Apolinář 01/2015

Napsat příspěvek
Velikost písma:
479
22.11.14 00:18

@Romanka18 Tojo, musíš ještě nějakou chvíli vydržet :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1605
22.11.14 07:58

@Romanka18 Tak ze 27+5 už je více zdravých dětí, ale v tuhle dobu by to ještě chtělo toho Apolináře nebo nějakou lepší porodnici. Po 36.týdnu už si myslim, že by tě mohli odrodit v jakýkoliv porodnici, pokud by jste byli oba v pořádku. Ve 28tt by ti ještě museli podat kortikoidy na dozrání plic a to musí být nějakou dobu před porodem. Co jsem tak četla, tak plíce jsou definitivně zralé mezi 34. a 36. týdnem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
25.11.14 11:26

@mmarketaaa Včera jsem byla na první kontrole před porodem u Apolináře. v 35 týdnu jsem jim volala a objednali mě na první kontrolu v 38týdnu. Kontrola probíhá v prvním patře v pravo, můžeš zaklepat na dveře a ohlásit se jim ale sestřička pravidelně vychází. Předala jsem ji kartičku pojištěnce a těh. průkazku, ona mi dala papírek na měření moči a vše vysvětlila. Po chvilce čekání se ozvalo moje jméno (z reproduktoru)sestra se mě v ordinaci ptala na základní věci ohledně těhotenství, jak mi je, jestli mám nějaké problémy, potom mi vysvětlila co bude následovat a jak budou probíhat další kontroly. Potom jsem šla k doktorovi, ten mě prohlédl, poslechl miminko takovým trychtýrem, odebral vzorek na měření streptokoka, pohmatem zkontroloval břicho a uložení miminka, potom jsem šla ještě dolů na měření monitoru (cca 25 minut). Ten den jsem si ještě dojela na Karlovo náměstí, odebrali mi krev ještě na nějaké jejich testy, naštěstí těhotné mají přednost takže jsem nečekala. Celá kontrola u Apolináře cca 1.5hodiny, Karlák 10minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
25.11.14 12:37

@ilca2014 Díky moc za info. A máš všechno v pořádku? :hug: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
25.11.14 12:41

@mmarketaaa vše v pořádku, jen jsem si trochu vynutila ten monitor. dělali by ho standartně asi až na další kontrole. Ale od své gynekoložky vím že by se měl dělat od 36týdne každý týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
25.11.14 13:23

@ilca2014 Ty výsledky na streptokoka jsou hned? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
25.11.14 13:34

@mmarketaaa Hned ne, je to do týdne. takže předpokládám že na další kontrole mi řeknou výsledek. Tento test se dělá u každé rodičky před porodem, v případě pozitivního nálezu musejí doktoři při porodu podat antibiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
25.11.14 13:39

@ilca2014 To vím, děkuju. Zajímalo mě za jak dlouho jsou výsledky :) Tak přeju ať vše dopadne na 1 a vy všechno zvládnete :) A hlavně pak dej vědět :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
25.11.14 14:20

Ahoj, já mám termín porodu 1.1. :) Jsem prvorodička, čekáme kluka, tak jsem zvědavá, jestli to spíš nebude někdy okolo vánoc, nebo budu přenášet?
Zatím je vše v pořádku. :D Ještě nejsem rozhodnutá, jestli budu chodit na kontroly a monitor tam, nebo zůstanu u své gynekoložky. Poradnu budu mít příští týden v úterý, tak se s ní dohodnu. Trochu mi vadí, že se u Apolináře na vše čeká :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1605
25.11.14 14:22

@ilca2014 38. týden, hmmm to je docela pozdě, hlavně kvůli tomu streptokokovi. Klidně bys už mohla začít rodit, aniž bys měla v ruce výsledky :think:. No ale snad vědí, co dělají. Když jsem čekala první dítě, tak jsem do porodnice chodila už od toho 36. týdne. Evidentně mají hodně plno.
Každopádně moc dík za info. Prosím tě a proč jsi šla na Karlák, to tam posílají všechny těhotené???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
25.11.14 16:05

@Danana Popravdě mě už vyšetření na streptokoka dělala moje doktorka a teď podruhé mě ho dělali u Apolináře jelikož potřebují aktuálnější výsledek. Na Karláku mají odběrové místo, výsledky pak posílají k Apolináři ale na co mě ještě testovali nevím, jen vypsali žádanku, víc se dozvím až půjdu na další kontrolu. Ano všechny těhotné pokud potřebují nějaké výsledky z krve tak posílají na Karlák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
25.11.14 16:51

Já mám termín 25.1.2014, ale moje gynekoložka má obavy, abych vydržela aspoň do té první návštěvy před porodem… První jsem rodila přesně v noci z 34+6 na 35tt :) teď už mám měsíc zkrácený čípek o půlku, vkládám večer Utrogestan a láduju se Magnéziem, bříško mám skoro pořád tvrdé jako by v něm byly cihly… Hrozne nepříjemné… A to se celé těhu šetřím a povaluji :nevim:
Takže jsem zvědavá jestli se tam stihnu ukázat, nebo přijet „až rodit“… :dance:
Překvapily mě tedy ty jejich krevní testy, na poslední krevní vyšetření jdu ke své gynekoložce za 2 týdny, bude to spojené s podrobným ultrazvukem… Pak nevím, proč Apolinář posílá na své v 38tt… No třeba to není standardní postup u všech?
Jinak čekám holčičku a na předporodní kurz a těhu cvíčo jsem nechodila :mavam:

Příspěvek upraven 25.11.14 v 20:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
25.11.14 19:27

@semisova Tyjo, mám asi to stejné co ty. Od 11.11. ležím doma s nohama nahoře, beru magnézko. Čípek mám nějaké 2cm a břicho tvrdé a těžké :( A to mám TP až 30.1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1605
25.11.14 19:35

@ilca2014 Aha, tak možná mě na ten Karlák posílali už dřív a nepamatuji si to. Držím palce, ať vše probíhá tak jak má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
20.12.14 00:17

Ahoj holky tak to máme za sebou :P 6.prosince se mi narodila holčička :srdce: Porod byl náročný, bála jsem se o malou a nakonec se všichni spíš báli o mě. Po porodu jsem zkoncila na JIPce. Ted už je vše dobrý a už nám je 14.dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková