Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Na moje děti tedy ViraSooth fungoval, koupila jsem ho na doporučení kamarádky a byly jsme spokojení. Nebarvil a děti byly klidné.
Ahoj, chci se zeptat, jak neštovice nastupují? Nejdřív horečka, bolesti, pak až pupínky, nebo jinak? Je mi jasný, že je to individuální, ale jak to bývá obvyklé?
Jde mi o našeho mládežníka. Je proti planým neštovicím očkovaný, na začátku května byl týden ve školce, kde zrovna naplno probíhaly neštovice. Nic k nám nedošlo, dokonce ani tenkrát šestiměsíční mimino se nenakazilo (ráno i odpo minimálně čtvrt hodiny ve školce, než jsme mladého odbavili, takže si myslím, že celkem slušná příležitost k nakažení..).
Situace teď - devět dní zpět byli oba v kontaktu s pásovým oparem (u dr byla švagrová asi až druhý den, při návštěvě jsme to ještě nevěděli a ani pak to nebyla úplně stoprocentní diagnóza)
No a teď má očkovaný syn asi druhý možná už třetí den pupínek na ruce, který vypadá jako neštovice, ale zatím nikde nic víc, teplota žádná, zlobí standardně, na bolest si nestěžuje. Může to být ONO?
Nestandardní mi přijde ten náběh a navíc není devátý den hodně brzy? Předpokládám u něj, že pokud ano, tak bude mít fakt slabý průběh, tak mě to tak netrápí, ale mimino…
Jak hodně fungují protilátky z mateřského mléka? já neštovice normálně jako dítě prodělala. Ještě minulý týden byla plně kojená, pak jí něco přelítlo přes nos a ze dne na den se mi na prso vyprdla, takže dostává jen na noc odstříkaný, něco přes 200ml, jinak je na UM…
Já vím, že to ukáže až čas, ale zajímaly by mě vaše postřehy, zda je naděje, že to nejsou neštovice, nebo to máme spočítaný ![]()
Za deset dní frčíme na hory na dovolenou, takže starší už by byl fit, ale s malou by to bylo dost na prd
![]()
Edit:pridavam pupinek, i kdyz foto je nevalné kvality ![]()
Ahoj holky
Tak dovolená v pohodě a bez neštovic…kamarádky holka nakonec žádné pupínky neměla
Díky moc
Ahoj všem a krásné ráno ![]()
Zítra máme odjet pá-po na prodloužený víkend do hor. Ale ve školce se objevily neštovice. Poprvé rodiče prvního dítka volali do školky 18.4, že je má, další dvě dítka odpadly 25.4. a v průběhu tohoto týdne další jedno. Bojím se, aby se mi dítko na horách neosypalo, co případně s sebou? Léky na teplotu beru, ale co dál?
@Salorka vzala bych ještě fenisilovy kapky proti pripadnymu svědění a my měli na malou gel na neštovice Virasoothe…normálně koupíš v lekarne
@Salorka píše:
Ahoj všem a krásné ránoZítra máme odjet pá-po na prodloužený víkend do hor. Ale ve školce se objevily neštovice. Poprvé rodiče prvního dítka volali do školky 18.4, že je má, další dvě dítka odpadly 25.4. a v průběhu tohoto týdne další jedno. Bojím se, aby se mi dítko na horách neosypalo, co případně s sebou? Léky na teplotu beru, ale co dál?
Vzala bych s sebou nurofen, panadolove cipky a kup si Tanno hermal lotio, je to vyborne na nestovice, je to takove mleko, to se mi jako jedine osvedcilo.Po tom Virasoothe, mi brecela, ze to pali.
@vcelinda @amka.82 Holky díky, skočím do lékárny. Nevíte jakou mají trvanlivost ten Tanno a Virasoothe? Kdyby se neštovice teď, tak jak dlouho to pak vydrží nerozdělané?
@Salorka píše:
@vcelinda @amka.82 Holky díky, skočím do lékárny. Nevíte jakou mají trvanlivost ten Tanno a Virasoothe? Kdyby se neštovice teď, tak jak dlouho to pak vydrží nerozdělané?
Domluv se v lekarne, at ti daji produkt s co nejdelsi expiracni lhutou. A muzes si koupit i hypermangan, v tom sem malou koupala, udelas si slabounky odvar, ruzova voda. S nestovicemi mam bohate zkusenosti, dcerky to mely vloni a bylo to desny, horecky, zvraceni, osypany katastrofalne ![]()
My nicim nestovice nemazali, dute se nenechalo a nicemu to nevadilo. Vzala bych jen fenistil kapky na drbani a leky na teplotu. Nestovice neni nutny mazat.
@vcelinda píše:
@Salorka vzala bych ještě fenisilovy kapky proti pripadnymu svědění a my měli na malou gel na neštovice Virasoothe…normálně koupíš v lekarne
Jo a jeste jsem mela koupeno PoxClin chladiva pena na nestovice, nebylo to taky spatne, ale nejvic jim pomahal ten Tanno Hermal lotio.
Moc díky všem…mám hypermangan, fenistil kapky, tanno hermal i virasooth, plus tedy na teplotu :-/ Snad to tam nechytne…no uvidíme, jak to bude, tak to bude, že ![]()
@Salorka píše:
Moc díky všem…mám hypermangan, fenistil kapky, tanno hermal i virasooth, plus tedy na teplotu :-/ Snad to tam nechytne…no uvidíme, jak to bude, tak to bude, že
Treba to nechytne, ale to uvidis, lepsi si to prodelat driv nez pak v dospelosti, ale narovinu, kdybych vedela jaky budou mit holky prubeh, tak je necham ockovat.
PS: Hlavne si uzijte prodlouzeny vikend ![]()
@amka.82 Díky moc…taky doufám, že to teď nechytne - aby si to užil, i když na druhou stranu bych byla radši, aby si to odbyl teď. Navíc v létě letíme na dovču a doufám, že nebudu řešit to samé. Už jsem to tu řešila minulý rok ![]()
@amka.82 tak to si to holky teda vybraly…nase mala to pritahla v lednu ze skolky, ale nebyt tech par pupinku, tak ji nic nebylo, a nase mladsi mela 3 mesice…bohuzel ty se to nevyhnulo…ta mela jeden den teplotu a 5 pupinku dohromady…jen to muze za zivot jeste jednou chytnout