Neschopenka

15.7.10 19:26

Neschopenka

Zdravím všechny, chtěla bych Vás poprosit o Váš názor. Jsem po IVF a zítra mám jít na kontrolu. Dělala jsem si test 12.den a měla jsem //. V současně době jsem na neschopence. Ale co dál? Mám poměrně časově náročnou práci (cca 10 - 12hod/den, průměrně tak 300km za volantem). Chtěla bych jít zpět do práce, ale na miminko čekáme dost dlouho, vlastně i tohle je moje 2. IVF, takže bych nerada něco podcenila. Co si o tom myslíte? Jste po IVF doma nebo chodíte do práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11223
15.7.10 19:29

Já jsem doma.Jsem po ketu a zrovna mi začaly nevolnosti ,tak jsem ráda že můžu ležet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21530
15.7.10 19:31

pokud tě netlačí finanční situace, tak bych zůstala doma. v těhotenství se ani nedoporučuje moc řídit, protože se zhoršují reflexy. potvrdím to z vlastní zkušenosti, protože zrovna včera jsem dvakrát v koloně brzdila na poslední chvíli (a Klárka z toho měla vzadu děsnou legraci, jak to s ní cukalo… :-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.7.10 19:43

Děkuju, dneska jsem si zrovna říkala, že řídim jako prvňák, ale dávala jsem to za vinu Utrogestanu. Přesi jen jich beru celkem dost - 3×2:-( Můžu se ještě zeptat, kolik je tak nemocenská za měsíc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.7.10 19:43

Děkuju, dneska jsem si zrovna říkala, že řídim jako prvňák, ale dávala jsem to za vinu Utrogestanu. Přesi jen jich beru celkem dost - 3×2:-( Můžu se ještě zeptat, kolik je tak nemocenská za měsíc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
15.7.10 19:47

Já bych určitě byla doma ten první trimestr, pak se stejně Utrogestan už vysazuje a podle toho, co ti řeknou doktoři a jak ti bude se pak rozhodnout, jestli se vrátíš do práce nebo ne. IVF jsem teda neabsolvovala, ale neriskovala bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
15.7.10 19:48

A nemocenská je 60% ze mzdy, pokud si to dobře pamatuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8078
15.7.10 20:04

I na netu najdeš spousty kalkulaček na výpočet té nemocenské.zadej do vyhledávače kalkulačka nemocenská 2010 a uvidíš,že něco najdeš.tam se zadává denní vyměřovací základ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.7.10 20:07

Děkuji za rady!!!! Už jsem to našla :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
16.7.10 08:55

Těhotenství po umělém oplodnění je vždy považováno za rizikové, indikace k pracovní neschopnosti existuje. Já byla po IUI dva měsíce doma, nic mi nebylo, vše v pořádku a tak mně můj gynkolog zase „pustil“ do práce. Dojížděla jsem, fyzicky se moc nedřela (technolog výroby), byla jsem ráda mezi lidma, bylo mi dobře a sedět doma mně nebavilo (dneska bych si ten půlrok sama dokázala jinak užít). Takže jak se cítíš a jak to vidí ošetřuící lékař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vernovice
31.10.10 11:05

Můžu se zeptat který den po ketu ti začaly nevolnosti já jsem 6 den je možné , aby mi už bylo zle??? děkuji Verča :-o

• Citovat
  • Upravit
362
31.10.10 14:43
vernovice píše:
Můžu se zeptat který den po ketu ti začaly nevolnosti já jsem 6 den je možné , aby mi už bylo zle??? děkuji Verča :-o

Já si udělala test,8 den po ketu,byl pozitivní a od té doby mi je zle :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
18.7.15 06:30

Maminky prosím o radu. V březnu 2015 kde jsem pracovala zkrachoval podnik a byla jsem těhotná 8 týden. Bohužel jsem nastoupila jinam ale už na brigádu (na HPP mě již nevzali). Tak se chci optat kdo mi napíše neschopenku? Nyní jsem ukončila i brigádu z finančních důvodů a šla na úřad práce. Přemýšlím co je lepší zda podpora či neschopenka??? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
18.7.15 06:51

@KoumarovaL jestli jsi na ÚP, tak nárok na neschopenku nemáš…takže moc na výběr není :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
18.7.15 07:19

No podporu ještě vyřízenou nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie