Život je takový

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4144
30.11.13 15:50

Život je takový

Musím vám říct, že díky emiminu se na svoje problémy a starosti dívám jinak. Četla jsem deníčky a co lidi zažívají a prožívají je fakt síla. U mnoho z nich mi padali slzy..
Umře jim miminko, dítě, sexuální zneužívání, smrt partnera, špatné kamarádky co lžou a kradou..nemoci.. Člověk si myslí, že má největší trápení na světě, ale co to je oproti smrti dítěte. Tím nechci zlehčovat problémy ty méně závažné, protože ty znás dělají Člověka.
U mnohých to chce obrovskou sílu dál žít a třeba začít i znova. Obdivuji tyto lidi.
já si taky prošla svým peklem jako je bití, zneužívání a psychický nátlak, ale kdyby mi umřelo dítě, umřu i já.
Je proto důležité, aby se lidi měli rádi, pomáhali si a pokud někoho milují, aby jim to uměli říkat, protože dnes tady člověk je a zítra může být vše jinak..
Jak vy se díváte na to když se někomu nedaří? Dokážete pomoct byť jen slovem, dobrým slovem a nebo je vám osud jiných lidí tak nějak putna?
Přeji hezký víkend.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
MDK
10952
30.11.13 15:52

@madanga Není co dodat. :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
30.11.13 15:59

Mám kamarádku (známe se jen virtuálně skrz jednu fb skupinku), kterou opustil manžel a zůstala se 2 dětma sama skoro bez financí, proto jsem jim letos nakoupila vánoční dárky a mám z toho dobrý pocit :) ale pak mám příbuznou, která se díky rozvodu taky dostala do špatné finanční situace a tak jsme jí dali nějaké peníze (mysleli jsme, že z toho zaplatí nájem, jídlo)…no zašla si ke kadeřníkovi, na nehty :cert: takže ráda pomůžu, ale už si dobře promýšlím komu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MDK
10952
30.11.13 15:59

@madanga Jsem to brzo poslala a nedopsala :oops:. Snažím se pomoct, ale v dnešní době si opravdu vybírám komu tu pomocnou ruku podám. Mám bohužel špatné zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
30.11.13 16:07

Ke mě se kamarádky chodí vypovídat, pro radu. Jsem taková vrba. A ono to přináší i mě. Díky jejich problémům, se kterými se mi hojně svěřují, si vážím toho co mám.

Leckdy si s nimi i popláču. Nestačím se divit do jakých situací se člověk může dostat…

Co se ale týká pomoci finanční tak od toho držím ruce dál. Nevěřím, že by se mi peníze vrátili…

Před rokem a půl jsem kamarádce půjčila 1000,– a ani tu tisícovku mi není schopná vrátit. Vídáme se, bavíme se… už jsem jí to i několikrát připomínala, před 4mi měsíci si ode mě vzala č. účtu, že mi to pošle… Mno, stále nic… už je mi fakt trapné se pořád připomínat. Začínám se smiřovat s tím, že ani tu blbou tisícovku už neuvidím. Jsem ráda, že jsem jí nepůjčila víc… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
30.11.13 16:11

Mno, tak jsem se rozepsala, že jsem se hecla a kamarádce opět o tu tisícku napsala… jsem zvědavá jaká se mi dostane odpověď :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4144
30.11.13 16:13
@Cmochy píše:
Mno, tak jsem se rozepsala, že jsem se hecla a kamarádce opět o tu tisícku napsala… jsem zvědavá jaká se mi dostane odpověď :roll: :roll: :roll:

Nechci ti nic říkat, ale pokud ti ji nedala doteď myslím, že se s tou tisícovkou neshledáš..ale toto není hezký teda od ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
30.11.13 16:13

@madanga dřív jsem to utrpení druhých prožívala hodně intenzivně. A nebylo to dobré(pro mě) ono i část tebou zmiňovaných deníčků může/je vymyšlená, to samé diskuze tady.
Co se týče pomoci druhým, tak ano, ale nikde se tím nechlubím, v 99% to vím jen já a dotyčná.
Hodně se rozmýšlím komu pomohu, protože víc jak polovina těch co by pomoc chtěli si za to můžou sami a i když jim je ta pomocná ruka podána tak se nepoučí, a dále se chovají nezodpovědně.
Například příbuzná od @Zuzlounek je toho příkladem, a rozhodně není jediná.

• Citovat
  • Upravit
Missy_X
30.11.13 16:14

K tomu se nedá dodat nic jinýho než-li amen. :andel:
Je to tak jak píšeš, člověk když si čte strasti, trápení, a životní rány je vlastně rád za to jak na tom je, a co má.

• Citovat
  • Upravit
27281
30.11.13 16:45
@madanga píše:
Nechci ti nic říkat, ale pokud ti ji nedala doteď myslím, že se s tou tisícovkou neshledáš..ale toto není hezký teda od ní.

Mno, jsem na ní zvědavá… zprávu na FB si již přečetla, ale neodpověděla… :roll: Mazec…

Copak o to, moc s ní už nepočítám. Jak řikám, jsem ráda, že to nebylo víc… ale štve mě jak o tom mluvila… Nejdřív, že mi jí přiveze až přijede na kafe a asi dvakrát jí omylem zapomněla. Pak už se ani nezmiňovala, že jí přiveze. Pak si ode mě jednou vzala č. účtu, že mi jí pošle… no jsou to už tak tři měsíce (ne-li dýl). Když jsem se jí zeptala asi po dvou měsících jestli mi tu tisícku už poslala? Že mi nic nepřišlo tak jestli to neposlala na špatné č. účtu tak mi řekla, že se omlouvá, že neměli, že to ještě neposlala.
Další měsíc na to se odsěhovali do nového podnájmu, kde platí měsíčně o 1500,– víc peněz než platili v tom dosavadním…

TO MĚ SE*RE!!!

A teď na FB dělá mrtvého brouka když jsem se jí znovu připomněla… :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
30.11.13 16:46

Pomůžu tam, kde vím, že si toho dotyčný bude vážit a moji pomoc dobře využije. Peníze dám pouze tam, kde vím, že se peníze dostanou do správných rukou.
Pomoc mně a mojí rodině (ať už psychickou nebo jakkoliv fyzickou) už dávno neočekávám.

Smrt dítěte je moje noční můra. Mojí sestřenky tenkrát čtyřletý syn bojoval s rakovinou lymfatických uzlin. Tehdy to byl pro celou rodinu šílený půlrok. Žít se muselo dál, ale s každým krokem jsme se báli, kdykoliv zazvonil telefon. Teď je zdravý a doufám, že už se to nevrátí. Přesně jak píšeš - v takové situaci si uvědomíme, jaké vlastně řešíme hlouposti a děláme z toho drama století :roll: :lol:

• Citovat
  • Upravit
4144
30.11.13 16:50
@Cmochy píše:
Mno, jsem na ní zvědavá… zprávu na FB si již přečetla, ale neodpověděla… :roll: Mazec…

Copak o to, moc s ní už nepočítám. Jak řikám, jsem ráda, že to nebylo víc… ale štve mě jak o tom mluvila… Nejdřív, že mi jí přiveze až přijede na kafe a asi dvakrát jí omylem zapomněla. Pak už se ani nezmiňovala, že jí přiveze. Pak si ode mě jednou vzala č. účtu, že mi jí pošle… no jsou to už tak tři měsíce (ne-li dýl). Když jsem se jí zeptala asi po dvou měsících jestli mi tu tisícku už poslala? Že mi nic nepřišlo tak jestli to neposlala na špatné č. účtu tak mi řekla, že se omlouvá, že neměli, že to ještě neposlala.
Další měsíc na to se odsěhovali do nového podnájmu, kde platí měsíčně o 1500,– víc peněz než platili v tom dosavadním…

TO MĚ SE*RE!!!

A teď na FB dělá mrtvého brouka když jsem se jí znovu připomněla… :pocitac: :pocitac: :pocitac:

To se ti nedivím, že tě to S..re!!!Opravdu můžeš být ráda, že to nebylo víc peněz..a myslím, že jsi přišla o víc než o ty peníze, ale myslím, že i o kamarádku..ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
30.11.13 16:55
@madanga píše:
To se ti nedivím, že tě to S..re!!!Opravdu můžeš být ráda, že to nebylo víc peněz..a myslím, že jsi přišla o víc než o ty peníze, ale myslím, že i o kamarádku..ne?

Hele bavíme se dál. Už se nevídáme tak často, ale mám jí ráda… občas kafe dáme… ale asi do ní půjdu… uvidím co mi odpoví…

Zas jako kvůli tý tisícovce o kámošku přijít nechci, ale samozřejmě už jí beru s rezervou a nikdy už bych jí nepůjčila a nepůjčím… finance s ní už řešit nikdy nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4144
30.11.13 17:01
@Cmochy píše:
Hele bavíme se dál. Už se nevídáme tak často, ale mám jí ráda… občas kafe dáme… ale asi do ní půjdu… uvidím co mi odpoví…Zas jako kvůli tý tisícovce o kámošku přijít nechci, ale samozřejmě už jí beru s rezervou a nikdy už bych jí nepůjčila a nepůjčím… finance s ní už řešit nikdy nebudu.

aha..tak to jo..je pravda, že kamošky se opouští pro jiné věci..já nevím jak bych se zachovala, ale možná bych ses ní taky bavila, ale musela by to být kamoška nad kamošku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
30.11.13 18:30

Smrt ditete bych taky nezvladla…jinak rada pomuzu i kdybych mela v ruce posledni korunu a videla bych ze dotycny OPRAVDU potrebuje pomoct, tak nevaham…ale jsou pripady, jako moje byvala spoluzacka echala se prostouchat od kazdeho na potkani(zenati, zadani atd.) pak se nechala oplodnit od cloveka, ktereho znala jen 14 dni a vecne si stezuje, jak na tohle nema a tohle nestiha a nezvlada…nebo lide, kteri vymetaji kazdou oslavu a vecirky, kde si slecna kupuje POKAZDE nove saty a ne zrovna od vietnamcu a pak si stezujou, ze nemaji ani na kilo masa..ne tak takove lidi opravdu nelituji, protoze jsou to tupci…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová