Co dáváte na noc proti svědění? (plané neštovice)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
30.5.16 08:46
@Anonymní píše:
Obnovuji. Mám hloupý dotaz, proto anonym :oops:. Je možné nakazit se neštovicemi, když je dítě v kontaktu s oblečením z domácnosti, ve které měli právě neštovice ( ale oblečení nebylo nošené infekčním dítětem )? Situace je taková. V neděli jsem kupovala od jedné paní mikinu, když jsem tam dojela a paní mi ji přinesla, tak přišla se synem a on měl neštovice ( předtím nic neřekla :pocitac:, ale přišlo mi, že už má stroupky). Od dítěte jsem byla cca 1 m, takže osobní kontakt nebyl. Otázka je, může být i virus na té mikine? A samozřejmě než jsem ji stihla dat přát, tak si ji dcera oblékla :zed:. Resim to proto, protože syn má jít na druhou dávku priorixu, tak jestli radši počkat těch 23 a až pak očkovat :think:.

možné je vše, ovšem měly byste extra pech, tenhle přenos je nepravděpodobný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
30.5.16 09:22

Prenos nevidim jako pravdepodobny, na druhou stranu lepsi si je odbyt a mit je provzdy za sebou, je to takova casovana bomba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.16 09:44

@martina.se : no uvidíme, právě to resim kvůli tomu očkování, tak snad to bude v pohodě
@Fally123 : no oni jsou oba proti neštovicím očkování, ale i očkování nemusí být 100%, mají prý ale slabší průběh, no a právě syn by ten měl dostat druhou dávku priorixu tetra ( i s těmi neštovicemi), tak proto to resim :?

• Citovat
  • Upravit
72725
30.5.16 12:47
@Taciras píše:
Neblbni, jestli po tomhle chytíte neštovice, tak si vsaď sportku, rovnou dva sloupečky, vybereš první i druhou výhru v pořadí…

já si taky myslim.. je to velmi, velmi nepravděpodobné.. ale to jedno promile může překvapit, no ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
30.5.16 13:12

Holky mám dotaz, malý 4 roky se před 6 dny ráno probudil a měl na zádech asi 7 pupenců. Já myslela, že je to od komára, ae nikde sem žádného nenašla, bylo to jako by naplněné nějakou žlutavou tekutinou. Teprve po 5 dnech potom dostal 38.5C, další den nic, další zase 38,5C, dnes zase nic arno se probudil s 3 přímo u pusiny. Takové ďobky se žlutavou vodičkou. nikdy jsem neštovice neviděla, ale nevím, ve školce je nehlásili ataky neštovice je snad osypání těla a ne 7 na zádech a 3 u pusy, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
30.5.16 19:06

Nestovice vetsinou postupuji od hlavy dolu… maly mel prvni na brade a manzel si myslel, ze je to nejaky pupinek a chtel mu to chudakovi vymackat…no zustala mu tam takova podlouhla dirka. U male jsme to uz vedeli a stejne po te prvni ma dirku na cele, ale mensi… Vetsinou se opravdu rozlezou vsude…

na druhou stranu mohou probihat jen s par pupenama, bezte k obvodni a ta to potvrdi a soucasne si poznaci, ze jste je prodelali.

Teploty my treba vubec nemeli, ale byvaji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.16 18:07

Krásný den…

Kamarádky kluk byl před cca 14ti dny v kontaktu s někým u koho se pak objevily neštovice (nevím za jak dlouho po návštěvě). A právě s tímhle kamarádčinným klučíkem jsme teď v kontaktu 3*do týdne už skoro měsíc - dnes naposled. Klučík neměl dnes žádné příznaky, vím, že to ani chytnout nemusel, ale přece, kdyby náhodou - mohl by nakazit moje dítko?

Jde mi o to, že za pár dní odjíždíme na dovču k moři, tak mám strach…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.6.16 20:13

A jsou infekční i v inkubační době?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.6.16 20:32

@Taciras Díky moc, jsi zlatá… bojím se hlavně kvůli té dovolené, jedeme za tři dny na týden.

• Citovat
  • Upravit
6594
10.6.16 15:32

Holky, jen dotaz - odlétáme a kdyby náhodou dítko dostalo neštovice u moře - co s tím? Nevím, že by byl v přímém kontaktu s někým s neštovicemi, ale prý to teď u nás nějak řádí (i když zatím o nikom z okolí nevím), ale vrtá mi to hlavou…Dítku je 2,5let

Jak by se to u moře řešilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
10.6.16 19:27

@Taciras A ještě jeden dotaz - infekční děti jsou až 2-3dny před výsevem pupínků? Tzn že v inkubační době ne? Takže kdyby kamarádčina holčička dnes první pupínky a my se s ní viděli ve středu - tak běží ta inkubační doba a moje dítko by je mohlo dostat až za těch 14-21dní? Chápu správně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
10.6.16 22:20

@Salorka ano chapete dobre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
10.6.16 22:30

@lukle Díky za odpověď…mě šlo hlavně o tu inkubační dobu, že to v ní tedy chytit nemůže…Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
10.6.16 22:32

@Salorka no ale jestli jste se videli ve stredu a dneska je patek a ma pupinky, tak ve stredu infekcni byla a je mozne, ze Vasi dcerku nakazila…vy muzete nestovice ocekavat cca 14 - 21 dni… jestli to teda chytila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.6.16 22:09

@Salorka V inkubační době jako takové dítě infekční není, ale opravdu myslím, že s pátečními pupínky ve středu infekční byla.

No u nás je to teď aktuální téma, ani nevím, kdy to syn chytil, od koho.. ale na tom nesejde,… Neštovice jsem nepočítala, spíš se jen modlila, aby už to konečně polevilo, byl to děs, děs, děs!! Syn úplně hotový, nespal, nic.. ten slavný Vira Sooth, nebo jak se jmenuje, byl tedy aspoň u nás úplně na nic, navíc jedna tubička by nestačila ani zdaleka..a také je to průhledné, vůbec jsem netušila, co je namazané a co ne, jednotlivě ťupkat nemělo smysl.. Zoufale jsem zkoušela vše možné, i ten hypermangan.. nevím, jestli to zabralo, spíš po tom týdnu se to konečně zlomilo k lepšímu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí