Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, právě se nám vysypaly neštovice. Švagrová mi doporučila mazat Tanno Hermal Lotio. Jen jsem se chtěla zeptat, jestli jste dětem dávali na noc něco proti svědění - Dithiaden nebo tak něco. Díky moc.
Pokud si nestěžoval na svědění, tak jsem nic nedávala. Jinak Fenistil. Tanno Hermal Lotio jsme taky používali, je super.
U mladšího jsem na svědění postupně vyzkoušela vše - Fenistil, Zyrtec, Zodac, Dithiaden a nepomohlo nic. Jenom koupele v hypermanganu.
Martina
Ahoj,
kluci měli neštovice - starší 5 let a mladšímu bylo 8měsíců. Starší dostal Dithiaden, mladší Fenistil kapky. Mazali jsme Tanno Hermal Lotio. Po třech dnech následovala koupel v hypermanganu, páč děťátka silně zasmrádla
. Po tom se jim viditelně ulevilo. Opět jsme namazali Tanno.
Menší to měl úplně všude- i několik v očích- na víčkách (vnitřní strana)- nemazala jsem ničím. Pod plenou a kolem stále slintající pusinky jsem namazala „fialkou“, kvůli vysušení.
No a efekt- mělo všude stejný. Ať jsem mazala čímkoli či vůbec, hojilo se to stejně rychle
. Na hojící jizvy jsem koupila Hemma gel. Menší měl několik velkých ošklivých slitých boláků v obličeji, i tak mu po těch obřích jizvičky zůstaly.
Díky moc za rady. S Tomášem se dá domluvit, takže bude určitě relativně v pohodě. Spíš se bojím, až to propukne u Lukáška. S ním to bude určitě horší. ![]()
Ahoj,
nase holky mely nestovice presne pred rokem. Starsi celkem v pohode. Jen jsme mazali Tano Hermal. Mladsi mela jeste na noc pleny, takze docela problem, ale po fialce se to zacalo hojit i tam. Tano je fajn, ze brani svedeni a u nas opravdu stacil na vse. Jinak nam doktorka doporucila ten Fenistil. Dithiaden se mi zda zbytecne silny a pouzila bych ho jen v nouzi nejvyssi.
Terik
Ahojky, všem co nezabírá na svědění nic ani ten „zázračnej tekutej pudr s mentolem“ tak mě pomohl mast která je na neštovice přimo rychle schne a vsákne tekutinu do sebe, jmenuje se to Thano Hermal lotio a ne všude ví co to je a někde to nemají ani v lékárnách i muj doktor nevěděl co to je. jsou dražší stojí dvě stovky ale zabírají okamžitě,. Mě se udělaly ve vlasech druhej den už po celém těle. po tekutém pudr bordel všude v postely a svědilo to jako čert až sem z toho nespala celou noc. Nejlepší je prostě se aspon 8 dní nekoupat, ani nesprchovat a to opravdu, tím se vám akorád roznesou dál protože prvních 5 dnů neštovice vylézají. Na teploty paralen na spaní a svědění Dithiaden (pouze na předpis) a le tam aspon 3 tableky denně a zapít je sklenkou
a pořád mazat dokola, tano hermal vypoadá jak voda po holení je mléčná a tekutá celkem i lepi
takže musíte počkat až zascne aspon půl hodky a pak jen hupsnout do bavlněnýho volnýho trika. druhý den mě přestaly svědět uplně a pár jich i samo zmizlo takže doporučuju a fakt nekoupat!!!
Kluci měli neštovice ve věku 4 a 2 roky, mazali jsme tekutým pudrem a na svědění si nestěžovali ani jeden. (Jeden měl cca 150 neštoviček, druhý přes 200.)
Ahoj maminky, chci se optat, mazaly jste něčím neštovice ve vlasech? Dcera má hrozně husté vlasy a i husté neštovice.
@mamina44 néé, kluk má strašně husté vlasy, za ten boj mi to nestálo ![]()
@mamina44 což o to, kluk jich měl po těle celkem málo, ale právě nejvíc ve vlasech a to bych nad tím strávila mládí. Fakt jsem ve vlasech nemazala, ono by se to přes ty husté vlasy asi ani nedostalo ![]()
Pokud si je nijak neškrábe, tak bych nemazala. Jinak moji snášeli neštovice dobře, tak jsem nemazala ani na těle, a nic se nestalo.
Každý radí něco jiného, jeden genciánu, jiný betadinku, jeden nic, jeden imazol, jeden tekutý pudr a jeden tano hermal.. podle mě je všecko stejně na prt
prostě se to musí přežít
![]()
@mamina44 píše:
Děkuji jen na těle sem mazala hodinu a čtvrt,
Tak to už chce asi štětku a rovnou natřít celé tělo štětkou. ![]()
Holky u meho 4leteho syna se dnes objevila vyrazka nejspis nestovice meli je ted ve skolce. Byli jste s detmi u lekare hned? Nebo mam pockat jestli se vyrazka neobjevi vic zatim ma na sobe asi 10pupinku