Apolinář 01/2015

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1605
19.11.14 19:56

Ahoj holky, taky jsem zaregistrovaná k Apolináři, ale rodit bych měla až začátkem března. Jen se chci zeptat, sestřička mi při tý první registrační návštěvě napsala na papír, ve kterym týdnu se mám telefonicky objednat do poradny v porodnici. Něco jako 35+8, což je blbost:-), co tam máte vy? Předem moc dík za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
19.11.14 21:21

@Danana 34+5 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1605
20.11.14 10:31

@mmarketaaa dík moc:-). A držím palce, ať vše proběhne bez problémů. Já u Apolináře už jednou rodila v roce 2005 a byla jsem spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
20.11.14 11:37

@Danana není vůbec za co :) chodila jsi tam na ty předporodní kurzy?

Já jsem teď už doma, jsem na rizikovém, předčasný porod, takže nic moc. :(

Děkuju, tobě ať samozřejmě taky vše dopadne dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1605
20.11.14 11:55

Byla jsem tam na takovym jednorázovym kurzu, kde nás seznámili s tím, jak porod začíná a kdy odjet do porodnice, jak postupovat-sanitka atd…, nějaký to dýchání jsme si vyzkoušely a pak nás vzali na porodní sál, hekárnu…byla jsem tam i s manželem. Mně to vyhovalo, řekli mi informace, který jsem potřebovala vedět a seznámila jsem se s prostorem nemocnice a nemusela pak bloudit. Teď už ale nepůjdu.
Tak ať vydržíš vcelku aspoň ještě měsíc :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
20.11.14 12:01

@Danana tak to bude asi ten kurz. Teď je to 3× po 2 hodinách. Tak ty už na něj teď nemusíš, bude užitečnější asi spíše pro prvorodičky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
20.11.14 15:20

Ahoj holky, máme rodit u Apolináře začátkem února a také jsem od úterý na rizikovém doma, také mi hrozí předčasný porod, takže jen ležet ležet a ležet :-( a doufat, že tam malý ještě alespoň měsíc vydrží. Bohužel nejsem z Prahy, tak se pořád rozhoduji, kdyby náhodou jestli si to risku jet k Apolináři nebo rovnou do místní nemocnice, které moc nevěřím :-( :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1605
20.11.14 17:01

@Romanka18 taky nejsem z Prahy, příjezd po D1. Být tebou, tak rozhodně jedu k Apolináři, jsou tam specializovaní na nedonošené děti. Případně do jiný bližší porodnice, ale určitě ne do běžný nemocnice. Pokud by jsi měla cestovat v dopravní špičce, tak volej rychlou. jsi teď 29tt?
Mám takový papír, který jsem dostala při registraci, že objeví-li se známky předčasného porodu do 32tt+0 tak máš jet k Apolináři, pokud začneš rodit mezi 32+1 a 35+0, tak tě v případě plné porodnice odvezou jinam(pro dítě už to je celkem v pohodě). Od 36+0 je přijetí u apolináře opět bez jakýchkoliv podmínek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3240
20.11.14 17:32

Ahojky holky já mám termín 7.1. u Apolináře ale asi ještě se to podaří před vánoci, mám císaře plánovaného..chodím tam do poradny už od léta za mě vše ok spokojenost, já se musím nějak dostat do porodnice jinak když já budu volat rychlou tak mě převezou jinam am nechci patřím do jiného kraje to je vrr..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
20.11.14 18:42

@Romanka18 Pokud bych začla rodit hodně brzo (do toho 35tt) tak bych každopádně jela k Apolináři. Přece jen jsou tam připraveni na nedonošeňátka ;)
@Danana ten papír mám taky, dostávají ho asi všechny na té první návštěve po registraci.
@karla2 smím se zeptat proč máš plánovaný CS a odkud jsi? Pokud ti to tedy nevadí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3240
21.11.14 08:18

@mmarkrtaaa ahojky jsem po ivf a taky mám nemocné srdíčko takže rizikové těhu a oční tlak mě zlobí..jsem z Litoměřicka.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
21.11.14 08:23

@karla2 Jej, tak hlavně ať vše dobře dopadne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3240
21.11.14 13:16

@mmarketaaa jjdíky moc Tobě též kdy jdeš do poradny k Apolináři? Já na kurz nejdu.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
21.11.14 17:55

@karla2 Dnes jsem 30+0. Při registraci jsem dostala papír že do poradny se mám objednat až budu 34+5, takže za měsíc tam budu volat a uvidím na kdy mě objednají. Ty už tam chodíš? (Jestli ano, jak to probíhá?) Chápu, že na kurz tam chodit nebudeš, když jsi až z Litoměřicka. To by se ti do Prahy 3× kvůli dvoum hodinám nevyplatilo dojíždět a navíc za kurz zaplatit 1500,– :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
21.11.14 23:01

Ahoj holky, děkuji za radu :-) a připomenutí papíru od Apolináře, já jsem také pro jet tam za každých okolností ale manžel už takový názor nemá.. doufám v to že až to přijde tak prostě sedneme do auta a vyrazíme směr Praha :palec: máme to hodinku cesty a to by se snad zvládnout dalo. Jinak držím všem palce. Ted jsem 27+5 takže opravdu ještě brzy na porod :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková