Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Prosím maminky poradíte mi nějalou dobrou autosedačku s isofixem?
pro 6ti letou holčičku, prosím přesný název a jak jste spokojeni. děkuji
My máme Römer Kidfix SL, spokojenost velká, je měkká, dcerka si ji pochvaluje, problémy nejsou ![]()
@kittylittle diky mrknu, mala ve staré právě knourá hold vyrostla z ní-
Römer KIDFIX SICT máme. Už bych to koupila bez toho SICT.
druhou máme Römer KIDFIX XP. To heblo na tem pás je fajn. Jen mi přijde taková užší.
@kittylittle píše:
My máme Römer Kidfix SL, spokojenost velká, je měkká, dcerka si ji pochvaluje, problémy nejsou
jak je tam prosímtě ten izofix? jsem četla, že je jen na nějakém pásku či co. ale ta cena je příznivá.
@irca11 píše:
@kittylittle diky mrknu, mala ve staré právě knourá hold vyrostla z ní-
a co má za sedačku, že z ní v 6ti vyrosla? 9-18 mít snad už nemůže a z 15-36 se snad v 6ti ani vyrůst nedá, ne? Jsou tak do 12ti let. ![]()
@Lama Lama píše:
Römer KIDFIX SICT máme. Už bych to koupila bez toho SICT.
druhou máme Römer KIDFIX XP. To heblo na tem pás je fajn. Jen mi přijde taková užší.jak je tam prosímtě ten izofix? jsem četla, že je jen na nějakém pásku či co. ale ta cena je příznivá.
Jo je na pásku. Já jí koupila a pak vyměnila za XP. Právě kvůli těm páskům. Stejně to má pořád vytažený na nejvíc. Rozdíl je jen 600,– Kupovala jsem v Malvíku, mají jí tam kupodivu za 3990,–
@Lama Lama tak to čumím, už tam není
Ale přísahám, že jí mám a za tu cenu co jsem napsala.
@Lama Lama se přiznám, že nevím, instaloval to manžel a co to do auta nacvakl, tak se nevyndavala
Akorát si pamatuju, že u toho nadával ![]()
Taky bych šla do Römerky. Sice teď nevím, jak přesně se ta, co chceš jmenuje, ale máme je pro obě holky a spokojenost veliká.
Zajímalo by mě zda jste spokojené s autosedačkou Romer KIDFIX SL Sict. Je to ta na isofixových popruhách. Zdá se mi pohodlnější než KIDFIX XP Sict. Tam se mi zdá že dítě sedí v ostrém úhlu (místo v tupém) a také má asi delší sedák. KIDFIX XP má hodně krátký isofix a tak nejde polohovat do toho tupého úhlu. Jste s ní spokojené? Díky za odpověď.
@kakul Tuhle sedačku nemám, ale z logiky věci, když zapneš pás, tak se sedačka jen na popruzích přisune k sedadlu a tedy bude kopírovat úhel sedadla a žádný tupý úhel navíc u ní nezískáš, stejně jako u sedačky, která nemá isofix vůbec.
Koupila jsem SL a okamžitě jsem jí vyměnila za XP. Popruhy ve mě nebudily moc dobrý dojem. Tedy buď musí být přitáhle nebo jsou uvolněné a sedačka tam co? Bude se pohybovat? Podložíš to ručníkem? Obojí je blbost. Máme XP vytaženou co to jde. Má super opěrku, krásně drží hlavu. 15-36 ti většinou žádný tupý úhel neudělá. Leda bys měla polohovací sedadla v autě.
Ahoj holky, do kolika let jste vozili dítko v sedačce 15-36kg? Skutečně v ní vydrželo třeba do 12ti let nebo jste dávaly podsedák? Mám 11ti leté synovce a v sedačkách už nejsou pěkně dlouho. Mé další dvě kamarádky mají děti 7 a 8 let a vozí je na podsedáku už nějakou dobu. Jde mi o to, že cca za půl roku mladší půjde do sedačky 15-36kg, starší má 6 let. No a já nevím, jestli koupit další sedajdu nebo jen ten podsedák
Díky za rady ![]()
@Koty Nedivím důvod proč bych sedačku měla měnit za podsedák
starší má 6 let a ještě sakra dlouho v té sedačce jezdit bude.