Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Chtěla jsem se zeptat, jaké máte zkušenosti s nadstandardními/normálními pokoji u Apolináře… doporučení?! Díky
Já jsem rodila u Apolináře vloni 10.9 a neměli volný nadstandart takže jsem skončila na klasickém oddělení a moje rada zní: Pokud je to jen trošku možné zaplať si nadstandart. Můžeš si říct, že budeš v porodnici jen pár dní a dá se to vydržet, ale plesnivý závěs v koupelně a staré záchody, váha na dítě z doby krále klacka, ocelové umyvadlo ve kterém máš koupat malého(to je tak studené, že ani ta teplá voda ho neohřeje) a vše je tam bílé. Návštěvy nemůžou na pokoj, takže musíte jít ven chodbu a to úplně z toho oddělení. Nadstandart stojí tuším 700 na noc a je to úplně o něčem jiném. Pokoje po dvou, vše je barevné a máte vlastní koupelnu a toaletu. Na pokoji je digitální váha a takové to topítko na zdi, aby dítěti nebylo zima když se přebaluje, návštěvy můžou až na pokoj a je tam na pokoji i telka. Rozdíl mezi odděleními je století.
Mám zkušenost jen se standardními na P3 a jelikož jsem človíček nenáročný, tak jsem byla naprosto spokojená… tedy jen voda ve sprše mohla mít větší tlak, ale to nevím, jestli je tohle u nadstandardních pokojů lepší.
A upřímně, ani jsem o nadstandard nežádala, přišlo mi to jako zbytečně vyhozené penízky, na přístup si na celé P3 nemůžu stěžovat a jestli mám hezčí postel nebo návštěvy na pokoji mi bylo srdečně fuk.
Já u Apolináře rodila 3×, o nadstandard jsem žádala pokaždé a ani jednou se mi to nepovedlo, naprosto nedostupné. ![]()
Byla jsem na šestinedělí P3 a nebylo to špatné, ale určitě bych měla ráda návštěvy na pokoji a nejlépe samostatný pokoj. ![]()
Ahojky,
rodila jsem u Apolináře 2009, 2010 a u obou porodů byl volný nadstandard. Měla jsem pokoj pro 2 maminy, 1pokojových tam myslím moc není.Ležela jsem na P1 a velká spokojenost. Platila jsem 700kč/noc.
ja som rodila u Apolináře v roku 2010 a o nadstandard som nežiadala, prišlo mi to zbytočné
Žiadny luxus to nebol, ale tak hrozné mi to neprišlo, naopak, ja som bola spokojná. Ale to je asi i o tom, kto je ako náročný. A že sme tam boli 3 mi vobec nevadilo, naopak, ja som bola rada, že nie som sama a ako vyplesklá prvomatka som sa mohla radiť s inými maminkami ![]()
Ahoj, tak já jsem rodila u Apolináže před 3 týdny a štěstí jsem měla. Nabízeli my jednolůžkový nadstandart-za ten se platí 1000kč, ale ten jsem nechtěla já-nezkušená prvorodička. Tak jsem ležela na nadstandartu pro 2 osoby na pokoji P1-platí se 700kč za noc a naprostá spokojenost ![]()
Já jsem rodila 2008 a nadstandart jsem nevybojovala, bohužel, ne že bych byla tak náročná, ale vadily mi ty návštěvy na chodbách a to fakt šíleně…takže teď se budu snažit ještě víc a nadstandart bych opravdu ale opravdu chtěla…
Jinak jsem byla na P15, stěny byly snad umakartové, tak to nebylo takové bílé
, vanička pro mičmo jako klasické umyvadlo jen vaničkového tvaru a velké, nad přebalovákem topítko a váha sice z dob krále klacka, ale to mi rozhodně nevadilo.
Rodila jsem 5/2010 a take jsem byla na P15. O nadstandart jsem zadala, bohuzel byly tam imaminy ze znamosti, takze na mne nevyzbylo. Kdyz to shrnu dalo se to prezit, nebylo to tak desne, ale nejvic mi vadily ty navstevy na chodbe. Sestricky rikaji ze tam deti maji byt jen par minut, takze si tatinek ani mimco nestihne poradne prohlednout, prijde-li vice navstev za sebou jdes sesita bolava dlouhou cjodbou pro mimco x-krat. Z tohoto duvodu budu opet bojovat o nadstandart. Vse ostatni clovek zkousne tak nejak lip.
2009..nadstandart jednopokojak za litr na noc..kdybych se mela rozhodovat pujdu do toho zase…mam radsi soukromi a klidek, sprcha a zachod hned po ruce, a hlavne jsem mohla poradne vetrat hraz rozcapena na posteli aniz bych tim pohledem obtezovala spolubydlici..a nejdulezitejsi clovek ma soukromi a prostor na to se v klidu seznamit s prckem..Padla na to cast porodnyho jakoby zpetne…Podle me dobra investice..ty navstevy to bylo to posledni co me osobne na tom lakalo…ja naopak rada podnikala vylety mimo pokoj…
ahoj, ja rodila v listopadu 2010 u Apolinare a mam zkusenost s obyc i s nadstandartem. Nadstandart je opravdu nej a to nemyslim jen to prostredi, ale i personal je o 100% lepsi a hlavne privetivejsi. Nevim proc to tak je. Asi se lidem lepe pracuje v hezkem prostredi ![]()
Chtěla bych se zeptat, kdy se žádá o ten nadstandart? Už při registraci a pak se uvidí zda bude volno nebo až při porodu? Díky moc ![]()
meduzza píše:
Chtěla bych se zeptat, kdy se žádá o ten nadstandart? Už při registraci a pak se uvidí zda bude volno nebo až při porodu? Díky moc
Az pri porodu.
Akorát jsem nepochopila, v které chvíli a komu si mám o ten nadstandard říct. Žádala jsem o něj při příjmu, to mi řekli: „Na to je ještě spousta času!“
Žádala jsem o něj asi hodinu po porodu a řekli mi: „Ale to jste si měla říct při příjmu!“ ![]()
No, stejně volno nebylo. ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.