Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, já k doktorce jen zavolala, že je máme a poradila se ohledně mazání atd.
Nejdříve bych tam tedy zavolala, jestli vůbec máte chodit a popřípadě kdy, aby se nenakazili ostatní děti.
@Anonymní píše:
Holky u meho 4leteho syna se dnes objevila vyrazka nejspis nestovice meli je ted ve skolce. Byli jste s detmi u lekare hned? Nebo mam pockat jestli se vyrazka neobjevi vic zatim ma na sobe asi 10pupinku
Všechny naše děti už měly neštovice… Ale u doktorky jsem s nikým z nich nebyla. Jen jsem to konzultovala po telefonu. Dětem bylo zle, tak jsem je nechtěla vláček k lékaři a také by tam všechny ostatní děti nakazily… Ať je to brzy za vámi ![]()
Nebyla jsem, ale dr. jsem volala, řekla, že jestli to bezpečně poznám, tak nemusím, co mám dávat/mazat a kdy přijít na kontrolu.
@mamina44 píše:
Ahoj maminky, chci se optat, mazaly jste něčím neštovice ve vlasech? Dcera má hrozně husté vlasy a i husté neštovice.
Dcera když je měla, tak sem koupala v heřmánku. Zmizely brzy a ani nezanechaly jizvy.
Maminky, sháním pro svého dvouletého syna neštovice, 1.11.odlétáme na dovolenou, tak to chceme stihnout, jsme z Ústí nad Labem. Děkuju předem. ![]()
Neštovice tedy k dispozici nemáme. Ale pozor neštovice dítě dost oslabí a je pak náchylnější k chytání jiných nemoci. Aby jste nakonec nebyli doma celou zimu.
@vogue1 O cíleném nakažením si myslím své. Tělo je chytí, když je na ně nějak připravené. Pokud se „nuceně“ nakazí, tak se to může vymstít…
A moc nechápu, proč je chcete chytit před dovolenou??? Co když se budou táhnout? Inkubační doba je až 21. dní, min. 3. týdny léčba a rekonvalescence a nepočítaje oslabenou imunitu, protože neštovice, ač mohou mít hladký průběh, jsou pro imunitní systém pěkná zátěž a není výjimkou, že i půl roku po nemoci je tělo náchylné a chytí každý druhý bacil, který kolem něj proletí…
Možná bys o tom měla ještě přemýšlet
![]()
Dobrý den, dcera onemocněla o Vánocích neštovicemi, jak dlouho nesmí dítko do školky, na jak dlouho ji mám ze školky omluvit. Jaká je doba, kdy může nakazit jiné děti a po kterou nesmí do školky. Děkuji za informace. Káťa
Dobrý den, dcera onemocněla o Vánocích neštovicemi, jak dlouho nesmí dítko do školky, na jak dlouho ji mám ze školky omluvit. Jaká je doba, kdy může nakazit jiné děti a po kterou nesmí do školky. Děkuji za informace. Káťa
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda máte některá zkušenost s nákazou vašeho dítka neštovicemi po jednorázovém kontaktu s dítkem, u kterého se pak neštovice objevily za 6 dnů. Všude čtu že jsou dítka infekční 2-3 dny před výsevem, takže myslíte, že v tu dobu ještě nebyla ona holčička infekční?
Popravdě s ní byly v kontaktu obě naše děti, které jsou teď nemocné s kašlem a rýmou, to samé měly před 14 dny. Tak nějak se v tom pořád plácají
takže nic dalšího bychom snad ani nebrali
Díky za odpovědi
M
Nás mrnous se strašně drapal a nic napomáhalo až koupel v hypermanganu.
Prosim myslite si, ze se mohou nestovice prenest, kdyz se dostane infekcni dite do kontaktu s rodicem maleho miminka (miminko neni v primem kontaktu s infekcnim ditetem)? Potom ten clovek dojde domu, muze nakazit 2 mesicni mimi? Ten rodic nestovice mel…dekuji za odpoved
Obnovuji. Mám hloupý dotaz, proto anonym
. Je možné nakazit se neštovicemi, když je dítě v kontaktu s oblečením z domácnosti, ve které měli právě neštovice ( ale oblečení nebylo nošené infekčním dítětem )? Situace je taková. V neděli jsem kupovala od jedné paní mikinu, když jsem tam dojela a paní mi ji přinesla, tak přišla se synem a on měl neštovice ( předtím nic neřekla
, ale přišlo mi, že už má stroupky). Od dítěte jsem byla cca 1 m, takže osobní kontakt nebyl. Otázka je, může být i virus na té mikine? A samozřejmě než jsem ji stihla dat přát, tak si ji dcera oblékla
. Resim to proto, protože syn má jít na druhou dávku priorixu, tak jestli radši počkat těch 23 a až pak očkovat
.