Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Prosím o radu, dnes si mám aplikovat gonal 150. Bohužel jsem si asi špatně nastavila dávku v peru, čárka ukazuje na 450 a nejde s tím hnout, píst je vytažený. Znamená to, že musím tuto dávku vystříknout, je nepoužitelná a změnit ji nejde?Do CARU to mám 100km,tekže nevím, s kým se rychle poradit. Děkuji
Ahoj..a nemůžeš do Caru zavolat,nemají nějakou linku,kam můžeš volat non-stop a zeptat se přímo tam?Já bohužel nevím,tak nic jiného neporadím.Držím pěsti,ať to dobře dopadne.
Hanulko jestli máš jinou stříkačku,přestříkni to do ní,nařeď fyzákem třeba do 3ml a píchni si 1/3.nebo si to v té druhé stříkačce nechej a píchni si správnou dávku a těch 450 dovez do CAR a poptej se co s tím
jo a fyzák mají na gyndě nebo na pohotovsti,pokud jim vysvětlíš o co jde,urči Ti jednu ampulku dají.Nebo bývá u jiných léků.Tuším Merional ji má,tak jestli pícháš ještě i něco jiného…
vyřešeno díky!!Někdo mi poradil pokusit se píchnout na třikrát a jde to.moc díky
Prosím o radu všechny, které mají s aplikací Gonalu zkušenosti..můžete mi prosím popsat jak aplikovat a nejvíc mám strach s výměny jehly..snad to zvládnu. Děkuji!!!
Jak aplikovat gonal,Ti měli přece popsat v CAR…No ale,na peru si nastavíš danou hodnotu-budeš otáčet vrchní konec na danou hodnotu,pak nasadíš jehlu-sundáš krytku z pera,vezmeš novou jehlu,odtrhneš papírek a jehlu na konec pera našroubuješ.Pak na druhém konci vytáhneš píst-musí tam být stejná hodnota jako na otáčecí stupnici,no a pak vezmeš kožní řasu,asi na 2-3 prsty od pupíku a vpíchneš jehlu kolmo do kůže a pomalu budeš ztlačovat píst.Bude to cvakat,víc dávky než co nastavíš si nelze píchnout.No a je to.Ať se daří ![]()
Anonymní píše:
Prosím o radu všechny, které mají s aplikací Gonalu zkušenosti..můžete mi prosím popsat jak aplikovat a nejvíc mám strach s výměny jehly..snad to zvládnu. Děkuji!!!
Jo a na výměně jehly opravdu nic není,jde jen o zvyk a jehly jsou tak tenké,že to ani skoro neucítíš ![]()
Anonymní píše:
Anonymní píše:
Nejlepší jsou videa na youtube - http://www.youtube.com/watch?… v angličtině, ale dají se najít i v jiných jazycích… ale jak je to obrázkové, tak slova ani netřeba.
Moc děkuji za video ![]()
V CARU mi to vysvětlili, ale já už jsem taková, raději se 2× zeptám, moc děkuji všem ![]()
Každopádně moc přeju ať se zadaří a vše ať máš bez problémů!!!
![]()
Holky, opět blbá otázka… aplikuju gonal v peru, píchá mě manžel, já to prostě nedokážu, aplikuju vždycky v 18:00 ale dnes se chlap zdržel a přijede domu za 30minut. Myslíte že to bude něčemu vadit? když počkám na něho? Já nejsem schopná se píchnout.
Já myslím že to nevadí…taky jsem si píchala a né vždycky ve stejnou dobu, vždy +- do hodky
Obdivuji že jsi to dokázala sama… Já mám nějaký blog a jen co chytnu pero a přiložím k břichu udělá se mi zle a je vymalováno.
Přitom když mě píchne manžel tam mi to nevadí…
Tak snad tím nezpůsobím něco vážného když to bude o pár minut jinak…