Antiparazitní obojek pro kočku

82
2.4.12 10:35

antiparazitní obojek pro kočku

Ahoj chtěla jsem se zeptat, jaké máte zkušenosti s obojky proti klíšťatům. chtěla bych něco, co by zabránilo klíštěti vlézt na kočku. Zkoušeli jsme kde co, ale zabilo to jen klíště při přisátí, to nepotřebuji. Nechci aby mi kočka nosila klíšťata do postele. Nikdy jsme nepoužili obojek, protože jsem slyšela, že to není dobré, když máte dítě. Děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1848
2.4.12 10:39

Já vůbec nechápu, kdo obojky pro kočky vymyslel. Ty jsou dobré v případě, že máte kočku na zahradě pod dozorem. Jinak většina koček žijících venku, má ve zvyku „courat“ po okolí a obojek se jí může někde zaseknout příp. ji uškrtit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
2.4.12 10:43

Ahoj,mám doma teda psa a používáme antiparazitní obojek Scalibor a fakt funguje,ale nevim,jestli se může dát i kočkám.Ale říkám si proč ne.Zvíře jako zvíře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1848
2.4.12 10:45

Určitě není zvíře jako zvíře! :cert: Třeba pipety, které se psům kapou na srst (Advantix) jsou pro kočky prudce jedovaté! Takže bacha na to!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
2.4.12 10:51

Ahoj, obojky pro kočky existují, musí se samozřejmě koupit ty pro kočky určené. Je velký rozdíl mezi preparáty pro kočky a pro psy. Pokud máte děti, které se s kočkou mazlí, obojek nedoporučuji, můžou přijít do kontaktu s tou látkou. Je opravdu lepší pipeta mezi lopatky. Pokud máte problém s lezoucími klíšťaty, asi nejspolehlivější metoda je kočku prohlédnout po příchodu domů. Další možností je pořídit obojek s přírodní složkou antiparazitik, tam ten kontakt s lidskou kůží není tak nebezpečný.
Dále se obojky nedoporučují z důvodu možného uškrcení zvířete, ale pokud máte kočku pod dohledem, tak toto zřejmě odpadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
2.4.12 10:56

tak s tou pipetou s vámi nesouhlasím měli jsem ji několikrát a Max nám nosil domů klíštata a od té doby co máme obojek máme klid a za nás jedině obojek jedeme tak už druhým rokem a za tu bezpečnost mi to stojí pipety fungovali max týden pak jsme měli doma klíštata :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
2.4.12 11:08

Ono taky záleží, které pipety používáte, třeba Frontile je masivně používán už několik let a dochází zde k jisté resistenci, proto také přišli s novým výrobkem Combo. Neříkám, že nefunguje, jen jeho účinnost je kratší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
2.4.12 11:20

no my právě melí frontline a tohle se nám stalo takže nbebrat a u nás je těch klíštat docela i dost takže se bojíme a kor když ted jsem těhu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23864
2.4.12 11:20

My máme vždycky kočky s obojkama a je to v pohodě. Když se kočka někde zachytí tak se ten obojek povolí a kočka ho ztratí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
2.4.12 11:21

Obojek jsem zkoušela jednou a už nikdy více. Ani jsem nevyzkoušela, jestli funguje nebo ne, protože ten náš chlupáč se na něm málem oběsil. Chtěl si ho v noci servat, jak si tam blbě prostrčil tlapku a měl vytažené drápky, tak nejen, že se „šprajcnul“, ale ještě si tím drápkem rozerval tlamičku a vůbec mu to nešlo vytáhnout. Bojovala jsem s ním pár minut, byla jsem celá rozervaná a pokousaná. Naštěstí se mi podařilo mu dráp z tlamičky vytáhnout bez většího ublížení.
Od té doby nechci obojek na kočce ani vidět. Občas ho mám na vodítku (když jdeme na veterinu a nechce se mi tahat bedýnka), ale to má takový ten postroj přes tělo a stejně se mu nechce jít, tak ho nesu :roll:

Máme kocourka na půl venkovního, na půl domácího. Stýká se s veškerou možnou zvěřinou a proti blechám a klíšťatům u nás funguje pravidelné koupání v šamponu proti těmhle mrškám. Zatím blechy nikdy neměl a klíště za těch 9 let co ho máme měl jen 2× (a to věčně běhá po zahradě) :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
2.4.12 11:29

to je když člověk nebydlí u lesa tak to jde ale tadsy těch klíštat je docela i dost :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
2.4.12 11:56

Nekupuj obojky. Kup olejíček za krk, vmasíruješ ho kočce mezi lopatky a je o 100% lepší než obojek. Jsou případy, kdy měla venkovní kočka takový obojek a jak někudy lezla, tak se zachytla a uškrtila se. Obojky jsou na venčení psů, ne na kočičí parazity. A nekupuj olejíček pro psi!! Moje máti kupovala jeden olejíček pro veliké psi a rozdělovala ho na půlku mezi malého psa a kocoura a pak se divila, proč pes zvrací a kocour má divné záškubové stavy, tak jsem ji seřvala, že tohle se nesmí. Ten olejíček pro velikého psa má uplně jiný obsah složení a množství všeho než olejíček pro malého psa a tím tuplem olejíček pro venkovní kočku. Kočky chovám od sedmi let, i šlechtěné, tak lecos vím. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
2.4.12 12:05
@anoli30 píše:
My máme vždycky kočky s obojkama a je to v pohodě. Když se kočka někde zachytí tak se ten obojek povolí a kočka ho ztratí.

Na toto bych teda nespoléhala, většina obojků je docela pevná a riziko udušení je opravdu vysoké, že by se obojek sám uvolnil, to se mi nezdá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23864
2.4.12 12:20

My používáme obojky už 10 let co máme kočky a nikdy jsme s tím problém neměli. Občas se stane že přijdou bez něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
2.4.12 12:24

Neriskovala bych s obojkem ani kdybych tu kočku neměla ráda (což u mně teda nehrozí, ale kdyby..). V 16ti jsem sundavala oběšeného kocoura sousedů z plotu. Smekla se mu noha nejspíš a místo aby prostě spadnul, tak se chytil za obojek a prakticky se oběsil. Proto absolutně neuznávám obojky na kočkách. V žádném případě. Nemluvě o tom, že docela často způsobují alergické a kožní reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný