Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nech to na ni. Ona sama nejlepe vi zda by druhe za jejich okolnosti zvladla a nechci ted vystupovat jako zastance interupce, ale podle toho co pises, ze bydli u rodicu a otec ditete neplati uz ted na soucasne dite, tak se asi celkem opravnene kamaradka boji o dalsi budoucnost ![]()
Já bych nepřemlouvala, snažila bych se ji podpořit v jejím rozhodnutí, ať už je jakékoliv, i kdyby se mi to nelíbilo. To dělají kamarádky ![]()
Jsi hodna kamaradka, ze ji pomuzes s hlidanim, ale pokud ten chlapek neplati ted, bude platit potom? jak by to zvladla utahnout vse sama se dvema detmi? mam kamaradku v situaci, kdy ji byvaly manzel na dva kluky uz 2,5 roku nedal ani halir a holka se musi sakra otacet, aby vyzili…
nech to na ni, je dospela.
Jak jsi sama napsala je to její svobodné rozhodnutí
Já teda potrat neschvaluji pokud není ohrožen život matky a plod je zdravý nebo má vv která se dá dnes operova-roštěp patra apd tak je to myslím smutné na potrat jít
Ale je to na každé ženě jak se rozhodne. ![]()
@K.Black Přesně tak, je v hodně těžké životní situaci a tvou podporu a pomoc bude potřebovat.
Ja vim. Proto ji prave nechci nejak premlouvat.Na druhou stranu myslim ze si tim hodne ublizi a bude se kvuli tomu trapit. Financne na tom tak uplne spatne neni - podnika.Spis se boji ze na vsechno bude sama a taky reakce rodicu. Pritel ji pry slibil ze se zmeni, chce se k ni vratit.
Nepřemlouvej ji a stuj při ní
![]()
Kamarádka to bude potřebovat a nebude chtít slyšet, že to nemá dělat, to jí jen ublíží
Nemuzes ji premlouvat, jen ji nastinit jeji situaci.Ma dite ktere je na svete a za ktere ma hlavni odpovednost, nema kde bydlet, jen u rodicu,(tim predpokladam)nema zadne financni moznosti, nema partnera, neuvazene se vrha do postele muzi, co neni otec v pravem slova smyslu,(predpokladam, ze)nema praci, partnera do zivota take nema, sama se mi nejevi odpovedne, kdyz toto dopustila, vek nechci odhadovat radeji…mit dite v brisku je nadherna vec a ten shluk bunek je zazrak, ale prednejsi je myslet na dite ktere je na sveta a zivot i ten jeji(o rodicu u kterych bydli)mluvit ji do toho ale nemuzes, ja bych ale sve kamaradce rekla co si myslim…
Je to tezky, jasne ze ji podrzim kdyz bude potrebovat at se rozhodne jakkoliv. O finance tu zas tak nejde myslim ze taky prave ti rodice jsou jednim z hlavnich duvodu.
@Anonymní píše:
Je to tezky, jasne ze ji podrzim kdyz bude potrebovat at se rozhodne jakkoliv. O finance tu zas tak nejde myslim ze taky prave ti rodice jsou jednim z hlavnich duvodu.
a rodicum vadi co? pokud jak pises, finance ma, takze ji rodice nezivi a predpokladam, ze u nich teda bydli ona ze chce, ale nemusi. jedine co jim teda vadi, ze neni s poradnym chlapem? no a co? Pokud je to dospela zenska? aspon druhe jejich vnouce ponese stejny geny jako to prvni…pak bych takovou kamaradku podporila…
Já nevím, to je těžké. Třeba uvnitř kamarádka touží po tom, aby ji někdo přemlouval. To musíš posoudit jen ty. Vezmi ji k sobě na kafe a nech ji se vyplakat.
@wildcherry maminka ji malou hlida, i na vikendy atd. Kamaradka zas neni milionarka, ale uzivi sebe, holku, auto v pohode.
@Karleon zkusim ji jemne pouze rict svuj nazor, ze se o ni bojim je takova citliva a myslim ze ji to potom sebere. ![]()
@wildcherry tem rodicum vadi ten jeji expritel. O tehotenstvi nevedi. Schazela se s nim tajne.
Ahoj, zacnu od zacatku.
Kamaradka ma 10mesicni holciciku. Tatinek se nechova vzorne, rozesli se kdyz byla holcicka mala a kamaradka se vratila k rodicum. Nicmene se s byvalym usmiruje a zas rozchazi, v ramci usmirovani zas otehotnela.Jeji rodice byvaleho nesnasi takze jim se to boji rict a pritel je nezodpovedny, neplati atd. Kamaradka se rozhodla pro interrupci.Za par dni a ja ji slibila se budu hlidat malou, nechce aby se to nekdo dozvedel.Ja mam dve male deti tak neni problem.
Jenze ja vim ze se pak bude trapit, bude ji to lito. Pritel ji premlouval aby si miminko nechala, ale ja ji prece premlouvat nemuzu, rekla jsem ji jen ze ji to pak muze dost mrzet, ze ji muzu pomoct s hlidanim.
Tak jak ji mam poradit? Je to preci jen jeji svobodne rozhodnuti tak mam ji premlouvat?
Dekuji