Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj chtěla bych poradit budeme mít s přítelem za měsíc stenatko akita-inu a vymyslime pro nej jméno ale porad nevíme tak jestli by jste mi mohli poradit nějaké hezke jméno pro pejska
Dekuji ![]()
A co bude mít v papírech? Mně se líbí, když se na psa volá tím, co má v „občance“ nebo z toho pracovní jméno aspoň vychází, ale je fakt, že někteří chovatelé mají hodně bujnou fantazii ![]()
@Michelle_M to nevim no, prostřední má v PP Eminence
. Jen u nejmladší jméno sedí. Ale tam se chovatelka ptala jak jí budeme říkat a dle toho pak napsala jméno do PP ![]()
@Michelle_M píše:
A co bude mít v papírech? Mně se líbí, když se na psa volá tím, co má v „občance“ nebo z toho pracovní jméno aspoň vychází, ale je fakt, že někteří chovatelé mají hodně bujnou fantazii
To je pravda. Většinou ani chovatel na ně pak jménem z papírů nevolá. Ale často vymyslí odvozeninu nebo má pro dané zvíře přezdívku. Viz. náš kocour Radcliffe - říkala mu Klífa. My chtěli zkusit spíš volat „Rede“, ale vrátili jsme se ke Klifovi, který mi že začátku ani nešel přes pusu. Druhý Waldron Ri je po domácku Groot - to už se ani nepodobá. A třetí Tazman je buď Tazi nebo deb_l (pro jeho oduševnělé nápady se zabít sežráním nepozivatelnych věcí
) ![]()
Takže bych nejdřív počkala, na jaké jméno/přezdívku bude štěně zvyklé a až kdyby to bylo pro mě neprůchozí, přemýšlela bych o změně ![]()
@lenickahu1 píše:
Ahoj chtěla bych poradit budeme mít s přítelem za měsíc stenatko akita-inu a vymyslime pro nej jméno ale porad nevíme tak jestli by jste mi mohli poradit nějaké hezke jméno pro pejska
Dekuji
My jsme si psa dovezli na Lenku a hned vedle byl Frederik a tak se jmenuje Fredy
Naši mají Caspera už z papírů a nechali mu to ![]()
Osobně moc nemusím dávání lidských jmen, našich, hezkých českých. Takto mi tchýně a babička vyfoukly jména, která jsme měla od školky schovaná pro své děti
Tereza a Zuzana. Prostě se mi to spojilo se psy a bylo ![]()
1. Zeptejte se v chovatelske stanici, jake planuji pro vrh jmena. A kdyz se vam z toho bude nejake libit, tak se s nimi domluvte, at ho daji tomu vasemu steneti.
2. Vem si kalendar japonskych jmen a vybirej. Tady je mas i s vyznamem: https://adoption.com/…gin/japanese
@Makca87 píše:
Corona pro holku, Covid pro kluka.
Nebo Chaos, Idiot, Rouška, Debilní nápad…
@chs.jasmin
prostřední je Zuzanka
. Vali vymyslela jméno dřív než se vůbec štěně narodilo a neustále že chce mít Zuzanku ![]()
Dobrý den, hledám jméno pro pejska a fenku (zatím nevím, zda budu mít kluka nebo holčičku). Až na vyjímky se mi nelíbí použití našich klasických českých jmen (tj. jména typu - Pepík, Honzík, Evička, Maruška) pro pejsky. Ale ani nejsem moc kreativní, abych přišla na něco originálního, a tak bych potřebovala poradit.
Samozřejmě je možnost nechat pejskovi jméno, které dostane v chovné stanici, ale někdy je to docela úlet. Také je možné, že budu mít pejska z útulku, a ten už jméno mít bude, ale stejně mě zajímají vaše nápady.
Níže přidávám jména, které jsem sestavila s rodinou, kamarády, kolegy v práci. Jaká jmena se líbí vám, jak byste pejska či fenečku pojmenovali vy?
Pro pejska:
Barney, Sanny, Tuli, Sonny, Happy, Darwin, Ron, Ben, Scotty, Lucky, Spot, Oliver, Lupin, Aron, Otík, Jamie, Tobi, Buddy, Mumla, Bert, Snoopy, Walli
Pro fenečku
Kora, Bára, Jolla, Dory, Tara, Rozárka (Róza), Destiny (Des), Mira, Běla, Sanny, Horalka (Alka). Bella
Předem děkuji za účast a vaše nápady. ![]()