Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
včera mi gynekolog dal Ascorutin, užívání 3 krát 2 tab.
V letáčku je upozornění, že se v tehotenství nesmí užívat. Gynekolog mě ubezpečil, ze to tam píšou, ale nijak to nepoškodí plod…
(7tt)
Nechci pochybovat o jeho kvalitách, ale.. miminko si moc přeji a mam strach. ![]()
Děkuji za pomoc.
Klíííd. Taky jsem v těhotenství užívala Ascorutin a dítě je zdravé. Taky mi ale sestřička na gynekologii asi půlhodiny musela vysvětlovat, že je to O.K. ![]()
Užívala bych radši Ascorutin než riskovala další krvácení.
Neboj se, já ho užívám od začátku těhu a mimi je v pořádku. Už jsem ve 29.tt a vše je OK. Beru ho kvůli krvácivým dásním. Mám to skoro už jak lentilky
Je to prostě jen a pouze vitamín C. V letáku je to napsané, jelikož se nikdo nenamáhal dělat na thu testy, zda je to či není OK. Aspoň tak mi to sdělil doktor …Tak hezky papkej, miminku to neublíží a tobě to jen prospěje.
Ascorutin je vitamín P, je to proti lámavosti cévek. Taky jsem ho užívala i v těhotenství (mimo něj taky), není to vůbec žádný problém.
Samaro, klííííd
Ascorutin už bralo tolik těhulí… Hele, můj gynekolog vždycky říká, když mi předepisuje nějký léky v těhu, ať hlavně nečtu příbalový leták
Věřím mu ![]()
Taky jsem ho brala, nemusíš mít strach. Užívej těhotenství a držím palečky ![]()
Ascorutin je v pohodě nemusíš mít strach.Nechápu proč to na něj píšou.Berou ho miliony těhulí.
A proc by ses mela bat vitaminu C a rutinu, prosimte?
Rutin obsahuje napr. pohanka a vitamin C…vsak vis. Takze duvod k obavam veskery zadny.
Pohanka se v těhotenství opravdu příliš nesmí, právě proto, že obsahuje rutin a jeho účinky na plod nebyly zatím prokázány. Proto to varování na ascoritunu je. Mmch na pohankovém čaji je taky napsáno, že se v těhu nesmí. No, ale aby se něco stalo, to by té pohanky těhule musela sníst vagón
a Ascorutinu by musela brát kila. Jsou těhule, které braly Ascorutin celé těhu a děti jsou OK, takže bych se fakt nebála.
já řešila úplně to samé
bylo mi řečeno, že je tisková chyba v letáčku a než se dočerpají vyrobené zásoby, ještě to potřvá. Takže je to opravdu v pořádku, nemusíš se bát
Moc vám milé maminky i „nemaminky“
děkuji za pomoc. Takže už ho beru
![]()
Mám takový hloupý dotaz ![]()
Antikoncepci už nechci ani vidět. Po porodu mám ms nepravidelnou a teď mě čeká svatba. Nechci na ní mít ms. A teď ta hloupá otázka, myslíte, že bych mohla v týden svatby pro jistotu si vzít ascorutin 3×2tbl denně? Vím, že mi nemusí zabrat, ale ráda bych se tomu vyhnula. Nebo je jiný zbůsob jak to ovlivnit?
Ascorutin max snizi krvaceni jinak ze by oddalil ms je blbost