Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, chtěla bych se zeptat jsem 36tt a otviram se na jeden prst…za jak dlouho mohu porodit? už mám i bolesti ale třeba po 2 hod..nepravidelne
Můžeš porodit dneska a můžeš takhle být klidně i přes termín…
Já se otvírala ještě před 36. tt a dr. strašil, že to už bude co nevidět. No rodila jsem 5 dní před termínem. Můžeš porodit třeba zítra, za týden, ale taky klidně přenášet, nic moc to neznamená a nejde dle toho určit, kdy přesně porodíš. ![]()
Můžeš porodit kdykoliv, klidně i přenášet ![]()
a bolesti můžou být jen poslíčci nebo taky né a budou se dít věci ![]()
@Petra75 to ti nikdo neřekne. klidně můžeš i přenášet- nebyla bys první ![]()
@Petra75 To ti nikdo neřekne, mě říkali u obou, že to bude dříve… první je 40+6 a druhá 38+3, na druhou stranu ve 36tt už vlastně o nic nejde, mimčo je hotové, jen tloustne ![]()
Já taky byla pár týdnů před termínem otevřená na jeden prst… těšila jsem se z toho, že to možná bude dřív, ale prd… bobánek si to načasoval 2 hodiny po termínu ![]()
No já jsem chodila otevřená asi od 38tt a dr. strašila, že mě už nestihne ani odrodit…jela na dovolenou…stihla, rodila jsem 43tt a to pod pohrůžkou vyvolaného porodu, ale dcera se nakonec rozhoupala sama a to pak byly fofry…
To je individuální…taky jsem chodila otevřená na 2 cm asi od 36 tt, nakonec jsem rodila v termínu…A to jsem ještě v 30-34 tt ležela. Taky mě pořád strašili předčasným porodem…A nic ![]()
To nic neznamená, porodit mužeš i po termínu..
Přeju rychlej a co nejmín bolavej porod ![]()
To nic není porodit můžeš kdykoliv, ale kdyby to bylo i dneska tak je to v poho 36t je už všechno v pohodě akorát váha bude menší..já rodila 36t dvojčata a obě byli v pohodě
![]()
Taky bych se nebala, ja byla otevrena od 25tt a porodila jsem v 37tt. Sice jsem to musela odlezet, ale vydrzelo to a jak psali ostatni, ted uz se nemusis bat. Rikaji, ze do 35tt se vyviji plice a po 35tt se klido muze mimi narodit a pokud je to holcicka, byvaji silnejsi… Tim nechci strasit, ze by to kluci nezvladli. Ja mam chlapecka a vse dobre dopadlo. Tak bud pripravena, muze to byt kdykoli!!!
Drzim palecky at vse dobre dopadne!!! ![]()