APEC syndrom

31
11.3.10 11:40

APEC syndrom

Ahojky, zdravím všechny maminky. Nemáte někdo informace o nemoci, která se jmenuje APECsyndrom? Naše dětská dr. o tom moc neví :-(, jen že se pupínky mažou pudrem a trvá to až 8týdnů. Předem moc díky! Hopinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7374
11.3.10 11:46

Ahoj,

my APEC zrejme prodelali pred Vanocema. Zjistila to ale moje kozni, kdyz jme sli na kontrolu kvuli atopaku. Ja jsem myslela, ze se nam hodne zhorsil a kozni potvrdila APEC. Napsala nam na to akorat nejake pletove mleko a rekla, ze se k tomu muze pridat i kasel, ryma. U nas to trvalo asi mesic - z toho vyrazka 14 dnu, pak to preslo do kasle. Nase detska o te nemoci vubec nevedela :roll: Kozarka ale rikala, ze ji do ordinace s tim prislo uz hodne deti. Jo a je to prenosne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
11.3.10 12:19

Mala to prodelala loni. Detska rikala, ze se na to nic nedava, a opravdu kdyz jsem ji to mazala, mela to mnohem horsi. Mela k tomu rymu, trvalo to vic jak dva mesice nez vsechny pupinky zmizely. Ale skrabala se jen tak 14 dni. Takze ja nedelala nic a jen cekala, az to zmizi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
11.3.10 12:34

Moc díky. My to nemáme, ale přišly jsme do kontaktu s holčičkou, která to měla. A nevíte jaká je inkubační doba a jestli je to nebezpečné např. pro těhotné? Slyšela jsem, že to je virus zmutovaný z neštovic. Já nic nenašla, že by to bylo nějak nebezpečné. Ale člověk nikdy neví… Z toho co jsem našla na netu, jsem usoudila, že to je spíš vyrážka ale virového původu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
11.3.10 13:42

Inkubaci dobu Ti asi nereknu, ale co se tyce te nakazlivosti, tak bych to nevidela tak hrozne. Hodne se stykame s demi od sestry a svagrove (tak 3× tydne) a nedostali to ani jedno ditko. Ja jsem uz v te dobe byla tehotna a nic jsem nedostala (navic ted malej prodelal patou nemoc, ktera pry muze ohrozit plod, ale ani to bych nevidela nijak cerne).Hlavne to nejde u techto nemoci moc poznat, protoze ta nakazlivost je nejvesti, kdyz jeste dite nema zadne priznaky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
18.5.10 19:57

Tak po par chybnych diagnozach jsme se na koznim dozvedeli, ze mame tuhle nemoc.

Jak moc byli vase deti osypane? Mi jsme meli osypanou lopatku, podpazi a bok. To je tak ctrnact dni, postupene se ted semtam objevuji pupinky po celem telicku, ale ridce. Co jsem cetla, trva to docela dlouho, nez se to vyleci, i kdyz se to vlastne nijak neleci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
19.5.10 13:12

Opravdu zadne nove zkusenosti? Moc prosim o nejake informace. Od vcera to vypada, ze to syna zacina svedit. Snazila jsem se o tehle nemoci neco najit, ale moc se mi nedari, asi to neni moc obvykla viroza. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.12.10 11:41

My to máme teď, prý se to nijak neléčí, nemaže, do 6ti týdnů to přejde samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
22.4.13 15:11

Nemáte někdo náhodou další info včetně fotografií?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
23.4.13 00:18

@Wikky Ahoj, syn měl APEC syndrom ca před 6 týdny. Měl to na stehně, zátylku a zádech. Nejdříve to vypadalo jako drobná červená krupička, za pár dnů se to slilo v červený, později i trochu fialový flek. Mudr. nám řekl, že APEC je teď docela častá nemoc a upozorňoval, že léčba trvá docela dlouho. Měli jsme mazat sádlem a napsal nám Fenistil. O infekčnosti tedy nic neříkal. :think:
Dnes po 6 týdnech to skoro vymizelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
23.4.13 07:12

@Špageta Díky za info…já jsem na netu moc informací nenašla…vkládám foto, mohlo to vypadat takto? První fotka před 7 dny, druhá ze včera… děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
23.4.13 07:13

@Špageta Syn to má již přes měsíc, začalo to jako pár drobných pupínků na boku a pak se to postupně rozjelo. Kortikoidy na to moc nepomáhají - mažeme 3 den 2× denně…tak hledám další info…co by to mohlo být. Doktorka řekla, že je to od opruzeniny až po APEC…tak si vyber :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
24.4.13 20:29

@Wikky Ahoj, promiň zdržení. Podle fotek to vypadá přesně jako „náš“ APEC. Jinak o těch opruzeninách… já jsem si to v prvních 2-3 dnech taky myslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
24.4.13 20:45

@Špageta Včera nám kožní řekla, že je to APEC, takže to léčíme namíchanými mastičkami a doufáme, že to brzy zmizí. Vypadá to, že se rozšiřování zastavilo…ťukám :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
25.4.13 15:46

@Wikky tak to je dobře, že se to nerozšiřuje… přeju rychlé uzdravení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie