Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravím všechny, chtěla bych Vás poprosit o Váš názor. Jsem po IVF a zítra mám jít na kontrolu. Dělala jsem si test 12.den a měla jsem //. V současně době jsem na neschopence. Ale co dál? Mám poměrně časově náročnou práci (cca 10 - 12hod/den, průměrně tak 300km za volantem). Chtěla bych jít zpět do práce, ale na miminko čekáme dost dlouho, vlastně i tohle je moje 2. IVF, takže bych nerada něco podcenila. Co si o tom myslíte? Jste po IVF doma nebo chodíte do práce?
Já jsem doma.Jsem po ketu a zrovna mi začaly nevolnosti ,tak jsem ráda že můžu ležet.
pokud tě netlačí finanční situace, tak bych zůstala doma. v těhotenství se ani nedoporučuje moc řídit, protože se zhoršují reflexy. potvrdím to z vlastní zkušenosti, protože zrovna včera jsem dvakrát v koloně brzdila na poslední chvíli (a Klárka z toho měla vzadu děsnou legraci, jak to s ní cukalo…
)
Děkuju, dneska jsem si zrovna říkala, že řídim jako prvňák, ale dávala jsem to za vinu Utrogestanu. Přesi jen jich beru celkem dost - 3×2:-( Můžu se ještě zeptat, kolik je tak nemocenská za měsíc?
Děkuju, dneska jsem si zrovna říkala, že řídim jako prvňák, ale dávala jsem to za vinu Utrogestanu. Přesi jen jich beru celkem dost - 3×2:-( Můžu se ještě zeptat, kolik je tak nemocenská za měsíc?
Já bych určitě byla doma ten první trimestr, pak se stejně Utrogestan už vysazuje a podle toho, co ti řeknou doktoři a jak ti bude se pak rozhodnout, jestli se vrátíš do práce nebo ne. IVF jsem teda neabsolvovala, ale neriskovala bych.
I na netu najdeš spousty kalkulaček na výpočet té nemocenské.zadej do vyhledávače kalkulačka nemocenská 2010 a uvidíš,že něco najdeš.tam se zadává denní vyměřovací základ.
Těhotenství po umělém oplodnění je vždy považováno za rizikové, indikace k pracovní neschopnosti existuje. Já byla po IUI dva měsíce doma, nic mi nebylo, vše v pořádku a tak mně můj gynkolog zase „pustil“ do práce. Dojížděla jsem, fyzicky se moc nedřela (technolog výroby), byla jsem ráda mezi lidma, bylo mi dobře a sedět doma mně nebavilo (dneska bych si ten půlrok sama dokázala jinak užít). Takže jak se cítíš a jak to vidí ošetřuící lékař.
Můžu se zeptat který den po ketu ti začaly nevolnosti já jsem 6 den je možné , aby mi už bylo zle??? děkuji Verča ![]()
vernovice píše:
Můžu se zeptat který den po ketu ti začaly nevolnosti já jsem 6 den je možné , aby mi už bylo zle??? děkuji Verča
Já si udělala test,8 den po ketu,byl pozitivní a od té doby mi je zle ![]()
Maminky prosím o radu. V březnu 2015 kde jsem pracovala zkrachoval podnik a byla jsem těhotná 8 týden. Bohužel jsem nastoupila jinam ale už na brigádu (na HPP mě již nevzali). Tak se chci optat kdo mi napíše neschopenku? Nyní jsem ukončila i brigádu z finančních důvodů a šla na úřad práce. Přemýšlím co je lepší zda podpora či neschopenka??? Díky
@KoumarovaL jestli jsi na ÚP, tak nárok na neschopenku nemáš…takže moc na výběr není ![]()