Argumenty proti interrupci - nefunkční partnerství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1155
14.1.13 23:41

Odchádzam z tejto témy, nemá zmysel sa tu dohadovať..Ja mám na to svoj názor: potrat=vražda. Nech si každý ututláva svedomie ako chce, nič na tom nezmení. Majte sa krásne vo vašej výživnej debate :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
14.1.13 23:44
@Deborah píše:
@Kačus82 jasné,že je to vymyslené, že pár-týždňové dieťa nevypráva…ale každý snáď pochopí, že tu nejde o biologickú štúdiu, ale o to, aby tehotná žena precitla a začala rozmýsľať srdcom, ako matka!

Ajta krajta, takže se můžeme dočkat vyprávění vajíčka po ovulaci (mami, už plavu, budu tvoje miminko… a sakra, kde jsou spermie? že ty jsi zase s tátou nesouložila… Neeee) :pankac:

A teď vážně. Prolife propaganda - nikoho nepřesvědčí, mnoho lidí nasejří. To je opravdu kontraproduktivní. Zvláště v ČR. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
14.1.13 23:45

Tak mě se to docela líbilo je jasné že takhle malé si cucat palečky nebude, ale když si pak uvědomím že mám 3 děti a po tom 3měsíci by si takto u mě v bříšku povídaly přijde mi to líto :nevim: Já jsem také proti zbytečným potratum no asi už jak jsem psala je to na té ženě co si zvolí 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
14.1.13 23:46
@Deborah píše:
Odchádzam z tejto témy, nemá zmysel sa tu dohadovať..Ja mám na to svoj názor: potrat=vražda. Nech si každý ututláva svedomie ako chce, nič na tom nezmení. Majte sa krásne vo vašej výživnej debate :mavam:

Tož, proliferka proběhla, trochu své demagogie zanechala, a my se zas můžem vrátit k zakladatelce a jejím reálným problémům. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
14.1.13 23:47
@78mamina píše:
Tak mě se to docela líbilo je jasné že takhle malé si cucat palečky nebude, ale když si pak uvědomím že mám 3 děti a po tom 3měsíci by si takto u mě v bříšku povídaly přijde mi to líto :nevim: Já jsem také proti zbytečným potratum no asi už jak jsem psala je to na té ženě co si zvolí 8)

Ćistě ze zvědavosti, myslíš, že je tu někdo PRO zbytečné potraty? 8o
Ale pokud je ta situace vyloženě nepříznivá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
14.1.13 23:49

Nepříznivá situace? Já ti nevím takových je a vždy bude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
14.1.13 23:54

@78mamina Jenže to není na nás dvou, abychom to posuzovaly :nevim: Nejsme žádná interrupční komise. Je to na ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
15.1.13 00:08

No, já nevím, možná mi uniklo něco zásadního, ale argument, že nechci dítě proto, že mí rodiče netráví mého (ex)přítele mi nepřijde v téhle situaci moc jako argument. Jen sama kamarádka zakladatelky ví, jak na tom je. Pokud by o to moje kámoška stála, pozvala bych ji na kafe a společně s ní nestranně probrala všechna pro a proti včetně hodně osobních témat. Dobrá kámoška by se jistě nehroutila ani z takových otázek, jako „Vím, že jsi hodně citlivá, myslíš, že toho nebudeš jednou litovat?“ (to není z mé hlavy, to jsem si přečetla na začátku diskuze, když mi ještě hlava brala :mrgreen: )Hodně bych si všímala i tónu řeči a dalších signálů, jako je třeba řeč těla (aby byla co nejmenší pravděpodobnost, že při své následné podpoře šlápnu vedle :oops: ) a rozhodnutí bych pak nechala na ní. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
15.1.13 06:55

Podle me mas urcitou moralni povinnost premlouvat, pokud jsi sama odpurkyne potratu z duvodu, ze veris, ze to embryo je clovek a ma pravo na zivot. Potom se musis snazit zabranit zlocinu.
Jestli ale takova nejsi, potom to asi nech na ni. Uz kvuli sobe. Obe rozhodnuti s sebou nesou riziko pozdejsich vycitek a nemely by se snest na tvou hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
15.1.13 09:39
@Bábrdl píše:
@78mamina Jenže to není na nás dvou, abychom to posuzovaly :nevim: Nejsme žádná interrupční komise. Je to na ní.

Ale já neposuzuji vím že je to na ni ale ty mi zase připadáš jako kdybys jí rovnou říkala běž na potrat protože máš ted nepříznivou situaci :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.1.13 09:46
@78mamina píše:
Ale já neposuzuji vím že je to na ni ale ty mi zase připadáš jako kdybys jí rovnou říkala běž na potrat protože máš ted nepříznivou situaci :poblion:

Cože? 8o Já jsem jasně napsala, že jen zakladatelka kamarádku zná a ví, jestli mimi třeba opravdu nechce. Źe to má na´tuknout, když to tak bude, kamarádka se chytí. Když ne, nemá cenu ji přemlouvat a tlačit na ni.

Musí se rozhodnout sama a sama posoudit svou situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
15.1.13 09:49
@Bábrdl píše:
Cože? 8o Já jsem jasně napsala, že jen zakladatelka kamarádku zná a ví, jestli mimi třeba opravdu nechce. Źe to má na´tuknout, když to tak bude, kamarádka se chytí. Když ne, nemá cenu ji přemlouvat a tlačit na ni.Musí se rozhodnout sama a sama posoudit svou situaci.

Tak to promin to jsem asi přehlédla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
15.1.13 10:23
@Bábrdl píše: Ćistě ze zvědavosti, myslíš, že je tu někdo PRO zbytečné potraty? 8o
Ale pokud je ta situace vyloženě nepříznivá :nevim:

My tady asi těžko posoudíme závažnost situace zakladatelčiny kamarádky. Těžko radit někomu, jak má rozhodnout o bytí či nebytí svého již počatého dítěte, když nemá jasno ani sám v sobě (myslím tím hlavně zodpovědnost/nezodpovědnost nejen přítele ohledně péče o dítě, ale i kamarádky ohledně vztahu/nevztahu s ním)Nechci rypákovat, ani moralizovat - je každého věc, jak se svým životem nakládá, jen si myslím, že by před tak zásadním rozhodnutím bylo dobré ujasnit si, co vlastně chci, jakým směrem chci, aby se můj život ubíral popř. to s pokud možno co nejchladnější hlavou probrat s expřítelem jako „spolupachatelem“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
15.1.13 10:28

Nepřemlouvat…pokud je již rozhodlá jen jí to přidá na svědomí a nic to nevyřeší..pokud je rozhodlá, ale né pevná v názoru a podlehne tvému přemlouvání a následně bude neštastná - budeš se na to koukat dalších X let??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
15.1.13 10:43
@Lizbeth píše:
Nepřemlouvat…pokud je již rozhodlá jen jí to přidá na svědomí a nic to nevyřeší..pokud je rozhodlá, ale né pevná v názoru a podlehne tvému přemlouvání a následně bude neštastná - budeš se na to koukat dalších X let??

stručně a jasně řečeno.

@Deborah potrat=vražda, myslím že kamarádka zakladatelky musí především myslet na to miminko co už má :think: a zakladatelka ji asi zná nejlépe, tak ví, pozná co bude v určitou chvíli nejlepší, zda ji ťuknout „jo zvládneš to, nechoď tam“ nebo ji „podpořit“ v tom jít na potrat. Svůj názor říct může, já bych ho od kamarádky chtěla slyšet, ale rozhodla bych se stejně sama.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky