Mám strach brát Ascorutin v těhotenství

687
22.7.10 08:56

Ascorutin

Dobrý den,

včera mi gynekolog dal Ascorutin, užívání 3 krát 2 tab.
V letáčku je upozornění, že se v tehotenství nesmí užívat. Gynekolog mě ubezpečil, ze to tam píšou, ale nijak to nepoškodí plod… :nevim: (7tt)
Nechci pochybovat o jeho kvalitách, ale.. miminko si moc přeji a mam strach. :think:
Děkuji za pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
22.7.10 09:00

Klíííd. Taky jsem v těhotenství užívala Ascorutin a dítě je zdravé. Taky mi ale sestřička na gynekologii asi půlhodiny musela vysvětlovat, že je to O.K. :mrgreen:
Užívala bych radši Ascorutin než riskovala další krvácení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
22.7.10 09:04

Neboj se, já ho užívám od začátku těhu a mimi je v pořádku. Už jsem ve 29.tt a vše je OK. Beru ho kvůli krvácivým dásním. Mám to skoro už jak lentilky :-D Je to prostě jen a pouze vitamín C. V letáku je to napsané, jelikož se nikdo nenamáhal dělat na thu testy, zda je to či není OK. Aspoň tak mi to sdělil doktor …Tak hezky papkej, miminku to neublíží a tobě to jen prospěje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
22.7.10 09:06

Ascorutin je vitamín P, je to proti lámavosti cévek. Taky jsem ho užívala i v těhotenství (mimo něj taky), není to vůbec žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
22.7.10 09:31

Samaro, klííííd 8-) Ascorutin už bralo tolik těhulí… Hele, můj gynekolog vždycky říká, když mi předepisuje nějký léky v těhu, ať hlavně nečtu příbalový leták :wink: Věřím mu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
22.7.10 09:37

Taky jsem ho brala, nemusíš mít strach. Užívej těhotenství a držím palečky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
22.7.10 09:53

Ascorutin je v pohodě nemusíš mít strach.Nechápu proč to na něj píšou.Berou ho miliony těhulí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
22.7.10 10:26

A proc by ses mela bat vitaminu C a rutinu, prosimte?
Rutin obsahuje napr. pohanka a vitamin C…vsak vis. Takze duvod k obavam veskery zadny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.10 10:48

mě ještě k ascorutinu doporučili pít vodu s citronem.

• Citovat
  • Upravit
23847
22.7.10 10:48

Pohanka se v těhotenství opravdu příliš nesmí, právě proto, že obsahuje rutin a jeho účinky na plod nebyly zatím prokázány. Proto to varování na ascoritunu je. Mmch na pohankovém čaji je taky napsáno, že se v těhu nesmí. No, ale aby se něco stalo, to by té pohanky těhule musela sníst vagón :nevim: a Ascorutinu by musela brát kila. Jsou těhule, které braly Ascorutin celé těhu a děti jsou OK, takže bych se fakt nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xxZuzana
23.7.10 15:09

já řešila úplně to samé :-) bylo mi řečeno, že je tisková chyba v letáčku a než se dočerpají vyrobené zásoby, ještě to potřvá. Takže je to opravdu v pořádku, nemusíš se bát

• Citovat
  • Upravit
687
23.7.10 15:43

Obrovské díííky

Moc vám milé maminky i „nemaminky“ :wink: děkuji za pomoc. Takže už ho beru :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.16 21:20

Mám takový hloupý dotaz :oops:
Antikoncepci už nechci ani vidět. Po porodu mám ms nepravidelnou a teď mě čeká svatba. Nechci na ní mít ms. A teď ta hloupá otázka, myslíte, že bych mohla v týden svatby pro jistotu si vzít ascorutin 3×2tbl denně? Vím, že mi nemusí zabrat, ale ráda bych se tomu vyhnula. Nebo je jiný zbůsob jak to ovlivnit?

• Citovat
  • Upravit
7965
21.8.16 21:38

Ascorutin max snizi krvaceni jinak ze by oddalil ms je blbost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
21.8.16 21:45

…

Příspěvek upraven 23.08.16 v 07:28