Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny…po celodenní stávce pc ted konečně jde i když nevím na jak dlouho tak hned budu zas otravovat…jak omarodil syn dneska jsem se probudila a mám to také bolest v krku kašel(když kašlu bolí to) a ted i zvýšená teplota.K dr jsem se nedostala nebylo hlídání a bohužel malého sebou tahat nemůžu nesmí na sluníčko.beru paralen a z lékárny mi přinesli nějaké pastilky co těhule můžou.Miminko v bříšku je dneska celkově klidnější než jindy ale pohyby cítím.Máte s tím někdo zkušenost?Jsem 34tt a mám strach aby to moje marodění miminku neublížilo či ho nějak neovlivnilo…
Nebuď tak úzkostlivá! Bolení v krku neuškodí miminku ani v době na začátku těhotenství, natož teď, když už je plně vyvinuté. Buď v klidu, případně se poraď s dr. po telefonu, ono to všechno dobře dopadne!
Ani když to mám na průduškách?Mám o bobka strach to ej tohle těhu pořád něco:(naštěstí zítra chlap bude teda doma tka jdu k dr tak apson to.
i kdybys měla dostat antibiotika, tak to malému neuškodí. horší by bylo, kdybys to neléčila! mimčo v bříšku to určitě zvládne bez jakýchkoliv následků. buď v klidu.
Pripadne tehule urco muzou lokalni atb do krku - Bioparox. Mi v tehu moc pomohl ![]()
taky si myslím, že miminku to uškodit nemůže! zítra zajdi k dr! jestli to půjde! a uvidíš. jinak říkají že angína je bez rýmy a kašle… jinak je to něco jiného.. ale nevím! ![]()
Běž radši k lékaři- vážně atb určitě pomůžou- lepší než neléčit!
Já měla ve 30 tt zánět ledvin- čtyři týdny jsem léčila- pak i ATB a mimi bylo v pořádku ![]()
S nejvetsi pravdepodobnosti mas virozu, kasel je pro ni vice nez typicky. Na prudusky choroba seda obvykle az po nejake dobe a casto se tomu da predejit. To, ze kaslani boli, neni znak bronchitidy. Nicmene kdyby na ni doslo, tak spoustu ATB jsou v tehu bezpecna a ditko je uz naprosto vyvinute, ted uz jen vice mene nabira sadlicko
. Paralen muzes v obvykle davce do 6 tbl. denne, ibuprofen (nurofen, ibalgin apod.) NIKOLIV, ve 3. trimestru je zapovezeny a nesmi se! Az zase po porodu jsou tyto leky ok, i pri kojeni. L.
tak sjem byla u dr dala mi jen paralen prý má strach cokoliv se mnou dělat crp mám 26 a výtěry budou zítra:(takže jsem si moc nepomohla ![]()