Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
poslední dobou se setkávám s obrovskou arogancí lidí a v takovou víru v sebe, že jen já jsem nejlepší, nejchytřejší. Stává se vám to?
Příklad - potkala jsem pani na wc u lékaře, dřív se tam zamykalo a muselo se si vzít klíče u lékaře, ale teď jsem tam párkrát byla a vždy bylo otevřeno a tak jsem šla i teď a potkala ženskou a ta na mě začala ječet, že musím dělat, že ona má klíče, jinak mě zamkne, jakto, že je jako nemám, když se vždy zamykalo, že ona si je taky musela vzít a tak… Řekla jsem ji, že by se mohla zklidnit a změnit arogantní chování, ale jela dál. Ptala jsem se sestry, prý zamykání zrušili, protože jen dávali klíče. Pak jsem psala jedné pani na čepičku santa, zda je plsťová a ona, že neví, co je to u mě plsť a konec odpovědi. Tak kdybych nevěděla oč jde, tak si to najdu na netu a neudělám blbce z ostatních, ne? Nic jsem od ni nekoupila díky chování. A tak je to neustále. Je to svátkama?
@Osmanka ne není to svátkama, prostě to tak je, a bude hůř. Stačí se porozhlédnou po školách co předvádí haranti, ty až dorostou do dospělosti tak to bude fakt žůžo.
Blbost je vecna a nekonecna… Nebo mely holky spatny den. ![]()
Moc si to beres.
Delam v baru. 100 hostu mi rekne, ze mi to slusi, necha mi dysko, usmeje se…
Stoprvni ko-kokokot me pouci, jak mam zalit kafe, pak me posle pro cigara, pak pro sirky, pak chce rozmenit, pak mi rekne, ze vedle v baru davaji ke kafi vodu a cokoladku a necha si vratit do koruny…
To jsou lidi. Ne doba.
To je dobou. Bud rada, ze nedelas v kramu! Tam nad slusnyma prevazujou blbci.
Je to lidma no… zrovna tuhle jsem potkala pí čelku
ze základky a ta mi skoro brečela! co to je za tragédii, co jí chodí do tý školy za děti, že my jsme byli snad poslední normální ročník (a jak tenkrát nadávala
)
Já moc dobře vím, proč nechci po dítěti zpátky do práce mezi lidi /myšleno klienty, zákazníky/
. Kdyby to šlo, tak se zašiju někde v černém koutě a nevylezu ven. Vidím neustále aroganci, namyšlení, vítězí jen jejich ID/já. Ono to ale není dobou, možná tomu trochu nahrává, ale ho.vado zůstane ho. vadem. Stejně tak jak staří nadávají na mladé, že je nepustí sednout/i když v metru to není nic nového a nejen v něm/,tak oni se kolikrát na té ulici i v dopr. prostředku také nechovají podle Gutha Jarkovského. Je to výchovou ale i povahou, leckdy i pchychikou. Jak píše K-Black /které to dnes zase sluší
/,tak jít kolikrát kolem školy je jeden poučen o lidském instinktu rozmnožování se, o kouření nejen cigaret a hlavně slovníku pro mnohé cizích slov. Taky jsme jako děcka byly sprostí, kdo ne, ale tohle už je fakt za hranicí.
Taky se nad tim obcas pozastavim..ale pro me je podstatne, ze jsem za kazde situaci at v obchode, ci baru zasadne slusna a trpeliva..Znam z vlastni zkusenosti oboji povolani a vim, ze kdyz je nekdo idi.ot nema cenu diskutovat. Neresim, prechazim to a doufam, ze se mi to podari i u vlastniho decka. Svycarske haranty bych osobne topila, ale i to by snad bylo za odmenu
…atd..nespasim cely svet, ale kdyz temer denne slusne pozdravim unavenou pani za kasou, popreju ji Pekny den jsem si jista, ze jsem ji trochu zlepsila naladu, nez pan prede mnou co se dohadoval o slevovych kuponech, ktere jiz prosly a on to odmital vzit na vedomi ![]()
@chatwenna píše:
Blbost je vecna a nekonecna… Nebo mely holky spatny den.![]()
Moc si to beres.
Delam v baru. 100 hostu mi rekne, ze mi to slusi, necha mi dysko, usmeje se…
To jsou lidi. Ne doba.
Stoprvni ko-kokokot me pouci, jak mam zalit kafe, pak me posle pro cigara, pak pro sirky, pak chce rozmenit, pak mi rekne, ze vedle v baru davaji ke kafi vodu a cokoladku a necha si vratit do koruny…
přesně ![]()
@K-Black píše:
@Osmanka ne není to svátkama, prostě to tak je, a bude hůř. Stačí se porozhlédnou po školách co předvádí haranti, ty až dorostou do dospělosti tak to bude fakt žůžo.
Jo. Když pobudu chvíli u nás na zš, tak upadám do deprese. Hůř bude, protože je síla, v čem děcka žijou. Mám už nějaké zkušenosti a dávno nevěřím, že všechno je jen v rodině. Ono je to všechno fajn, dokud to dítko nevyrazí do světa.
Je to lidmi.
Chování se předává z rodičů na děti plus nějaký bonus navíc, takže pak je to takové jaké to je.
A i kdyby byla (a snad i je) většina lidí normálních, tak těch pár lidí, co to kazí, si budeme snadno pamatovat.
Nekdo tu zminoval ucitelku ze ZS.taky jsem tu moji potkala, rikala ze nedeti jsou problem, ale rodice.Maji pocit ze si muzou k ucitelum dovolit vse.Byla z toho nestastna.
Arogance je vsude, staci se rozhlednout tady na emiminu. Kazdy je nejlepsi a jedna s lidmi jak s hadrem, muzes byt sebelepsi a stejne vzdy bude problem. Chce se nad to proste ovznest obkloit se lidmi, kteri za to stoji a ty hloupe nechat plavat, stejne si nic jineho nezaslouzi ![]()
Tak koukám, že si toho všímáte taky. No mě to jen překvapuje, že lidi si tak věří. Dělala jsem před dětma mzdovku a personalistku a vždy jsem se musela chovat k lidem slušně, i když mleli hovadiny. Já se tím netrápím, jen mě to nějak překvapuje, že si to ty lidi vnitřně dovolí hádat se o zamykání na WC, když o tom nic neví a tak dál. Jedu s ročním batolátkem k lékaři, parkuju před obchoďákem, kde jsou místa pro auta s kočárkama - plno a co - přijde chlap, otevře auto a jede - kočár nikde. Je to blízko u vchodu a on prostě nepůjde dál, ne? Zase já, já, já - to se to lidi někde učí? Bych chtěla asi děti své tomu naučit, protože to budou pro život potřebovat. A ne vidět chybu v sobě, to se asi už nenosí.