Nezvaný host na kávě

Anonymní
22.9.19 21:10

nezvaný host

Holky mám dotaz, raději anonymně. Známá mě pozvala ven a měly jsme několik dní domluvenou kavárnu. Dnes mi ani ne hodinu předem poslala oznamovací sms, že její kamarádka nemá co dělat a že si straaašně přeje jít taky a že doufá, že mi to nevadí. Vadilo, hodně. Nestála jsem o kafe s cizí ženskou, což jsem známé docela výrazně naznačila, nicméně nakonec stejně přišly spolu. A teď k dotazu. Už když mi to oznámila, věděla jsem, že nechci jít a že bych nikdy na schůzku nekývla, kdybych to bývala věděla. Bylo by v téhle situaci hrubé říct, že známá buď má přijít sama, nebo ať jde do kavárny s tou svojí kamarádkou a že já nejdu? Nakonec jsem nerada šla s tím, že tedy půjdu aspoň na chvilku, schůzka byla tragédie a já si příště účast rozmyslím.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
45689
22.9.19 21:18

Tak pokud ti to vadilo tak jsi to měla říct ale já osobně nechápu. Mne by to nevadilo vůbec pokud by to nebyla schůzka pracovní. Na běžný pokec, proc ne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
22.9.19 21:18

Za mě by to hrubé nebylo. Teda spíš by mi to bylo jedno, jestli je nebo ne, protože se to nedělá a taky mi to vadí. Ať jde kámoška s ní když jí tam tak nutně potřebuje mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.19 21:19

Nesla bych do konfrontace, napsala bych, ze mi do toho neco vlezlo.

Ale me se stalo, ze si kamoska vzala kamosku na nasi dovolenou :lol: malem jsem ji zabila, nakonec to bylo uplne super, kdyby tam ta treti nebyla, tak bych tu svou kamosku nevydychala, byla hrozne nalepovaci a ja mam rada svuj prostor :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.9.19 21:20

@veria chápu jsou lidi, co jim to nevadí, mně ano. A nepřijde mi fér si domluvit schůzku ve dvou a pak mě postavit před hotovou věc s tím, že mi to doufám nevadí.

• Citovat
  • Upravit
5913
22.9.19 21:21

No tak je to známá což o něčem svědčí. Možná ani ji se tam nechtělo a proto si pozvala kámošku. Nebylo by mi proti srsti říct té známé, chtěli jsme pokecat spolu nechci tam nikoho třetího koho neznám. Stejně tak jako by mi nevadilo mít tam někoho třetího, pokud bychom si nesedí, odbyla bych si povinnou hodinku a s úsměvem vypadla… Příště budeš vědět… Jinak bych to neřešila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
22.9.19 21:24
@Anonymní píše:
@veria chápu jsou lidi, co jim to nevadí, mně ano. A nepřijde mi fér si domluvit schůzku ve dvou a pak mě postavit před hotovou věc s tím, že mi to doufám nevadí.

Tak jsi to měla na rovinu říct no. Já jsem asi taky teda nějak sociálně necitliva a asi by me to nenapadlo ze by to mohlo nekomu tak strašně vadit. Kdyby se nejednalo o schůzku pracovní nebo třeba s mou nej kamarádkou kde bychom chtěly probírat nějaké soukromé věci. Ale se známou? Já bych byla i rada, víc lidi, větší zábava. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.19 21:29
@veria píše:
Tak jsi to měla na rovinu říct no. Já jsem asi taky teda nějak sociálně necitliva a asi by me to nenapadlo ze by to mohlo nekomu tak strašně vadit. Kdyby se nejednalo o schůzku pracovní nebo třeba s mou nej kamarádkou kde bychom chtěly probírat nějaké soukromé věci. Ale se známou? Já bych byla i rada, víc lidi, větší zábava. :lol:

však to je moje otázka. Nechtěla jsem být hrubá a nevěděla jsem, zda hodinu před schůzkou, kdy mi to oznámila, by to z mojí strany nebylo ještě hrubější.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.9.19 21:30

@Martha03 jojo tak jsem to nakonec udělala. že se jí vůbec nechtělo mě napadlo taky, ale pozvala ona mě a zdálo se mi, že o schůzku hodně stála. No stalo se, a já jsem poučena :)

• Citovat
  • Upravit
22.9.19 21:30

No vidíš a kdyby měly holky v rodinném centru takový problém jako ty, tak bych si nikdy nenašla tolik kamarádek a neměla tolik zážitků.
Ale je pravda, že nejsem cíťa a taky mám prořízlou pusu a svůj názor řeknu hned a přímo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.19 21:35

@Kristyna.Vechtova moje zkušenost je, že ve chvíli, kdy se někdo sám pozve na schůzku dvou dalších lidí, jako v tomto případě, většinou se jedná o člověka, který má problém si najít vlastní známé a musí se vecpat jinam. Jak jsem psala, schůzka byla dle očekávání hrozná, ona tam vesměs jen seděla a koukala a my si se známou pod jejím pečlivým pohledem povídaly :zed:

• Citovat
  • Upravit
1079
22.9.19 21:38

Ja te chapu. Nejde o to, ze bych se treba nekdy nerada seznamila. s.nekym novym. Ale jdu na kafe s nekym s kym se znam, mame asi spolecne zajmy, zname, veci co chceme probrat. A ted tam prijde nekdo jinej a uz se nebudeme bavit o tomhle, pac ona tam nebyla. Nepovime si o pepovi, pac ona ho nezna. Atd, atd.
No a jak bych se zachovala? Sla bych ze slusnosti, treba by to nakonec i mohlo dobre dopadnout, coz u tebe nedopadlo. Ale priste bych si to teda pamatovala a podle toho se zaridila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
22.9.19 21:39
@Anonymní píše:
@Kristyna.Vechtova moje zkušenost je, že ve chvíli, kdy se někdo sám pozve na schůzku dvou dalších lidí, jako v tomto případě, většinou se jedná o člověka, který má problém si najít vlastní známé a musí se vecpat jinam. Jak jsem psala, schůzka byla dle očekávání hrozná, ona tam vesměs jen seděla a koukala a my si se známou pod jejím pečlivým pohledem povídaly :zed:

To je super no :roll: my jsme byly tři kámošky, co jsme chodily pravidelně na víno. Jednou tam jedna přivedla kámošku, ve které se momentálně viděla, ta si sedla, vzala si sólo a už se nikdo jiný ke slovu nedostal. A prej tak příště zase :roll: to bylo naposledy, co jsme se s společně sešly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1502
22.9.19 21:41

Tak je to trochu nepříjemné, měla jsi zřejmě jinou představu o setkání, ale zakládat kvůli tomu téma?? Tvoje starosti bych chtěla mít!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
22.9.19 21:42

No proběhlo to špatne protože jsi vůči ni byla již předem negativně naladěna to je jasný. Asi ses na ni mracila tak radši mlcela. :mrgreen:
Už to neres, naky kafe se známou, naprosto okrajová věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová