizovaci cena je sice vyssi ale my zase nechteli obojek a pipetu kvuli dcerce ktera se se psem porad mazli
@biancaa píše:
Mam kamarada veterinare a zrovna minuly tyden jsem s nim toto resila. Doporucoval mi tablety Bravecto, ze jsou ted nejucinnejsi. Pry je to s klistaty jako s kazdymi parazity-po case si na ucinnou latku v repelentech zvyknou, takze je nutne to menit. Pry napr. ve Frontline je stara ucinna latka, vuci ktere uz jsou lehce imunni, takze nemusi fungovat. Foresto je pry dobre, ale rikal ze jsou take lokality, kde uz nezabira. Nejnovejsi ucinnou latku ma pry Bravecto, takze doporucoval to. Ptala jsem se jeste jaka je to zatez na jatra a rikal, ze to neni nic hrozneho, a rozdil mezi sprejem na kozich a tabletami je co se tyce zdravotni zateze maly.
Frontline má u nás neúčinnou látku už asi 12 let.
@Theli píše:
@Cenarius @Aspera A o jakou jde konkrétně značku? Na ceně nám moc nesejde, hlavně aby to bylo účinné a zároveň co nejbezpečnější pro psa.
My máme Braveco.
Tak u nás jednoznačně nejhorší Scalibor, pes po něm olezl za krkem, už nikdy víc. Osvědčil se nám z levnějších Beaphar, Bolfo, oba kolem dvou set korun a teď z Dr.Maxe co mají v akci. Sice stál 500, ale dobrý, žádné klíšťata nemá.