Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Náš byl v chovné stanici a v papírech má pojmenováno Orlando. Vrh O.
My mu říkáme Bárny. To k němu sedí víc.
@Kelsey píše:
Náš byl v chovné stanici a v papírech má pojmenováno Orlando. Vrh O.
My mu říkáme Bárny. To k němu sedí víc.
To ano, asi by bylo zvláštní na něj volat Orlando.
Bárny je
to se mi také líbí. Mám ho v seznamu na prvním místě.
Psa nemáš, nevíš, jestli budeš mít psa nebo fenu, jestli bude z chovné stanice nebo z útulku… není ještě brzy, vybírat jména? ![]()
Jinak moji psi se někteří jmenovali podle postavy z knihy, znám psy se jménem pohádkových postav (Jezinka, Obr..,), se jménem jídel (Malina, Borůvka, Lentilka…), se jménem barvy (Blue, Green, Black), se jménem geografickým (světové hory, řeky, města, znám psa Everest a fenu Sydney, třeba), se jménem z cizích slov (Honey). U psa se prostě můžeš vyřádit, tak se neptej na internetu a zapoj hlavu. Co tě baví, cestování? Otevři atlas! Knihy? Hudba? Hledej postavy, jména zpěváků… Zahrádka? Co třeba překlad nějakého oblíbeného jídla do některého ze světových jazyků?
Příspěvek upraven 06.08.23 v 21:21
Dcera chtěla, aby byl Marley. Ale to mi připomíná ten film Marley a já, jak tam pak musí nechat psa uspat. Proto jsem to jméno zamítla. Aby to furt nepřipomínalo.
Mít teď psa, bude to Tymián. Zkráceně proste Tim. A fenka Rozmarýna nebo Rozinka, alias Róza.
@moof píše:
Psa nemáš, nevíš, jestli budeš mít psa nebo fenu, jestli bude z chovné stanice nebo z útulku… není ještě brzy, vybírat jména?![]()
Jinak moji psi se někteří jmenovali podle postavy z knihy, znám psy se jménem pohádkových postav (Jezinka, Obr..,), se jménem jídel (Malina, Borůvka, Lentilka…), se jménem barvy (Blue, Green, Black), se jménem geografickým (světové hory, řeky, města, znám psa Everest a fenu Sydney, třeba), se jménem z cizích slov (Honey). U psa se prostě můžeš vyřádit, tak se neptej na internetu a zapoj hlavu. Co tě baví, cestování? Otevři atlas! Knihy? Hudba? Hledej postavy, jména zpěváků… Zahrádka? Co třeba překlad nějakého oblíbeného jídla do některého ze světových jazyků?
Příspěvek upraven 06.08.23 v 21:21
Co je špatného, že se na internetu zeptám na názor ostatních? Kdo chce, může přispět (budu za to ráda), kdo nechce může diskuzi ignorovat.
Jinak hlavu jsem zapojila a jména, která jsem vymyslela jsem připojila k otázce hned v úvodním příspěvku.
A ano, opravdu je brzy…a ač to nechci srovnávat, tak budoucí maminky se zde také velmi často ptají na jména a to jim do porodu chybí ještě několik měsíců.
Xena a Rocky, pokud to bude nějaký trhač.
Doma jsme měli Terryho, Katynku a Terezku, u babičky Chytu (čti Čita). V rodině a u známých, co si pamatuju, byli třeba Nela, Bessie, Ferda, Bedřich, Eda, Arnie, Buba, Max, Filip, Asta.
@Kelsey píše:
Dcera chtěla, aby byl Marley. Ale to mi připomíná ten film Marley a já, jak tam pak musí nechat psa uspat. Proto jsem to jméno zamítla. Aby to furt nepřipomínalo.
Tak ten jsem naštěstí neviděla, protože mi bylo předem řečeno, že pejsek na konci umře.
@Janee19 píše:
Mít teď psa, bude to Tymián. Zkráceně proste Tim. A fenka Rozmarýna nebo Rozinka, alias Róza.
To je hezký
Rose (Rous) se mi pro psa taky líbí.
@Janee19 píše:
Super!! Tyhle jména podle rostlin jsou
Děkuji
Já bych se taky řídila tím, co to je za rasu, aby se to k němu/ní hodilo. Ale libi se mi třeba Dora, Teo, Lola, Mína, Kiril…
Švagrová měla psa, nějakýho malýho krysaříka či co to bylo, říkala mu Arny, celým jménem byl Arnold Schwarzenegger. ![]()
Máme fenku Andy, za mě super jméno.