Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Před mytím má smysl velká olejová maska - tedy že vlasy spláchneš hodně horkou vodou, pak je promažeš velkým množstvím oleje, zabalíš do folie a dáš přesto buď ručník a nebo teplou čepici a necháš to na hlavě dostatečně dlouho (30 minut je minimum, ale klidně i někkolik hodin) a pak to smyješ.
Jenom troška oleje do konečků před mytím je zbytečné vylévání drahého oleje. Do konečků se to dává po mytí.
Zdravím,
osobně si dávám do vlasů kombinaci kopřivového oleje (vyrábím sama - sušené kopřivy naložím na pár týdnů do oleje) a mandlového oleje – většinou si vmasíruju do hlavy pár kapek večer, pak hezky rozčešu kartáčem do délek a nechám působit přes noc, případně aspoň pár hodin. Stačí velmi malé množství a funguje perfektně.
Hezký den, Iva ![]()
Ahojky,
já si dávám arganový olej občas na konečky a pak na pokožku hned u čela, kde se mi hlava hodně loupe. Nechávám to jako takovou „masku“, většinou o víkend, když mám vlasy trochu mastnější a potom klasicky spláchnu. Nemůžu říct, že bych viděla nějaký extrémní rozdíl, jen konečky jsou méně roztřepené.
Někdy si ho dávám i po umytí na suché vlasy, ale jenom malinko ho rozetřu do vlasů, když je ho hodně, tak mi to pak přijde, jak kdyby ty vlasy byly mastné.
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj maminky davate si nektera olej do vlasku pred tim nez ji je jdete umyt? Je to k necemu ma to smysl dekuji za odpoved
Mám seboreu a sem tam si dám arganový olej po celé hlavě, pořádně až na kůži a po celé délce. Necham působit přes noc a pak smyju.Ja teda arganový používám i na obličej, vlastně jen argan, každý večer a za mě teda top produkt.Me kožní problémy (ekzém, seborea) se zmírnily na neviditelno.
Ahoj maminky davate si nektera olej do vlasku pred tim nez ji je jdete umyt? Je to k necemu ma to smysl dekuji za odpoved