Jméno pro psa?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.8.23 22:01
@Kelsey píše:
Protože my jsme jeli pro štěně, že mamce umřela Deniska. Mamka je nemocná. Je fixována na tu němou tvář. Takže po domluvě s otcem jsme jeli pro štěně. Že mamka by se utrápila a umřela by taky. A dojeli jsme k nim s košem. Koncem října. Přes něj jsem lehce dala deku. My bydlíme 100 km jinde. A my jsme tam v 19h večer zjevili, v ruce koš, že jsme našli bedly, tak je vezeme a tam byla ta roztomilá bedla. Je zlatá. Letos ji budou mít druhý rok.

Tak to je ta nejkrásnější Bedla, jakou jste mohli najít. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.8.23 22:03
@sirikit píše:
Máme holky Sissy, Sherry (to jsem tady taky tenkrát dala hlasovat, jestli Cherry jako třešinka, nebo Sherry jako chlast :mrgreen: ), a Yuki, což je japonsky sníh prej.
Máme westíky, takže je asociace jasná.
Syn má Asayu, jméno z PP, zkráceně Saya, a to se mi líbí moc.

Yuki se mi také líbilo pro fenečku, znamená to sníh a štěstí. Ale kamarádka mi to jméno „vyfoukla“ pro koucoura. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.8.23 22:04
@Markéta80 píše:
a plemeno? My máme Zuzanku, Peggy a Molly ;)

Rasa bude flekatá ;)

• Citovat
  • Upravit
944
6.8.23 22:38
@Anonymní píše:
Co je špatného, že se na internetu zeptám na názor ostatních? Kdo chce, může přispět (budu za to ráda), kdo nechce může diskuzi ignorovat. :nevim: Jinak hlavu jsem zapojila a jména, která jsem vymyslela jsem připojila k otázce hned v úvodním příspěvku.
A ano, opravdu je brzy…a ač to nechci srovnávat, tak budoucí maminky se zde také velmi často ptají na jména a to jim do porodu chybí ještě několik měsíců.

Tak se nečerti, anonymní budoucí majitelko psa. Však jsem ti tipy na psí jména napsala. Já se jen divím, vybírání psího jména je pro mě obřad, dalo by se říct intimní chvíle. Mám v hlavě jména pro několik psích generací a současná psice se jmenuje jinak, pro ní se ta jména nehodila.

Dám praktickou radu, pokud to nakonec bude útulkový pes se jménem, na které již reaguje, doporučuji jméno neměnit nebo změnit na jméno podobné, s podobnámi hláskami a rytmem. Z Kristýny udělan Týnu, z Adama třeba Eidama, z Boženy Růženu. Pes se samozřejmě (a celkem rychle) přeučí na jméno nové, ale usnadníš mu situaci, zvykání na nový domov. Často se doporučuje, aby psí jméno obsahovalo hlásku R nebo S, psi je dobře slyší, dají se vyslovit s důrazem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
6.8.23 22:53

Z nabízeného Barney/Tara

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
6.8.23 23:07

Měla jsem fenku Barču, takovou lumpici střapatou, to jméno se k ní hodilo a klidně bych
ho dala zas. Známí mají Bíbu a Charlie, to se mi taky moc líbí. Pro psa nemám moc fantazii. Ale znala jsem člověka, co měl Lexikona a Kostohryza 😁. A taky jsem znala dva pejsky z jednoho vrhu a ti byli Jim a Beam.

Příspěvek upraven 07.08.23 v 07:24

• Citovat
  • Upravit
59358
6.8.23 23:45
@Anonymní píše:
Rasa bude flekatá ;)
:mrgreen: tak to máme flekatou Molly, v PP má Ice Star :mrgreen: a manžel jí přejmenoval jménem jejího otce :lol: možná až uvidíš konkrétního psa tak budeš mít jasno. Já chtěla berou a ta přes děti neprošla vůbec tak jsem měla v návrhu Bibi a Meggie a nakonec jméno na kterém s enakonc domluvili všichni byla Molly, dcera chtěla Baru.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.23 07:03
@moof píše:
Tak se nečerti, anonymní budoucí majitelko psa. Však jsem ti tipy na psí jména napsala. Já se jen divím, vybírání psího jména je pro mě obřad, dalo by se říct intimní chvíle. Mám v hlavě jména pro několik psích generací a současná psice se jmenuje jinak, pro ní se ta jména nehodila.Dám praktickou radu, pokud to nakonec bude útulkový pes se jménem, na které již reaguje, doporučuji jméno neměnit nebo změnit na jméno podobné, s podobnámi hláskami a rytmem. Z Kristýny udělan Týnu, z Adama třeba Eidama, z Boženy Růženu. Pes se samozřejmě (a celkem rychle) přeučí na jméno nové, ale usnadníš mu situaci, zvykání na nový domov. Často se doporučuje, aby psí jméno obsahovalo hlásku R nebo S, psi je dobře slyší, dají se vyslovit s důrazem.

Ano, já jsem měla asi od svých dvanácti vymyšlená jména pro své děti, kdybych tenkrát věděla, že děti mít nikdy nebudu, tak bych ten čas věnovala vymýšlení jména pro psa. :roll: Pro mě je to také rituál, vymýšlení každého jména, jen hledám takové jméno, které bude perfektní. A je to přesně jak píšete, mělo by být znělé, krátké, originální, ale zároveň pro pejska důstojné. Proto se obracím na vás, zajímaly mě vaše nápady.
Za tipy vám děkuji. :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.8.23 07:04
@mrazik6 píše:
Z nabízeného Barney/Tara

Super dekuji! :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.8.23 07:09
@Markéta80 píše: :mrgreen: tak to máme flekatou Molly, v PP má Ice Star :mrgreen: a manžel jí přejmenoval jménem jejího otce :lol: možná až uvidíš konkrétního psa tak budeš mít jasno. Já chtěla berou a ta přes děti neprošla vůbec tak jsem měla v návrhu Bibi a Meggie a nakonec jméno na kterém s enakonc domluvili všichni byla Molly, dcera chtěla Baru.

Molly je moc pěkné. :palec: To mě vůbec nenapadlo. A moc se mi líbí i Meggie a Bára. Jen Meggie má sousedka jezevčici, tak to by asi nedělalo dobrotu. :lol:

• Citovat
  • Upravit
59358
7.8.23 08:04

Někdy ten výběr je dost náročný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.23 12:43
@Markéta80 píše:
Někdy ten výběr je dost náročný :mrgreen:

Přesně tak :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
304
7.8.23 13:37

Můj strejda má fenku Easy, teď má fenku jménem Jessie. V okolí pejska měli jménem Ron, potom vede v okolí jméno pro fenku Bella, taky pro obě plemena Bonny… Znám i fenku jménem Lili (já mám králíčka Lilinku). Nesnáším, když mají zvířátka vyloženě lidská jména jako např. Bára, Sofie, Tonda apod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.23 18:01
@Adulinka186 píše:
Můj strejda má fenku Easy, teď má fenku jménem Jessie. V okolí pejska měli jménem Ron, potom vede v okolí jméno pro fenku Bella, taky pro obě plemena Bonny… Znám i fenku jménem Lili (já mám králíčka Lilinku). Nesnáším, když mají zvířátka vyloženě lidská jména jako např. Bára, Sofie, Tonda apod..

Bella a Ron jsou obě moc pěkné. Rona jsem chtěla prvního pejska, ale rodinná rada mi to zamítla. :lol:
Kamarádka má teď malou dceru Lilinku, ta by mi dala. :P Jinak z českých lidských jmen jedině tu Báru a pak ještě Otíka. Jinak se mi také nelíbí česká jména.

Teď se mi líbí pro fenku Tuli (Tulinka).

• Citovat
  • Upravit
304
7.8.23 18:29
@Anonymní píše:
Bella a Ron jsou obě moc pěkné. Rona jsem chtěla prvního pejska, ale rodinná rada mi to zamítla. :lol:
Kamarádka má teď malou dceru Lilinku, ta by mi dala. :P Jinak z českých lidských jmen jedině tu Báru a pak ještě Otíka. Jinak se mi také nelíbí česká jména.Teď se mi líbí pro fenku Tuli (Tulinka).

Tuli žádnou neznám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný